מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה כספית לתשלום דמי שכירות מוגנים וחופשיים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

בתקנות הגנת הדייר (דמי שכירות בבתי עסק - אי תחולת השיעורים המירביים והפחתות), תשמ"ג-1983 נקבע בתקנה 1(14) כי בית עסק המשמש משרד שבו עוסק בעל מיקצוע חופשי לא יחולו דמי שכירות מוגנים אלא דמי שכירות כלכליים.
אך אם הנתבע עושה שימוש במושכר ששוויו נמוך משימוש לחנות, אך מוכן לשלם דמי שכירות מוגנים לחנות, שהם גבוהים יותר מאשר דמי שכירות של מחסן, מה לה לתובעת כי תלין על כך? דמי השכירות המוגנים על פי הדין משולמים כדין, ולתובעת לא נגרם כל נזק כלכלי כתוצאה משימוש זה, אלא ההיפך, רווח כלכלי.
בהיתחשב בהיסטוריה של מערכת היחסים בין בעלי הדין, בסכום הכספי של התביעה, בתביעת הפינוי, במו"מ שהתנהל בין הצדדים והתמורה שהייתה התובעת מוכנה לשלם עבור פינוי המושכר ובהיתחשב בכך שלא נקבע שכר טירחה נפרד עבור הישיבות בבית המשפט, סבור אני ששכר הטירחה שנקבע בין הצדדים הנו סביר, אם כי נמצא ברף העליון של הסבירות.
...
הנתבע טען בכתב הגנתו שיש לדחות את תביעת התובעת מהסיבות כדלקמן: 1) לכאורה מדובר בתביעת פינוי, אך למעשה מדובר בתביעה לנישול הנתבע מזכויות קנייניות וכלכליות המצויות בידו; 2) התובעת עושה שימוש לרעה בהליכי בית המשפט; 3) הנתבע מעולם לא קיבל כל התראה שהיא על קיומו של חוב לחב' עמידר או לתובעת, ובמיוחד לא על סכום התביעה; 4) מאחר והתובעת באה בנעלי חב' עמידר, יש לראות בשתיקת חב' עמידר כשתיקת התובעת עצמה, במיוחד כאשר חב' עמידר המשיכה לנהל את המושכר גם לאחר החתימה על חוזה הפיתוח עם רמ"י; 5) לאור שהצדדים הגיעו להסכמה בדבר הפינוי והפיצוי אותו יקבל הנתבע, לא היה כל כדאיות כלכלית להשקיע כספים רבים לצורך התאמת המושכר לצרכי חנות, כאשר זו צפויה להיסגר תוך זמן קצר; 6) על התובעת היה להשיג הסכמה של 85% מהמחזיקים לצורך קבלת היתר בנייה.
בהתחשב בהיסטוריה של מערכת היחסים בין בעלי הדין, בסכום הכספי של התביעה, בתביעת הפינוי, במו"מ שהתנהל בין הצדדים והתמורה שהייתה התובעת מוכנה לשלם עבור פינוי המושכר ובהתחשב בכך שלא נקבע שכר טרחה נפרד עבור הישיבות בבית המשפט, סבור אני ששכר הטרחה שנקבע בין הצדדים הינו סביר, אם כי נמצא ברף העליון של הסבירות.
סוף דבר: לאור כל האמור לעיל, אני דוחה את תביעת התובעת נגד הנתבע.
התובעת תשלם לנתבע כדלקמן: 1) את הוצאות המשפט בתוספת הפרשי הצמדה ורבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום התשלום בפועל; 2) שכ"ט עו"ד בסך 60,000 ₪ בתוספת מע"מ כדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בפני תביעה כספית לתשלום דמי שימוש ראויים בגין שימוש בשטח של כ- 12 מ"ר בחזית חנות בבית חנינה בגוש 110 חלקה 30610 המושכרת לנתבע בשכירות מוגנת (להלן: "הרחבה").
שיעור דמי השמוש בכל הנוגע לשעור דמי השמוש הרי שאין מקום לקבל את טענות התובע לחיוב הנתבע בתשלום דמי שימוש בשכירות חופשית.
...
דיון והכרעה לאחר ששקלתי את ראיות הצדדים וטיעוניהם אני סבור כי יש לקבל את התביעה בחלקה הקטן ולחייב את הנתבע לשלם לתובע דמי שימוש ברחבה הנגזרים מדמי השכירות המוגנים בהתאם לקביעת השמאי בן נוב.
מקובלת עלי הטענה כי הרחבה מהווה את הכניסה לחנות, ובהתאם לא ניתן להפרידה מהמושכר וגם התובע מוגבל מלעשות בה שימוש אחר (עמוד 11 שורה 14).
סיכום לאור כל האמור לעיל אני מחייב את הנתבע לשלם לתובע סך של 715 ₪ בגין דמי שימוש ברחבה עד ליום 31.12.2017.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

תביעה כספית ת"א (שלום ירושלים ) 9166/09 תביעה כספית חוזית בת''א 9166/09, הוגשה על־ידי התובעת על־מנת לחייב את הנתבע לשלם דמי שכירות בשיעורים הנהוגים בשכירות חופשית ודמי שימוש ראויים.
בית־המשפט הביא בחשבון כי אחד הנכסים המוגנים הנו דירת מגורים, אך לעניין זה לא הוגשה כול ראיה אשר יש בה כדי להצביע על אי-יכולתו של הנתבע להשיג קורת־גג אחרת למשך תוחלת חייו וכול הנתונים שיש בידי בית־המשפט הנם העובדה שבמשך עשרות שנים שוכר הנתבע את הנכסים – חנות ודירה בשכונת תלפיות בירושלים – לאחר תשלום דמי מפתח ששיעורם לא הובהר, בתשלומי שכירות שאינם עולים על 6,000 ש"ח לשנה, וגם הם, כאמור, לא שולמו כסדרם במשך השנים.
...
ההלכה בעניין זה נקבעה ברע"א 9064/11‏ עוזי קיסלביץ נ' הנסי פרופרטיס לימיטד (חברה זרה) בו בית המשפט העליון אישר את פסק הדין של בית המשפט המחוזי, בו בוטל הסעד מן הצדק שאפשר לדיירים להמשיך לשמור על זכויותיהם בדירה למרות שנטשו אותה, ונקבע שעל מנת לפנות את הדירה ישלמו הבעלים לדיירים פיצויים בגובה חלק יחסי מסכום שווי העברת הזכויות המוגנות (החלק שם עמד על 25%: "כאמור, שאלת פינוים של דיירים מוגנים היא ביסודה שאלה של צדק, התלויה כל כולה בנסיבות המקרה. סבורני, כי על מנת שניתן יהא להגשים באופן המיטבי את עקרון הצדק, יש להותיר בידי בתי המשפט ארגז כלים, המאפשר להם מגוון רחב של פתרונות; הצגת הדברים בצורה בינארית עלולה דווקא להביא, בסיטואציות מסוימות, לאי צדק. כך, למשל, יתכנו מקרים – כבענייננו – בהם סבור בית המשפט כי אינם מצדיקים מתן סעד מן הצדק, קרי – מניעת פינוי, אולם מאידך סבור כי פינוי הדיירים ללא תמורה אינו צודק, שכן שילמו בשעתו דמי מפתח ושילמו שכר דירה כסדרו אף שנטשו. לגישתי, אין לומר על "סעד מן הצדק הפוך" "אין חיה כזאת", כדברי בא כוח המבקשים; יש לאפשר לבתי המשפט לבחור גם דרך אמצע, מעין שביל זהב, לילך בה. והדברים תלויי מקרה ומקרה.
הערכת סכומים לצורך סעד מן הצדק היא כאמור מלאכת אומדן עדינה ובה מביא בית המשפט בחשבון את הערכת שווי הדיירות המוגנת בנכס, מצבו הפיסי של הנכס, סוג השימוש הנעשה בו על ידי הצדדים ומנהגם של הצדדים זה בזה בדרך מקובלת ובתום לב. בית המשפט מצא להעריך סעד זה על פי הכלים המשמשים בשיקול הדעת בהערכת תשלום פיצוי בגין הפרה בגין סעד מן הצדק שאינו הפוך בלווית ייחוסם לשווי הזכות המוחזרת : · שומת השמאי ביר ולוח העדכון שלה אשר אותם אימץ בית המשפט בת.א 9166/09 על לוח העלייה שהוצמד אליה.
· הנתבע ישלם הוצאות התובעת לרבות שכר טרחת עו"ד כמחושב על יסוד התעריף המינימלי המומלץ בסך 25,396 ש"ח. זכות ערעור – כחוק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

החלטה זו עוסקת בבקשה לסילוק התביעה על סף. החלטתי לקבל את הבקשה ולהורות על דחיית התביעה מהנימוקים שיובאו להלן בהחלטה זו. השתלשלות העניינים עסקינן בתביעה, למתן פסק דין הצהרתי ולמתן סעד כספי לתשלום דמי שכירות ראויים.
במרץ 2017 הגיש התובע בבית משפט השלום בירושלים תביעה כספית כנגד הנתבע (ת"א 11919-03-17) לפיה ביקש לפסוק לו מחצית מדמי השכירות שהתקבלו או היו צריכים להיתקבל בגין הדירות בנכס שהושכרו בשכירות חופשית ובשכירות מוגנת.
...
החלטה זו עוסקת בבקשה לסילוק התביעה על סף. החלטתי לקבל את הבקשה ולהורות על דחיית התביעה מהנימוקים שיובאו להלן בהחלטה זו. השתלשלות העניינים עסקינן בתביעה, למתן פסק דין הצהרתי ולמתן סעד כספי לתשלום דמי שכירות ראויים.
בטרם סיום, לא מצאתי לעכב את מתן החלטתי בבקשה זו עד להכרעה בערעור שהוגש על ההחלטה מיום 31.12.2020 ועל פסק הדין הנ"ל וזאת משום שההחלטה ופסק הדין לא עוכבו והם קיימים ומחייבים את הצדדים כל עוד לא נקבע אחרת ואין כל סיבה להותיר את ההליך פתוח בבית המשפט.
לסיכום לאור האמור לעיל, הגעתי למסקנה כי דין הבקשה להתקבל ומשכך, אני מורה על דחיית התביעה.
כמצוות תקנה 53 לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט -2018 הנני מחייב את התובע לשלם לנתבע הוצאות בסך של 2,340 ₪ אשר ישולמו בתוך 30 יום מהיום.

בהליך ערעור שונה - אזרחי (עש"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בית משפט קמא טעה כשקבע שעל המערערת לשלם דמי שכירות "חופשיים" ולא מוגנים וטעה כשהשית עליה חיוב כספי במקום הסעד ההצהרתי שנתבע.
...
בכך אנו סבורים שבית משפט קמא נתפס לשגגה שכן בכתב התביעה כלל לא נתבע סעד כספי אלא סעד הצהרתי בלבד, ובלשון כתב התביעה: "להצהיר שיש לעדכן את מחיר השכירות באופן רטרואקטיבי ועד למועד הפינוי בהתאם לסעיף 52(א) לחוק". בית משפט קמא חייב את המערערת לשלם דמי שכירות בסכום של 194,552 ₪.
כמפורט לעיל, ממילא מצאנו להשיב את הדיון לבית משפט קמא על מנת שיברר את טענות הצדדים ויוציא מתחת ידיו פסק דין חדש.
סוף דבר פסק דינו של בית משפט קמא מיום 18.10.2022 מבוטל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו