התובעות משתיתות את עמדתן על חוק זכות יוצרים 1911 ופקודת זכות יוצרים 1924 לגבי זכויותיהן בהוראות ההפעלה של שואבי האבק, וכן על העוולות של "התערבות לא הוגנת" ו"תאור כוזב" לפי סעיפים 2 ו-3 לחוק עוולות מסחריות תשנ"ט-1999, העוולה של הטעייה אסורה לפי סע' 2 לחוק הגנת הצרכן תשמ"א-1981, וכן על פקודת הפטנטים והמדגמים 1924 ועל דיני עשיית עושר ולא במשפט, לגבי שואבי האבק עצמם.
כפי שהיטיב להסביר בהקשר זה חברי השופט ד"ר עמירם בנימיני בהרצאתו "מיצוי זכויות בקניין רוחני" במסגרת השתלמות עורכי-דין בטבריה, מארס 2007, הרי ניתן להבין מ-בג"צ 5379/00 Bristol-Myers Squibb Company נ' שר הבריאות פ"ד נה(4) 447, כי הנחתו של השופט י. אנגלרד, שם, עמ' 470 א'-ב', היתה כי בישראל חל מיצוי בינלאומי, קרי: בעל הפטנט בישראל אינו יכול למנוע יבוא תרופות פטנטיות שנרכשו כדין בחו"ל, כאשר הספק למוצר, שהגיע לשוק בישראל, רכש אותו כדין מאת הבעלים של הפטנט הזר, המקביל לפטנט הישראלי.
אינני מתעלם מכך שהשופט אנגלרד היה בדעה שאין בהכרח להקיש מן הדין החל לגבי סימני מסחר לגבי דין הייבוא המקביל של פטנטים "וזאת בשל השוני הקיים ביניהם באשר למהות האינטרסים המוגנים", שם עמ' 469 ו'.
(א) בעל סימן מסחר רשום או בעל סימן מסחר מוכר היטב רשאי להגיש תובענה על הפרה; לא ייזקק בית המשפט לתובענה על הפרה לגבי סימן מסחר שאינו רשום; ואולם לענין סימן מסחר מוכר היטב רשאי הוא להיזקק לתובענה על הפרה לגביו אף אם אינו רשום.
...
עם זאת, מדובר במסקנה עובדתית הנסמכת על חומר הראיות שהובא בפני בית המשפט.
אני סבור שכאשר זכאי היבואן ביבוא מקביל לייבא את מוצריו המקוריים של בעל הזכות (genuine goods), הרי ממילא כלולה בכך זכות לאותו יבואן לצרף דברי הסבר בשפתה של המדינה המייבאת את המוצר, המבוססים על דברי ההסבר המקוריים.
מפאת כוחם המצטבר של השיקולים דלעיל, אני דוחה את התביעה על כל היבטיה.
אני מחייב את התובעות ביחד ולחוד לשלם לנתבעים את הוצאות המשפט וכן שכ"ט עו"ד בסך 30000 (שלושים אלף) ₪ + מע"מ, להיום.