מבוא:
לפני תביעה כספית, בעילה שיטרית.
מנגד, טוענת הנתבעת כי בדין ביטלה את השיק, זאת לאור קיומו של כשלון תמורה חלקי ביחס לעסקה כולה, וכשלון תמורה מלא ביחס לשטר מושא התביעה; לטענת הנתבעת התובעת כשלה בכך שלא סיימה את העבודות עד למועד המוסכם וגם תקופה ארוכה (בת מס' חודשים)לאחריו.
לעניין זה ראו דברי בית המשפט ב - ע"א 82/81 דו-עץ בע"מ נגד ישעיהו וייסנברג בפשיטת רגל באמצעות הנאמן גד נשיץ, פ"ד לז (2) 355:
"הכלל הוא, שכשלון תמורה חלקי אינו מהוה הגנה לחייב בפני תביעה לפרעון שטר (ראה ע"א 277/53 וספרו של ד"ר י' זוסמן, דיני שטרות (בורסי - פרץ את טובים, מהדורה 6, תשמ"ג). יש לכך יוצא מן הכלל, והוא כאשר ניתן לברר, ללא חשבון או חקירה מסובכים ומורכבים, מהו החלק של התמורה שלא ניתן; לשון אחר: כאשר כשלון התמורה החלקי הוא עניין של סכום קצוב (ראה ספרו הנ"ל של ד"ר י' זוסמן בעמ' 278, ופסק הדין הנ"ל בע"א 788/77, בעמ' 139)".
(לעניין זה ראו גם פסק הדין ב - רע"א 6250/98 Nordland Papier AG נ' מפעלי ייצור והוצאה לאור (ירושלים) מ.ס.ל. בע"מ, פ''ד נג(2) 274; ע"א 638/70 איחוד בתי-ספר טכניקום - מדרשה טכנית, גימנסיה עיונית, נ' מיכאל אדלר, פ''ד כה(2) 679).
ויחד עם כל זאת, הצדדים לא הסכימו ביניהם על "תג מחיר" בגין הפרת לוחות הזמנים והנתבעת לא הוכיחה נזק קצוב שניגרם לה כתוצאה מהפרה זו. ודוק; הדברים יפים גם לעניין טענת הנתבעת לכישלון תמורה מלא ביחס לשטר שהוגש לבצוע – טענה זו אינה נתמכת בדבר, שהרי לא עלה בידי הנתבעת להוכיח ש"שוויה" של ההפרה בגין האיחור הוא דוקא 103,000 ₪, ולא כל סכום אחר; מדוע לא 20,000? או 50,000? או 80,000? לשאלות אלו לא ניתן מענה, לא בראיות ולא במשפט, ולכן דינה של טענת הנתבעת שתדחה.
...
ויובהר, כי על אף שעפ"י הוראות ההסכם בין הצדדים, עלויות השכרת המנופים חלות על הנתבעת, הרי שמקובלת עליי טענת הנתבעת כי לא הייתה צריכה להמשיך ולשאת בעלויות אלו למשך חודשיים נוספים, לולא מחדלי התובעת והעיכובים בהשלמת העבודות.
לפיכך, אני קובעת, כי הנתבעת רשאית לקזז מתוך סכום השטר שהוגש לביצוע, סך של 26,442 ₪.
סוף דבר:
אני מקבלת את התביעה באופן חלקי, ומחייבת את הנתבעת לשלם לתובעת, את סכום השטר, בניכוי סך של 26,442 ₪.