מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה כספית לפיצוי בגין גביית כספים על בסיס מתווה בית המשפט העליון

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בהיעדר חוק עזר שעומד במתוה שנקבע בבג"צ חולון, הערייה אינה רשאית בשלב זה להשית את חובת פינוי האשפה על העותרת ובטרם קביעת קריטריונים לאבחנה בין "אשפה רגילה" ל"אשפה חריגה" אין היא מוסמכת לגבות אגרה בגין פינוי האשפה מנכסה של העותרת.
חזקה כי הנתבעת, כרשות מקומית, יודעת ומכירה הלכה זו היטב, ואף על פי כן פעלה בנגוד לה. התובעת טוענת גם לעילה של "פגיעה בעקרונות יסוד של המשפט המינהלי ובכלל זה; תום לב, הגינות, יושר, צדק טבעי, סבירות, מניעת קפוח והיעדר אפליה". התובעת לא הרחיבה בדבר הבסיס המשפטי לעילה זו, וספק אם ניתן לתבוע בגין עילה זו פיצוי כספי שנגזר מעוולה מנהלית.
הרשות שגבתה בחוסר סמכות כמו שלחה ידה לכיסו של התושב ונטלה מכספו, ולולא דמסתפינא הייתי אומר שקרובים הדברים לנטילה בכוח, שהרי בידי הרשות כוח השילטון לאכוף, ולא רבים מן התושבים מפשפשים בקרבי הסמכות.
כפי שקבע בית המשפט העליון בעיניין רשות העתיקות (עמ' 591): "דעתנו היא כי אין לפסול מכול וכול את עילת ההגנה של 'פגיעה קשה בתקציב הרשות'. ואולם, כשם שאין אנו פוסלים עילת הגנה זו מכול וכול כן לא נכיר בה כפשוטה, לכל אורכה ורוחבה. נֹאמר איפוא כי טענה סתמית של 'פגיעה קשה בתקציב הרשות' – באשר היא – לא תוכר כעילת הגנה לגיטימית. מושג 'טובת הציבור' על דרך הסתם לא נכיר בו כעילת הגנה ראויה במשפט אזרחי. שומה עליה על הרשות לטרוח ולשכנע את בית המשפט בעובדות ובמספרים, כי הענות לתביעת ההשבה – תביעה שאם יכיר בה בית המשפט קרוב להניח כי תהיה חלוץ ההולך לפני מחנה תביעות רבות וקשות – עלולה לפגוע ברשות כדי כך שיִקשה עליה באורח מהותי לבצע כהלכה אותם משימות ותפקידים שלמענם כוננה מעיקרה". בית המשפט העליון חזר ואישר הלכה זו בעיניין עריית ירושלים (פסק דינו של כב' הנשיא גרוניס).
עם זאת, ברור לכל הדיעות כי לתובעת אשפה יומית שיש לפנותה על בסיס יומי או שבועי, ומשלא נעשה כן על יד הערייה, מאן דהוא נאלץ לשאת בנטל הפינוי, בעיניינו, התובעת באמצעות צד שלישי.
...
הסעד השני לו עתרה התובעת, בו ביקשה לקבל צו לפיו היא זכאית לשיפוי עבור התשלום בגין פינוי עצמי של האשפה, נדחה מחוסר סמכות עניינית של בית המשפט המחוזי לדון בן. על רקע האמור, מוגשת התביעה שבכותרת לבית משפט זה. טענות הצדדים: התובעת טוענת כי הנתבעת מתנערת מחובה על פי חוק העזר שהיא בעצמה התקינה, לפינוי האשפה בשטח הסופרמרקט.
אני מאשר וסומך על האנשים שלי.
התנהגות כזו, בהעדר הסבר אמין וסביר, פועלת לחובתו של הנוקט בה, כאשר על פניה, מתחייבת ממנה המסקנה, שאילו הובאה הראייה, או הושמע העד, או הוצגו השאלות או קוימה החקירה הנגדית, היה בכך כדי לתמוך בגרסת היריב (ראו: י. קדמי, על הראיות, חלק שלישי, מהודרת 2003, עמ' 1649 והפסיקה הנזכרת שם).
תוצאה הנתבעת תשלם לתובעת את הסכומים הבאים: שיפוי בגין הוצאות פינוי אשפה בסך 1,067,516 ש"ח; הוצאות משפט בסך 3,000 ₪; שיפוי בגין אגרת בית המשפט שהתובעת שלמה, משוערך להיום; שכר טרחת עורך דין בסך 249,799 ₪ בלבד.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון ע"א 7872/22 לפני: כבוד השופטת ד' ברק-ארז המבקש: רושל באבאדזנוב נ ג ד המשיבים: 1. GIGA LIFE LLC 2. מ.ר.נ השקעות בע"מ 3. יאן נכסים והשקעות בע"מ 4. משה יאן בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית המשפט המחוזי בתל אביב-יפו מיום 4.8.2022 בת"א 14181-04-17 שניתן על-ידי כבוד השופט א' יקואל בשם המבקש: עו"ד אמיר פרנקל, עו"ד גל רבינוביץ בשם המשיבה 1: עו"ד דורון פריאנטה ][]החלטה
מנגד, טען המבקש בכתב הגנתו כי לא הובאה כל ראיה הקושרת אותו לחוב או מלמדת על אחריותו האישית לפרעונו, וכי הטענות בדבר שימושו האישי בכספי ההלוואה נטולות בסיס.
בתביעה זו עתר המבקש לפצוי כספי בגין השקעותיו בחברה המשותפת וכן לסעד הצהרתי לפיו הוא זכאי ל-10% ממניותיה.
באשר לתביעתה של ג'יגה לייף, בית המשפט המחוזי קבע כי מהתשתית הראייתית שהוצגה עלה כי המבקש משך מקופתה של מ.ר.נ כספים בהקף משמעותי לאחר קבלת ההלוואה ובכך עשה שימוש פסול באישיותה המשפטית הנפרדת של החברה.
כאמור, באשר לתביעת המבקש ולתביעה שכנגד, בית המשפט המחוזי לא מצא טעם לחרוג מן המתוה שגיבשו הצדדים בהסכם ההפרדות ולהטיל על מי מהם חיובים נוספים.
המבקש מוסיף כי מאזן הנוחות נוטה לטובתו בבירור בהדגישו כי היותה של ג'יגה לייף חברה זרה צפויה להביא להליכי גבייה מורכבים ככל שערעורו יתקבל בסופו של יום.
...
על רקע האמור, לא ניתן לומר כי מאזן הנוחות מטה את הכף באופן מובהק לעבר אחד הצדדים בהליך זה. לכך נוספת העובדה שבמקרה דנן הועלו אף טענות בעלות אופי משפטי בסוגיה של הרמת מסך.
על כן, ולאחר שקילת הנתונים שהוצגו על-ידי הצדדים, אני מורה על עיכוב ביצוע חלקי של פסק דינו של בית המשפט המחוזי, כך שהמבקש יידרש לשלם בעת הזו סכום של ארבעה מיליון שקלים, בצירוף הפרשי ריבית והצמדה.
סוף דבר: אני מורה על קבלת הבקשה לעיכוב ביצוע באופן חלקי כמפורט בפסקה 14 לעיל.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

בבית המשפט העליון ע"א 2234/23 לפני: כבוד השופט א' שטיין המערערת: ניר אביב חברה לבניין בע"מ נ ג ד המשיבים: 1. דני שמואלי 2. טלי ודוד פורמן 3. אלי בן חמו אדרי 4. יפים ילטוס 5. זרביב אילן דוד יחיאל 6.שחר חדד 7. בלה פרדר 8. אילן בנישו 9. רונן שי אדם 10. רמי שבירו 11. אלכס פרידמן 12. יוסף אגסי 13. יוליה גברילוב 14. סימן טוב בן מיכאל 15. מילה גון 16. יבגני יופה 17. מוריאל קלפה 18. תמרה גבאי 19. טטיאנה פלדמן 20. דורית רוזנברג 21. אלכס לובקובסקי 22. יוסף אהרוניא 23. אליסיה ברשטיין 24. אורלי בן עזרא 25. שלמה מארין 26. דיאנה לייקן 27. איליה וסיגלית דן 28. נחום שטיינבוק 29. יבגניה אידלמן 30. חנה וסולומון ווינברג 31. פאני טובול וברוך פינטו 32. עו"ד חגי אולמן כונס נכסים לנכס של פפושדו ניהול, יזום פרוייקטים בע"מ, בשם יסודות א נדלן ופיתוח שותפות מוגבלת ואיילון חברה לביטוח בע"מ 33. לוגי לבניין ופיתוח 2018 בע"מ 34. כמיל דאוד בע"מ בקשה לעיכוב ביצוע פסק דינו של בית המשפט המחוזי תל אביב-יפו (השופט ח' ברנר, ס"נ) שניתן ביום 18.1.2023 בחדל"ת 10469-02-20 בשם המערערת: עו"ד רוני אורן; עו"ד קובי פינגרהוט בשם המשיבים 1-4, 7, 9-12, 15, 17-19, 21,23, 25-29: עו"ד צבי חוברס; עו"ד אורן שבח; עו"ד ליבת רפפורט בשם המשיבים 30: עו"ד רועי אשכול בשם המשיבה 34: עו"ד חאלד עותמאן ][]החלטה
במסגרת המתוה שאושר להשלמת עבודות הבנייה (להלן: הסכם השלמת הבנייה), התחייב הקבלן הראשי להשלים את העבודות תוך 11 חודשים ממתן צו תחילת העבודות, אשר ניתן ביום 23.8.2020 – קרי: עד ליום 23.7.2021.
על בסיס קביעה זו, הוציא מלפניו בית המשפט צו הצהרתי לפיו חברות אלה חבות בתשלום פיצויים מוסכמים לרוכשים בגין איחור במסירת הדירות.
כן נטען כי שגה בית המשפט גם בכך שנתן סעד הצהרתי לתביעה שמהותה כספית, ואגב זאת טעה במסקנתו שהאשמה באיחור במסירת הדירות לרוכשים רובצת לפתחה של המערערת.
הנטל להוכיח כי מדובר במקרה חריג אשר בו קיים חשש ממשי שלא ניתן יהיה לגבות את הכספים שישולמו בחזרה, או כי מימוש פסק הדין יביא להתמוטטותו הכלכלית של המערער, רובץ על שכמו של המערער, מבקש-עיכוב-הבצוע; וטענותיו בכגון דא צריכות להיות מגובות בראיות מוצקות ומשכנעות (ראו: ע"א 2641/22 מיקוד ישראל אבטחה שירותים וכח אדם בע"מ, פסקה 7 (4.4.2023); ע"א 2256/19 מקורות חברת מים בע"מ נ' פלוני, פסקה 7 5.5.2019)).
...
לאחר עיון בכתובים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין הבקשה לעיכוב ביצוע להידחות.
סוף דבר – הבקשה נדחית.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2024 בהמחוזי מרכז נפסק כדקלמן:

בתאריך 18.11.2018 ניתן פסק דינו של בית המשפט העליון בעיניין יבלינוביץ במסגרתו נדחה העירעור, ואושרה החלטת בית המשפט המחוזי, לפיה התביעה תתברר רק בשם הקבוצה ממנה גבתה פרטנר כספים, בגין שירות התוכן "אינטרנט קליק". לאחר מכן ולאור פסק דינו של בית המשפט העליון, ביקשה סלקום, בתאריך 17.6.2019, למקד את הדיון בבקשת האישור רק לשירותי תוכן ה"בועה".
בשל חשיבותו הציבורית והעקרונית של התיק דנא, משך המאבק שנוהל על פני שנים, מורכבות ההליך והיקפו וההישגים, טענו ב"כ המבקשת כי ראוי לפסוק גמול ושכ"ט על בסיס 175% מן הפצוי בגין העבר כדי לעודד מאבקים חשובים מן הסוג שנוהל בתיק דנא.
אמנם אין עסקינן בעניינינו בהסדר "שוברים/קופונים" קלסי (ועל כך עוד להלן), אולם המיגבלות הנובעות מהטבה שאינה על דרך פיצוי כספי משיקות, ויש לתת עליהן את הדעת:            "הערך של הסדר כזה הוא פעמים רבות מוגבל. ראשית, במקרים רבים ישנו הבדל משמעותי בין השווי הנטען של ההטבות במסגרת הסדר הפשרה, לבין העלות של הטבות אלה מבחינת המשיבה – הנתבעת, עניין המשליך על אחת המטרות החשובות בהליך של תביעות ייצוגיות, מטרת ההרתעה הכרוכה בהסדר; שנית, ההסדר משקף לעיתים הטבות שחברות מעניקות גם ללא קיומן של תביעות ייצוגיות, כחלק ממסעות פירסום ולצורך קידום מכירות (ובמקרה דנן – הגדלת מספר המנויים). גם עניין זה משליך על מידת ההרתעה שעשויה להיות גלומה בהסדר; ושלישית, מעבר לכל אלה – במקרים רבים (וכפי שנראה – המקרה דנן הוא אחד מהם), ישנו הבדל משמעותי בין מספר ההטבות המחולקות במסגרת הסדר הפשרה לבין מספר המימושים של הטבות אלה בפועל...". [ההדגשות שלי-נ.ע.] למרות המיגבלות הטמונות בהטבות מסוג זה, ואף שדרך המלך היא פיצוי כספי, עמד בית המשפט העליון על כך שאין מדובר בהסדרים פסולים אינהרנטית, וכאשר נלקחים בחשבון מכלול השיקולים והבעיות האפשריות, ניתן להגיע להסדר שהוא סביר והוגן, תוך שיש לקחת את הדברים בחשבון הן בשלב אישור ההסדר והן בשלב קביעת הגמול ושכר הטירחה.
סבורני כי יתרונות אלה בשילוב חלוף הזמן והקושי בהתחקות אחר חברי הקבוצה נותנים מענה ראוי להסתייגויות היועמ"ש. במסגרת גיבוש המתוה שהוסכם נעשה ניסיון ליתן פיצוי אשר ישקלל את מלוא הנזק שניגרם לקבוצה ואופן החישוב שבוצע תואם מתוה זה. בהתאם, סכום הפשרה הכולל בסך 3,000,000 ₪, אשר מבוסס על נתונים ממשייים והנחות מיטיבות עם חברי הקבוצה כאמור, משקף נאמנה את הסכויים והסיכונים, ולפיכך מדובר בסכום הוגן וראוי.
...
סיום ההליך בהסדר פשרה הוא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת בנסיבות העניין סבורני כי סיומו של ההליך הממושך בהסדר הפשרה, אותו מצאתי סביר הוגן וראוי, היא הדרך היעילה וההוגנת להכרעה במחלוקת בנסיבות העניין.
בשים לב לכל האמור, ניהול הליך משפטי אינו משרת את טובת הקבוצה כאשר כאמור, מחד גיסא מצויים אנו שנים לא מעטות לאחר האירועים הרלוונטיים ויהיה קשה להתחקות אחר נתונים שברובם אינם בנמצא, ומאידך גיסא היקף הפיצוי ואופן חישובו שכללו הנחות מיטיבות וכשברקע גילו של התיק, ולפיכך סבורני כי טוב עשו הצדדים כי הגיעו לפשרה האמורה.
סיכום בשים לב לכל האמור, אני מאשר את הסדר הפשרה כמפורט בפסק דין זה. סלקום תפעל בהתאם למפורט בפרק ד' לבקשה בכל הקשור לפרסום ההסדר לחברי הקבוצה.

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2024 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית ע"ס 20,000 ₪ בדיון מהיר, שבה נתבע מהנתבע לשלם לתובעת פיצוי בגין ראשי נזק שונים שאותם גרם הנתבע לתובעת בשל כך שביצע שלא כהלכה עבודת איטום ובשל כך שסרב לבצע עבודות חוזרות/מתקנות מכוח אחריותו החוזית.
ביום 17.1.2023, לאחר דיון קדם המשפט ובהמשך לדיון, הצעתי לצדדים מתוה של מתן פס"ד לפי סעיף 79א לחוק בתי המשפט, עם גבולות (גבול תחתון של 3,000 ₪ וגבול עליון של 8,000 ₪), ללא דיון נוסף ועל סמך כל מיסמכי התיק.
מעבר לכך, בדיון ההוכחות הוברר כי בוצעה כבר בפועל עבודת תיקון רלוואנטית ע"י חבר של עד התובעת, אך חבר זה לא בא להעיד ולא הוכח מה עשה ואם אמנם לא גבה דבר על כך, כפי שנטען ע"י עד התובעת.
...
הנתבע טען כי מים יכולים לנזול לבית העסק גם מהקומות העליונות, אך זה נראה לי בלתי סביר בעליל מבחינה פיסיקלית.
סיכום התביעה מתקבלת, באופן חלקי.
הנתבע ישלם לתובעת את הסכומים הבאים: סך של 5,800 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה 17.1.2022 ועד יום התשלום המלא בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו