ערעור זה סב על פסק דינו של בית הדין האיזורי בחיפה (עב 4303/06; השופטת דלית גילה ונציגי הציבור מר משה קידר ומר עמי לוי), שבו נדחתה תביעתו של מר אברהם אברהם ז"ל (להלן – המנוח) לזכויות שונות בקשר לעבודתו כמורה בבית הספר רוגוזין בעריית קרית אתא (להלן – בית הספר).
נוכח העובדה שלא הוגשה תביעה לאכיפת יחסי עבודה ניתן היה לכל היותר לקבוע פיצויים בגובה X משכורות עקב טענות לפיטורים שלא כדין, ואין כל הגיון בטענה כי העבודה המשיכה עד יום 31.8.1997, רק משום שהמנוח לא פעל בעוד מועד כדי להצהיר על בטלות פיטוריו, בהודעה מחודש מאי 1996, החל משנת הלימודים שהחלה ביום 1.9.1996.
לעניין התביעה לשכר עבודה בעד שנת הלימודים תשנ"ז טענו המערערים כי גירסתו של המנוח בתצהירו לא נסתרה; אין כל פגם בפניית המנוח למנהל כוח אדם בערייה, שהוא גורם מקצועי הממונה על כוח אדם ולא גורם פוליטי, למעלה מעשור לאחר שסיים את כהונתו כסגן ראש העיר, ואין כל פגם בהסכמה כי המנוח ישמש כעוזר למנהל בית הספר לנושאים טכנולוגיים, שכן מורים רבים משמשים בתפקידים מנהליים בבית הספר; תשלום השכר בחודש ספטמבר 1996 מעיד כי המנוח היה עובד הערייה, שכן מתלוש השכר עולה בבירור כי הוא כולל גם תשלום שכר עבודה ולא רק תשלום גמלה, למרות הכיתוב "מחלקת גמלאים"; ראש העיר והגזבר חייבים לחתום על כל הוראת תשלום מכוח הדין, ולכן לא היה מקום לייחס משמעות כלשהיא לעובדה שהם חתמו על מקדמת השכר למנוח; פניית הערייה למוסד לביטוח לאומי ופניית הערייה לחברת הביטוח איילון בעיניין תאונת עבודה מיום 3.9.2006 מעידים על כך שהמנוח היה עובד הערייה במועד זה, והם בגדר הודאת בעל דין כי במועד זה היה המנוח עובד הערייה.
כך למשל, העיד כי היה בחופשה ללא תשלום בין השנים 1979 – 1992, בעוד על פי קביעתו של בית המשפט המחוזי בשנת 1979 קיבל שכר, ורק על פי קביעה מאוחרת יותר נקבע שהוא בחופשה ללא תשלום; תלוש השכר של חודש ספטמבר 1996 נחזה להיות תלוש של מחלקת הגמלאים, ולכן צדק בית הדין האיזורי בקביעתו שלא היה מקום ליתן לו משקל; צדק בית הדין האיזורי כי מהתנהלותו של המנוח ניתן להסיק כי היה ברור למנוח שאין לו תפקיד כמורה בבית הספר, שאם לא כן לא הייתה באה לעולם ההצעה שישמש כ"עוזר מנהל" על ידי גורם חצוני.
במכתב מיום 17.10.1996 דרשה הסתדרות המורים את שיבוצו של המנוח "במלוא הקף משרתו וזכויותיו", ואף הוסיפה כי "אנו תקוה שלא נצטרך לנקוט בצעדים המתחייבים ונעבוד מתוך הבנה ויחסי גומלין". מכתב זה נענה במכתבו של מנהל כוח אדם בערייה מיום 6.11.1996 (נספח י' לתצהירו של המנוח) כי עקב סגירת המגמה לא ניתן להעסיק את המנוח כמורה ורכז המגמה, וכי ניסיון למצוא לו תעסוקה חלופית במסגרת בית הספר לא צלח, וכן נתבקש מזכיר הסתדרות המורים להמליץ למנוח לפעול יחד עם הערייה בפנייה לועדת השיפויים שליד משרד החינוך.
...
נקדים ונאמר, כי מקובלת עלינו טענת המערערים שלא היה מקום שבית הדין האזורי יתייחס בפסק דינו לנושאים שנדונו בהליך בבית המשפט המחוזי, ובכלל זה עניין עבודתו של המנוח כמורה בבית הספר במקביל לכהונתו כסגן ראש העיר וכחבר מועצת העיר.
אנו סבורים, כי העובדה שהסתדרות המורים לא נקטה צעד נוסף בעניין סיום עבודתו של המנוח בעיריה לאחר מכתב זה יש בה כדי להעיד כי הפסקת עבודתו של המנוח נעשתה כדין, על פי הודעת הפיטורים שנמסרה לו בחודש מאי 1996.
סוף דבר: נוכח כל האמור לעיל, לא מצאנו מקום להתערב בפסק דינו של בית הדין האזורי ולקבוע כי המנוח הוכיח את טענתו כי מכתב הפיטורים שנמסר לו בחודש מאי 1996 בוטל במועד מאוחר יותר.
כפועל יוצא מכך, ונוכח העובדה שהפגם היחיד לו טען המנוח היה עיתוי הפיטורים, דהיינו העובדה שנעשו במהלך שנת הלימודים, דין הערעור להידחות.