מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה כספית לתשלום דמי שכירות ופיצויים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

תביעה כספית לתשלום דמי שכירות ופצוי בגין הפרת הסכם.
...
במקרה דנן, לקראת סיום תקופת הסכם השכירות האחרונה, פנה הנתבע אל עו"ד נחום לשם חתימה על הסכם חדש, הסכם שלא נחתם בסופו של דבר, לטענת עו"ד נחום בשל תקלה במשרדו, אך על פניו, כוונת הצדדים היתה להאריך את ההסכם בתנאים קודמים, כאשר במסגרת אותו הליך צורפו הסכמים קודמים לאורך התקופה, שתנאי השכירות בהם דומים לאורך כל הדרך, לפחות ככל שהדבר נוגע לעניינים הרלוונטיים לשם הכרעה בהליך כאן, סוגיית שיעור הריבית ושיעור הפיצוי במקרה של החזקת הנכס על ידי השוכר לאחר תום תקופת השכירות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית על סך של 74,995 ש"ח שעילתה אי-תשלום דמי שכירות ופצוי מוסכם.
...
פועל יוצא מן האמור הוא שדין התביעה שכנגד להתקבל בחלקה במובן זה שאיריס תשלם לנתבעים סך של 7,680 ש"ח. ההודעה לצד שלישי: דיון והכרעה אין חולק שהאחריות לנזק שנגרם לאיריס מקורו בדירת שובל, וששובל אחראי בגינו.
על כן על שובל לפצות את איריס בגין הסכום שעליה לשלם לקדם, וכך אני מורה.
סוף דבר העולה מן המקובץ הוא כדלקמן: תביעת איריס מתקבלת בחלקה במובן זה שעל קדם, ביחד ולחוד, לשלם לאיריס סך של 59,755 ש"ח. התביעה שכנגד של קדם מתקבלת בחלקה במובן זה של איריס לשלם לקדם סך של 7,680 ש"ח. מאחר שהסכומים ניתנים לקיזוז, על קדם לשלם לאיריס סך של 52,075 ש"ח. ההודעה לצד שלישי של איריס נגד שובל מתקבלת במובן זה שעל שובל לשפות את איריס בגין סכות התביעה שכנגד כולו, סך של 7,680 ש"ח. אשר להוצאות המשפט: הואיל ותביעת איריס התקבלה בחלקה העיקרי והתביעה שכנגד התקבלה בחלקה הקטן, ולמעשה יותר נדחתה משהתקבלה, יישאו הנתבעים (קדם) בשכר טרחת בא כוחה של איריס ובהוצאות המשפט בסך כולל של 12,000 ש"ח. שובל ישלם לאיריס שכר טרחת עו"ד בגין ההודעה בסך של 3,000 ש"ח, וכן ישפה אותה על אגרת ההודעה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

בנוסף התובע הגיש גם תביעה כספית לתשלום פיצוי בגין דמי השכירות שהתובע נידרש לשלם בשל העובדה שלא נחתם עימו חוזה פיתוח במועד האמור לעיל, וכן את הפרש התייקרות תשומות הבנייה ופצוי בגין עוגמת נפש ובסך הכל 579,000 ₪.
...
אילו סבר המנהל מלכתחילה שייפוי הכוח אינו מספיק הרי שהיה עליו לנקוט בצעדים אחרים שיובילו לפתרון המחלוקת, ומשלא עשה כן הרי שאני מתרשמת כי המנהל סבר שייפוי הכוח הינו מספיק ואז חזר בו. על כן אני קובעת כי המועד הקובע לעריכת השומה הוא המועד משנת 2013.
על כן אני קובעת כי המועד הנכון לשומה הוא המועד הקובע משנת 2013 ודוחה את כל טענות המנהל כי יש לערוך שומה חדשה נכון למועד פסק הדין הנוכחי.
טוען התובע כי מסכום השומה יש לקזז את דמי השכירות שנדרש לשלם ואת ההפרשים הנובעים כתוצאה מעליית מדד תשומות הבנייה וגם פיצוי בגין עוגמת הנפש שנגרמה לו. טענה זו נדחית על ידי, שכן ברור כי מצד אחד התובע הסתכן ביודעין שעה שלא הסכים להצעת הפשרה של המנהל שכן הוא ידע על עליות מחירי הקרקע, ועליות מדד תשומות הבנייה, דבר שקורה כל הזמן בישראל, וכן היה יכול להעריך את ההוצאות שנגרמות לו באופן ישיר כתוצאה מהעיכוב בחתימה, ומצד שני הכסף נותר במשך שנים ארוכות בידיו והוא היה יכול למצוא לו השקעה חלופית או לכל הפחות לחסוך את הריביות על ההלוואות ולהנות מהן.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

תביעה כספית, שעניינה תביעת משכיר לתשלום חוב דמי שכירות ולפצוי בגין נזקים וחובות שהשאירה השוכרת במושכר ותביעה שכנגד לפצוי בגין ליקויים ואי התאמות במושכר וכן תביעה בגין מיטרד.
...
לאחר שעיינתי בכתבי הטענות ובראיות, ולאחר שהערכתי את סיכוייהם וסיכוניהם של הצדדים, מצאתי מקום לחייב את הנתבעת לשלם לתובע את הסכום של 25,000 ₪.
בשים לב לאופן שבו הסתיים ההליך, אני מורה על השבת האגרה, למעט אגרת המינימום בהתאם לתקנות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

תביעה לפינוי דייר מוגן מדירת מגורים, בלווי תביעה כספית לתשלום דמי שכירות בסך 11,380 ₪.
בכל הקשור לסעד מן הצדק טוען התובע כי יש לתיתו רק במקרים חריגים שמקרה זה אינו נימנה עמם ואם בכל זאת יקבע כי יש מקום לתת לנתבע סעד שכזה, הרי שראוי ונכון ליתן במקרה זה "סעד מן הצדק הפוך" היינו להתנות את הפינוי בפצוי הנתבע, פיצוי שגובהו יקבע גם בהיתחשב בחוות הדעת השמאית המונחת בפני בית המשפט.
...
כך או אחרת, מצאתי, כאמור, שדינה של התביעה להידחות ועל כן לא מצאתי צורך להכריע בשאלה זו. שנית, מעדויות הצדדים והתנהלותם אכן התרשמתי כי התובע מבקש "למצוא" עילה על מנת לפנות את הנתבע מהדירה, יותר מאשר שהוא מוטרד מהפרות כאלה ואחרות של הסכם השכירות להן הוא טוען.
בנסיבות אלה, הגעתי למסקנה כי התובע לא הוכיח במידה מספקת את טענתו לפיה הנתבע לא שילם לו את דמי השכירות, בשנים המדוברות, כפי שנטען.
לפיכך התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו