מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה כספית: חיובים בלתי מורשים בכרטיס אשראי

בהליך פשיטת רגל (פש"ר) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

וכלשון בית המשפט בפיסקה 182 לפסק דינו: "לאור כל האמור לעיל, מתקבלת התביעה של רפפורט נגד חיות בגין שיקים שזויפו, שיקים שנעשו בהם שינויים (למעט השיק בו קיימת חתימה של התובעת ליד התיקון), ובגין החיוב בכרטיסי אשראי. כן מתקבלת תביעתה בגין סכומי ההוצאות שהיא נדרשה להם לצורך הגשת התביעה..." וראו גם הדברים שנכתבו בפיסקה 172 לפסק הדין: "מכל אלה עולה תמיכה בטענת התובעת לפיה השיקים שבחתימת חיות נחתמו על ידו שלא על דעתה ושלא לצורך רכישת מוצרים, וכי מדובר בכספים שהנתבע הוציא מהתובעת שלא כדין (ההדגשה שלי – מ' ק')." הליך הפש"ר. נדון על ידי כב' השופטת ש' גלר.
הנושה היא ניצולת שואה שבעלה נרצח מול עיניה והחייב ניצל את חולשתה ונכותה הנפשית על מנת לקבל ממנה במירמה למעלה מ-1,000 שיקים ולזייפם לצרכיו וכן עשה שימוש בלתי מורשה בכרטיסי אשראי של הנושה.
...
וכלשון בית המשפט בפסקה 182 לפסק דינו: "לאור כל האמור לעיל, מתקבלת התביעה של רפפורט נגד חיות בגין שיקים שזויפו, שיקים שנעשו בהם שינויים (למעט השיק בו קיימת חתימה של התובעת ליד התיקון), ובגין החיוב בכרטיסי אשראי. כן מתקבלת תביעתה בגין סכומי ההוצאות שהיא נדרשה להם לצורך הגשת התביעה..." וראו גם הדברים שנכתבו בפסקה 172 לפסק הדין: "מכל אלה עולה תמיכה בטענת התובעת לפיה השיקים שבחתימת חיות נחתמו על ידו שלא על דעתה ושלא לצורך רכישת מוצרים, וכי מדובר בכספים שהנתבע הוציא מהתובעת שלא כדין (ההדגשה שלי – מ' ק')." הליך הפש"ר. נדון על ידי כב' השופטת ש' גלר.
על רקע השיקולים שנמנו בפסיקת בית המשפט העליון סבורני שאין אפשרות להפטיר את החייב פושט הרגל מחובהּ של הנושה.
מן המקובץ לעיל עולה כי יש לקבל את טענת הנושה שהחוב שחב לה החייב אינו בר הפטר.
בהינתן מסקנה זו נותרה השאלה כיצד יש לנהוג בהליך.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובעת עותרת בכתב התביעה, לחייב את הנתבעים, בתשלום תמלוגים בגין הפדיון החודשי של החנות בסכום אשר הוערך על ידה בסך 112,320 ₪; לחייב את הנתבעים בסכום השווה לסך רכישות שביצעו מספקים לא מורשים בסכום אשר הוערך על ידה בסך 112,320 ₪ וכן לחייב את הנתבעים בפצוי מוסכם, בסך 150,000 ש"ח. בבקשה זו טוענת התובעת, כי יש לחייב את הנתבעים לגלות את המסמכים כדלקמן: דו"חות מע"מ; כרטסות הסניף מול ספקים; מאזני בוחן; סרטי הקופות; דו"חות כרטיסי האשראי ביחס לרכישות שבוצעו בסניף; טפסי ההזמנות, הקבלות, החשבוניות מספקים.
במועד בו רכשה התובעת עפ"י הנטען את זכויותיה של פט ביי, לא היה ההסכם בתוקף, לאחר שהופר הפרות יסודיות על ידי פט ביי וכפי שהיה ידוע לתובעת כבר באותה עת. הנתבעים הגישו כנגד פט ביי, תביעה כספית על סך 250,000 ₪, בגין נזקים שנגרמו להם, עקב הפרותיה היסודיות את ההסכם (ת"א 8466-03-20 בבית משפט השלום בהרצליה).
...
‏‏ ברע"א 8224/15 תנובה מרכז שיתופי לשיווק תוצרת חקלאית בישראל בע"מ נ' פרופ' ירון זליכה (נבו 29.03.2016)‏‏ נקבע, כי ההכבדה כשלעצמה אינה מצדיקה כשלעצמה שלא להורות על הגילוי: "עצם העובדה שגילוי מידע ומסמכים מסוימים יכביד על מי שנדרש לגלותם אינה מצדיקה, כשלעצמה, שלא להורות על הגילוי. דחיית בקשה לגילוי מסמכים מטעמי הכבדה יש לה מקום רק כאשר הטרחה שתיגרם למי שצו הגילוי מופנה כלפיו היא בלתי פרופורציונאלית לחשיבותם ונחיצותם של המסמכים או המידע להליך". ישום העקרונת שנקבעו בפסיקה על הבקשה דנן, מוביל למסקנה כי יש לקבל את הבקשה בחלקה; 13.
ההסכם אינו מחייב מסירת סרטי קופה אלא דו"ח סיכום פעולות קופה ומכאן שהדרישה בעניין זה נדחית.
אשר על כן, הבקשה מתקבלת בחלקה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום פתח תקווה נפסק כדקלמן:

המבוטחת תבעה מהנתבע החזר בגין כספים שלא גבתה מהלקוחות בשל היתנהלות רשלנית מצדה ובחלק מהמקרים מבלי שנעשתה פנייה ללקוחות החייבים, או החזרים מחברת התעופה להם היא זכאית, כאשר מדובר בחובות אבודים בגינם קיבלה זכוי.
הנהלת החשבונות של המבוטחת מפיקה מדי חודש דו"ח דוקטים לפי תאריך פתיחה ולא לפי תאריך טיסה כאשר התשלום מבוצע ב- 99% מהחיובים באמצעות כרטיס אשראי ולא בשיקים או מזומן.
יחד עם זאת התובעת צרפה לתצהירו של עו"ד עדי עשת את דף הרשימה של הפוליסה הרלוואנטית בו מצוינות ההרחבות לעניין הכסוי הבטוחי במקרה של "גניבת כספים מלקוחות ע"י שימוש בלתי חוקי ולא מורשה בכרטיסי אשראי או במידע עליהם (לרבות לשם ביצוע עסקה במסמך סחר)" ובהתייחס גם לנושאי הביטוח המועסקים על בסיס עצמאי בחברה.
...
אשר לטענת הקיזוז, טענה זו הועלתה ללא כל פירוט וביסוס עובדתי או ראייתי באשר לסכומים שלא שולמו לכאורה לנתבע ומשלא הוכחה כדבעי, היא נדחית.
לאור האמור, התביעה מתקבלת.
אני מחייב את הנתבע לשלם לתובעת סכום של 198,180 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד למועד פסק הדין.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

גב' רובנר זכאית לקזוז כספים ששולמו בעד שכירת הרכב לטענת חברת קבקוב וגב' רובנר, במסגרת תפקידה של התובעת, היא רכשה את אמונה של גב' רובנר ולפיכך נימסר לה כרטיס אשראי.
ואולם, בסוף התקופה מעלה התובעת באמון מעסיקתה, באופן בו הסטודיו חויב בתשלומי שכירות הרכב בו החזיקה התובעת, חודשים רבים ללא רשות באמצעות תשלומים אשר נגבו באמצעות כרטיס האשראי באופן אוטומאטי מדי חודש בחודשו.
ודוק, דחינו את טענת חברת קבקוב כי התובעת הפרה את חובת הנאמנות, כפי שנוסחה בכתב התביעה שכנגד, שכן התובעת לא עשתה שימוש בלתי מורשה בכרטיסי האשראי.
...
דיון והכרעה הערות מקדימות לאחר ששקלנו את טענות הצדדים, בחנו את המסכת הראייתית והתרשמנו מהעדויות שנשמעו בפנינו, הגענו לכלל מסקנה כי דין טענות התובעת לגבי זהות מעסיקתה, כמו גם לגבי תחילת תקופת העסקתה להתקבל.
נוכח האמור לעיל לא מצאנו לפסוק לטובת מי מהצדדים פיצוי בשל העדר חובת תום הלב.
אנו סבורים כי אי תשלום פיצויי פיטורים במלואם, אינו נובע מטעות כנה מצדה של גב' רובנר ו/או חברת קבקוב.
סוף דבר תביעת התובעת מתקבלת בעיקרה וטענת הקיזוז של גב' רובנר מתקבלת במלואה.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום הרצלייה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית על סך 73,789 ₪ בגין נזקין שנגרמו לרכב התובעת בתאונת דרכים מיום 14.1.2021.
ביום 14.1.2021, נתבע 2 נסע ברכב בעודו לא מורשה, וגרם לתאונת דרכים בגינה הוגש נגדו כתב אישום בעבירות של נהיגה בשיכרות, נהיגה ללא רישיון נהיגה ונהיגה ברכב ללא ביטוח.
מסירת פרטי אשראי לכתב התביעה – ואף לכתב ההגנה - צורף הסכם מיום 20.3.2020 לפיו התובעת משכירה לנתבעת 1 רכב מס' 76682801 (בכתב התביעה נרשם מספר שונה בטעות אך כל נספחי התביעה מפנים למספר האמור כך שאני מוצאת לקבל את בקשת התובעת לתיקון כתב התביעה העניין זה), עבור הנהג "אבנר אלוק". כאמצעי תשלום צוין כרטיס אשראי על שם נתבעת 1 ונרשם "באישור גילי בעלת הכרטיס אשראי לא נוכחת בסניף". ההסכם נחזה להיות חתום על ידי מר אלוק כנהג ונתבעת 1 כלקוחה (להלן גם: "השוכר").
אמנם בסעיף 5 לתצהיר שהגישה, ציינה נתבעת 1 כי התבקשה על ידי אביה למסור את פרטי כרטיס האשראי שלה- "אבי לא נשא עמו כרטיס אשראי באותה עת ועל כן התבקשתי על ידו למסור את כרטיס האשראי הרשום על שמי לצורך ביצוע העסקה"- אך היא טענה בדיון שהתובעת עשתה שימוש בפרטי האשראי שהיו שמורים אצלה מעיסקאות קודמות: "כשביקשו ממני אשראי מחב' הליסינג ושאלו אם אני מאשרת שימוש בכרטיס האשראי אמרתי כן, כי לי יש חיובים קיימים עוד קודם."(פרו' עמ' 7 ש' 5).
...
סבורני אם כן כי ככל שנתבעת 1 הייתה מקבלת חיוב נוסף עבור רכב שלא ביקשה לשכור, מיד הייתה מבחינה בכך והייתה פועלת לבירור העניין.
גם מסיבה זו, שוכנעתי כי נתבעת 1 הייתה צד להסכם כטענת התובעת.
לאור האמור, שוכנעתי כי נתבעת 1 צד להסכם מכוחו הושכר הרכב עבור עסקיה.
סוף דבר לאור המקובץ, התביעה נגד נתבעת 1 מתקבלת במלואה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו