מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה לאכיפת הסכם הפעלת מזנון בבית ספר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מיוחד (תא"ח) שהוגש בשנת 2017 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

הטענה האחת, הפרות תברואתיות – טענה שאינה רלבאנטית לתביעה זו. הטענה השנייה, אי הארכת ההסכם, עקב חובתה של הערייה לצאת למכרז צבורי, "משיקולים צבוריים... על מנת לשמור על אחידות ושוויוניות בכל הקשור בהפעלת מזנונים בבתי הספר בעיר" (סעיף 10 למכתב).
מנגד, הנתבע ישב בחיבוק ידיים, ולא פעל להגשת תביעה לאכיפה או תביעה כספית, אף שההסכם הסתיים לפני למעלה משנתיים.
...
סיכום התביעה מתקבלת.
התוצאה היא, שלכל היותר בידיו של הנתבע זכות כספית לפיצוי בגין אי העמדת מקום חלופי, ועל פי הפסיקה הקיימת (עניין רשות הנמלים) אין מקום להתנות את הפינוי בבירור התביעה הכספית (שאפילו טרם הוגשה).
למען הסדר הטוב, אני מורה לב"כ התובעת ליידע את מנהל/ת בית הספר שבשטחו מצוי הנכס, בדבר מועד הפינוי לפי החלטה זו או מועד פינוי אחר, אם יהיה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי באר שבע נפסק כדקלמן:

מכל מקום, ביום 18.9.85 ניתנה החלטת וועדת המשנה לתיכנון ובנייה בערייה לאשר את בקשת מר ניסים ז"ל להמשיך להפעיל את מיפעל המצבות כשימוש חורג במקרקעין, תוך שצוין כי המפעל פועל: "...שנים רבות צפונית לבית הקברות ופועל ללא אישור ועל קרקע המסומנת במתאר כשטח צבורי פתוח". ביום 25.2.86 החליטה הועדה המחוזית לתיכנון ובניה מחוז דרום לאשר את הבקשה לשימוש חורג במקרקעין עד ליום 30.10.90, תוך שצוין כי בכל הנוגע להיתר בניה על מר ניסים ז"ל לפנות לועדה המקומית להמשך טפול.
אחר שהנתבעת צרפה הסכמתה למתווה, ביום 5.5.20 הודיעה התובעת כי היא חוזרת בה מהסכמתה, תוך שהוסיפה כי "במהלך ההתייעצויות והלבטים בנוגע להסכם הפשרה, התברר כי בני משפחתו של מר נחום נסים ז"ל, אשר תופסים במקרקעין נשוא התביעה שטח של כ-120 מ"ר, מסרבים לקבל על עצמם את הסכם הפשרה ונאחזים בטענות כי יש להם זכויות במקרקעין" (ס' 5 להודעה).
בפסיקה נקבע כי בתי המשפט חייבים לתרום את תרומתם המכרעת לאכיפת הדין בכלל, וסלוק ידי הפולשים בפרט, שנועדו מדרך הטבע להיטיב עם כלל החברה.
בפרשת כרמלה עטיה הנזכרת, הוסיף וקבע כב' ביהמ"ש העליון: "...אכן, חדשים לבקרים מגיעים לבתי המשפט... מקרים בהם אנשים מחזיקים בנכסי הזולת תוך עשיית דין עצמי והפרת הסכמים. כשהמדובר בנכסי הציבור, שהמערכות המטפלות בהן כבדות ואטיות מטבען, והעוסקים בהם מתחלפים לא אחת, תופעה זו קשה עוד יותר... לפתחה של מערכת בתי המשפט האתגר לקצר הליכים כאלה, ככל שהדבר בשליטתה. אכן, גם אם ניתן להבין את ניסיונות המבקשת מצדה שלה להאחז בכל קש על מנת למנוע את פינויה מן החנות שהייתה למזנון, שכן כל השהיה יש בה מבחינתה תועלת כלכלית, אך ההליך הנוכחי הוא למצער הששי (ולא ספרנו הכל) בו נדונה פרשה זו, החל משנת 1992. על כך יש להצר, והגיעה עת סיום...". אשר למועד פינוי המקרקעין, ייאמר כי בהתאם לאמור בסעיף 4(א) לזכרון הדברים שנחתם בין המנוח לבין התובעת, זו האחרונה מחזיקה במקרקעין שלא כדין החל מיום 15.5.06, דהיינו, למעלה מ-14 שנים ומחצה.
...
לדידי, מסקנה זו תקפה ביתר שאת במקרה דנא.
ככל שהתובעת סברה כי הנתבעת אינה בעלת הזכויות במקרקעין, כי אם העירייה (ס' 29 וס' 42 לסיכומי התשובה) ייפלא על שום מה ביקשה מהנתבעת שתסדיר זכויותיה במקרקעין, ותמיהה רבה יותר תימצא בכך שהגישה תביעה זו נגד הנתבעת ולא נגד העירייה סיכום בהגיענו הלום, באנו לכלל מסקנה כי התובעת נעדרת זכויות במקרקעין.
הגם שכך, אציין בקליפת אגוז כי טענה זו מקובלת עליי, שכן, ככל שהמנוח סבר כי קיימת לו זכות לדרוש מהנתבעת כי תחתום עמו על חוזה חכירה ביחס למקרקעין, היה מקום כי יפעל לעשות כן החל מהמועד בו הסתיימו הרשאות השימוש הזמניות במקרקעין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בית משפט השלום בירושלים ת"א 53873-03-18 רמת רזיאל כפר שיתופי של תנועת חירות בית"ר בע"מ נ' נעים ואח' ה"פ 43315-04-19 נעים ואח' נ' ישראל ואח' בפני כבוד השופטת מיקה בנקי ת"א 53873-03-18 תובעת רמת רזיאל כפר שיתופי של תנועת חירות בית"ר בע"מ נתבעים 1. מאיר נעים 2. אסתר נעים 3. רשות מקרקעי ישראל ה"פ 43315-04-19 מבקשים 1. "נעים במים- חווה לגידול דגים 069783082 חברות 2. מאיר נעים ת"ז 069783082 משיבים .1 רשות מקרקעי ישראל 2. אגודה שיתופית רמת רזיאל כפר שיתופי פסק דין
טענת ה"ה נעים, הממקדת את לב המחלוקת בין הצדדים, היא שהסכם ההסדרה עליו נדרשו לחתום עם האגודה אינו הוגן ולמעשה מיתנהלת נגדם 'אכיפה בררנית' המתנכלת רק להם.
כך, לדוגמא, נקבע שגידול סוסים הוא שימוש חקלאי מותר, ברם, בית ספר לרכיבה אינו בעל זיקה ישירה לגידול סוסים ומכאן שאינו בגדר "שימוש חקלאי מותר" (ערר (ועדות ערר - תיכנון ובנייה חיפה) 323/14 הדס סיסו אהוביה נציגת שר הפנים- לישכת התיכנון המחוזית חיפה נ' הוועדה המקומית לתיכנון ובניה זבולון (נבו 29.11.2015)‏‏).
בית המשפט המחוזי בשבתו כבית משפט לעניינים מינהליים (כב' השופט א' רובין) מחק את העתירה בהיעדר סמכות עניינית בקבעו כי עניינה של העתירה בהפעלת הסמכות האזרחית של רמ"י כבעלת מקרקעין נגד ה"ה נעים שהפרו לטענתה את ההסכם, ולא בהפעלת סמכותה במישור המינהלי.
...
עם זאת, לא שוכנעתי כי זהו המקרה בו יש לבית המשפט סמכות וכי עליו להתערב ביחסים מסוג זה ולכפות על האגודה ורמ"י להסדיר שימוש חורג של תושב בתנאים אותם מכתיב התושב ובניגוד לעמדתן ולאופן בו הן מנהלות את הקרקעות שנמסרו לניהולן.
לפיכך, ובהינתן הקביעות בפסק דין זה לפיהן עושים ה"ה נעים שימוש חורג בחלקה ב' בנחלתם בהפעלת חנות/נקודת מכירה בחוות דגי הנוי, אני מקבלת את תביעת האגודה ומורה כי על ה"ה נעים להפסיק שימוש חורג זה בתוך 60 יום מהיום.
בהתאם, נדחית המרצת הפתיחה שהגישו ה"ה נעים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום עפולה נפסק כדקלמן:

באוגוסט 2019 פורסם מיכרז להפעלת מזנונים בבתי הספר ובכללם מזנון אחד בבית הספר התיכון ומזנון שני בחטיבת הביניים הוא המזנון מושא התביעה.
במקרים חריגים ונדירים ביותר, יכול ובית המשפט ייקבע כי הפולש הפך לבר-רשות במקרקעין נוכח שתיקת הרשויות, תוך שייחס בכלל שיקוליו משקל הולם לפעולות האכיפה הרבות שעל הרשויות לבצע בהקשר זה. ואולם, רשות שכזו לא תיתגבש לכדי רשות בלתי-הדירה, וזאת נוכח האנטרס הצבורי בדבר השמירה על רכוש הציבור והרצון שלא לתמרץ פולשים על-ידי הקניית רישיון שאינו ניתן לביטול ויצירת זכות מעין צמיתה בנכס" הדברים לעיל מתאימים למקרה דנן עת מדובר במקרקעי ציבור שנמצאים באחריות הרשות המקומית .
הוכח מהעדויות כי הנתבעים נמצאים במקרקעין במשך שנים ארוכות ללא הסכם, מבלי ששלמו דמי שכירות וכי במקרקעין אלה אף זכה אדם אחר שניגש למכרז להפעלת המזנון.
...
שנית, גם לגוף הטענה היא נדחית שכן אין לומר כי התנהלותה הלקויה של המועצה לפני 20 שנה עת נכנסו הנתבעים למקרקעין ללא הסדר חוקי והיעדר פעולה מצידה במשך שנים יוצר רשות מכללא להסכמה להחזקתם במקום.
לסיכום, אין לנתבעים כל הגנה מפני התביעה.
אי לכך אני מורה לנתבעים לסלק ידם מהמזנון בחטיבת הביניים המופיע בת/5 וכמתואר ומסומן בסעיף 24 לכתב התביעה ובתשריט שצורף לו, בכלל זה על הנתבעים לפנות את מבנה המזנון בחטיבת הביניים ולהותירו פנוי מכל מבנה ו/או חפץ.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבעים, טענת החברה כי יש לאכוף את החוזה אינה ברת ביצוע שכן לאור מערכת היחסים העכורה בין הצדדים, חוסר האמון והתביעות הרבות שהוגשו לא ניתן לקיים את החוזה בפרט כאשר חלפה שנה וחצי מאז מועד הביטול ופרק זמן זה ממילא לא מאפשר החזרת הגלגל לאחור.
כמו כן, תובעת העמותה פיצויים בגין הפרת ההסכם בכל הנוגע להקמת בית ספר לבנות אשר הוקם בלב שכונת מגורים בעלות שכירות גבוהה של 10,000 ₪ לחודש.
לטענת גב' ריימונד החברה ומר שיק הביאו את העמותה להיתקשר בחוזה למרות שידעו כי הפעלת המבנה לצורך בית הספר אינו חוקי.
...
יתרה מזאת גם לו היתה מתקבלת התביעה כנגד העמותה בגין ביטול החוזה, ברור כי לא היה בכך כדי לחייב את הנתבעים 2 ו – 3 באופן אישי.
התביעה האישית כנגד מר שיק בעת שנדחתה התביעה שכנגד כלפי החברה ומר שיק ממילא גם דין התביעה האישית כלפיו בגין התנהלות החברה שהוא בעל המניות שלה, ומנהלה, דינם להדחות לרבות הדיון בשאלת הרמת מסך.
סוף דבר לאור קביעתי מחד, כי במסגרת התביעה העיקרית אמנם לא הוכח כי החוזה הופר על ידי החברה; ומנגד, כי ביטול החוזה על ידי העמותה נעשה כדין בגין כפיה ועושק ועל כן לא מגיעות לחברה התרופות הקבועות בחוזה בגין הפרתו על ידי העמותה; וקביעתי במסגרת התביעה שכנגד כי אין להורות על השבת הכספים ששולמו על ידי העמותה לחברה עד למועד הביטול, ותוך כדי כך גם דחיתי את הטענה לפיצוי על פי פקודת הנזיקין, דין התביעה העיקרית והתביעה שכנגד להדחות.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו