מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה כספית להשבת יתרת הלוואה שלא שולמה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

שעניינה השבת כספי הלוואה, שהתובעת ובעלה (להלן: "המנוח") נטלו לצורך רכישת דירה, בשנת 1998, מהנתבע 1 (להלן: "הבנק"), ובהתאם רכשו פוליסת ביטוח חיים מחברת "מגדל". כתנאי לקבלת ההלוואה, התובעים 2-3 היו ערבים להחזר ההלוואה.
מנורה ביטלה את הפוליסה בגלל אי תשלום פרמיות, וביתר שאת, הלווים עצמם ביקשו את ביטולה, שאז ודאי ידעו כי הפוליסה בוטלה, ודי בכך לדחות התביעה כנגד הבנק.
ב.1 לחוזה ההלוואה: "... פוליסת הביטוח תיכלול סעיף שיעבוד לטובת הבנק... תגמולי הביטוח אם ישולמו ע"י חברת הביטוח- ייועדו קודם כל לסילוק בשלמות של יתרת ההלוואה... ויועברו ישירות על ידי חברת הביטוח לבנק למטרה זו...". לפיכך, בהעדרה של זיקה, יריבות או "יחסי שכנות" בין הנתבעים, אין הנתבע 1 מחויב כלפי התובעת לדאוג לקיומו ולתקפותו של ביטוח החיים.
...
משכך אין בסיס לתביעתם , הטענה שיידוע מפורש היה מאפשר בירור ותיקון העניין בזמן אמת, אינה יכולה להתקבל, שכן כפי שנקבע, הפוליסה בוטלה מכוח הודעה בעניין של המנוח, שמחייבת גם את התובעת, ומשכך, ונוכח כל האמור, בהקשר זה לעיל, אין קשר בין הטענה להעדר יידוע בעניין, ולאפשרות תיקון העניין, על ידי המנוח והתובעת, שנקבע שהם שחדלו בעניין.
סוף דבר התביעה נדחית.
אני מחייב את התובעים, ביחד ולחוד, לשלם לכל אחת מהנתבעות הוצאות דיון ושכ"ט ב"כ בסך 8,000 ₪, צמוד ונשוא ריבית כחוק , החל מהיום ועד לתשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

אלכסיי תבע את המנוח ואת בנו, אשר היו בעלי החשבון במשותף אליו הועברו כספי ההלוואה, להשבת כספי ההלוואה.
אלכסיי הלין כלפי **** על כך שלא ביררה את מצבו של המנוח קודם לכריתת ההסכם, בשלב בו יכול היה עדיין שלא להעביר לו את יתרת ההלוואה בסך של 100,000 ₪.
לא הוכח כי נגרם לאלכסיי נזק בעטיים של התוספת להסכם ושל המסמך כזכור, כחודשיים לאחר כריתת ההסכם, בשלהי שנת 2013, ערכה **** תוספת להסכם ההלוואה, עליה חתמו אלכסיי והמנוח, בה צוין כי ככל שההלוואה לא תוחזר במועד, תישא ההלוואה ריבית בשיעור של 1% בגין כל יום איחור, וזאת עד לסך של 3,000,000 ₪.
אלכסיי לא הוכיח כי הכספים אכן נימסרו למנוח כהלוואה, לא הוכיח את הנסיבות שהובילו לאי השבת הכספים לידיו כנטען, וכן לא הוכיח, כי היתנהלותה של **** תרמה לתוצאה זו. לאור האמור, בהיתחשב בכשלים שבהתנהלותה של **** מחד גיסא, ובהעדר ראיות לכך שהתנהלות זו הסבה לאלכסיי נזק מאידך גיסא, אני מחייבת את **** בפצוי אלכסיי בסך של 30,000 ₪ בגין עוגמת הנפש והטרחה שנגרמו לאלכסיי, אך איני מוצאת לחייבה בתשלום כספי ההלוואה.
...
אחר שהתברר כי לא היתה למנוח דירה, כי אם ליעקב, אין מקום להלין על **** כי לא הבטיחה את כספו של אלכסיי באמצעות דירה זו. למעלה מכך, נוכח הספקות בדבר מעורבותו של אלכסיי בעסקה עם שותפו של המנוח בארה"ב, לאור מעורבות בנו של המנוח בפרשה, ולאור נסיבות מתן ההלוואה, כאשר אלכסיי מודע היטב למצבו הכספי ואף הבריאותי הרעוע של המנוח – אין לקבל את טענתו של אלכסיי, כי מדובר היה בעסקה פשוטה למתן הלוואה, שלא נפרעה בסופו של דבר.
איני מקבלת את טענותיו של אלכסיי בדבר גובה ההוצאות בהן נדרש לשאת בשל ההליך הנוסף.
סוף דבר אני מחייבת את הנתבעת, עו"ד ****, לשלם לתובע, מר אלכסיי מורוזוב, סך של 30,000 ₪, בתוספת הפרשי הצמדה וריבית מיום מתן פסק הדין ועד ליום ביצוע התשלום המלא בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

בבסיס התביעה עומדים כספים שהלווה התובע לנתבעת 1 ולא הושבו עד עצם היום הזה.
ההלוואה (סך הכל סך של 570,000 ש"ח) תוחזר באמצעות 24 תשלומים חודשיים שוים של 6,875 ש"ח כל אחד, ויתרת ההלוואה בתום תקופת ההלוואה.
בנספח להסכם ההלוואה צוין כי "הצדדים מבקשים לקבוע תשואה חודשית שתשולם ללווה כל עוד לא תסולק ההלוואה", ולכן סוכם כי "כל עוד לא תסולק ההלוואה במלואה ישלם הלווה למלווה סך של 7,500 ש"ח במזומן, בגין כל חודש בו ההלוואה לא סולקה (להלן: 'התשואה')... יודגש, למען הסר ספק, כי סך זה הנו בנוסף להחזרים החודשיים הקבועים בהסכם ההלוואה". ביום 28.2.2019 נחתם הסכם הלוואה נוסף, שהצדדים לו הם התובע, מצד אחד, והנתבעת 1, מצד שני ("הסכם הלוואה השני").
...
סוף דבר המסקנה מכל האמור לעיל היא, כי על הנתבע 3 לשלם לתובע סך של 610,199 ש"ח, בצירוף ריבית, כאמור בסעיף ‎62 לעיל, והצמדה.
כן יישא הנתבע 3 בשכ"ט עו"ד והוצאות התובע בסך של 40,000 ש"ח. התביעה נגד הנתבע 2 נדחית.
הטלת האחריות לכך שהנתבעת 1 פנתה להליכי חדלות פירעון על כתפי התובע מסירה מהנתבעים כל אחריות לאופן פעולתם, וסבורני כי מוטב היה להימנע מאמירות אלה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

תביעתו של ראובן נגד עדנה מסתכמת לסך של 70,028 ₪, שהם צירוף של 44,779 כספים שהעביר ראובן לעדנה ע"ח רכישת מונית ואחזקתה, 13,480 ₪ יתרת הלוואה אישית לעדנה, ו-11,789 ₪ בגין זכוי פרמיות ביטוח.
ראובן הזדכה שלא כדין על מע"מ בסך כ-44 ₪ עבור כרטיס טיסה; בסך כ-90 ₪ עבור ביטוח מונה באילת; בסך כ-26 ₪ עבור איזיפארק; בסך 2,100 ₪ בגין ריבית להלוואה; בסך כ-905 ₪ עבור איתוראן; בסך כ-43 ₪ עבור ביטוח גרירה; השמיט תשלום בסך כ-627 ₪ ששילמה החברה למוסך; רשם גיהוצי החברה עבורו לגט טקסי בחסר של כ-2,176 ₪; רשם פעמיים הוצאות שטיפה לאוקטובר 2017 בסכום של כ-111 ₪; לא העביר תשלום מע"מ על המונית בסך 18,316 ₪; מחק דמי טפול שהוסכם שהוא ישלם בסכום של 500 ₪ מידי חודש למשך תקופת ההיתקשרות בסך כולל של 19,250 ₪; לא שילם רישיון רכב לשנת 2018 בסך 325 ₪; לא החזיר חובות בגין קנסות ששולמו עבורו בסכום של 6,059 ₪; לא שילם תשלום בגין הפסד הוני בסך 14,295 ₪.
כמו כן, ראובן בעצמו הבדיל בכתב התביעה בין הכספים, התשלומים וההעברות כפי שפירט בפרק א' של כתב התביעה, לבין ההלוואה הפרטית שהוא נתן לעדנה בסך 20,000 ₪ עפ"י המפורט בפרק ב' של כתב התביעה.
...
דין התביעה שכנגד שהגישה עדנה, להידחות, מאותו נימוק אשר דחיתי את פרקים א' ו-ג' בתביעתו של ראובן.
כמו כן מתייתר הצורך להידרש לסוגיית חשיפת מאזני החברה כפי שביקש ראובן, שכן אלו אינם רלוונטיים לתביעתו של ראובן כי אם לתביעתה של עדנה, ותביעתה נדחית כאמור.
סוף דבר – התביעות ההדדיות נדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2024 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

התובע הגיש כנגד הנתבעים תביעה כספית להשבת הלוואה שנתן לנתבעים בסך של 100,000 ₪ לטענת התובע בחודש 7/19 או בסמוך לכך נתן לנתבעים הלוואה בסך של 100,000 ₪ אשר הועברה לחשבונה של הנתבעת 1 באמצעות שתי העברות בנקאיות האחת ביום 2.7.19 והשנייה ביום 29.7.19.
לכן, ובהיתחשב במועד מתן ההלוואה , במחדל התובע בהגשת התביעה בחלוף 4 שנים ולא מוקדם יותר אני קובע שעל הנתבעים להשיב את יתרת ההלוואה בסך של 95,367 ₪ ב-24 תשלומים חודשיים כאשר התשלום הראשון יעשה ב-1.4.24.
לאור זאת הדיון ימשך בסוגיות הבאות: גובה הריבית והפרשי ההצמדה שיחולו על יתרת ההלוואה שלא שולמה? גובה התשלומים ששולמו בפועל על ידי הנתבעים (19,300 ₪ ) לעומת טענת התובע (11,700 ₪ ) בירור התביעה שכנגד? הוצאות משפט בגין התביעות? בהתאם להכרעה ביתרת ההליך כמפורט בסעיפים 1-4 לעיל, יערך סיכום סופי ביחס ליתרת ההלוואה .
...
לפיכך, לאחר בחינת כתבי הטענות אני סבור שניתן להקדים פסק דין חלקי בשים לב לעובדות שאין עליהן מחלוקת ובשים לב למחלוקת בתביעה העיקרית.
לכן, ובהתחשב במועד מתן ההלוואה , במחדל התובע בהגשת התביעה בחלוף 4 שנים ולא מוקדם יותר אני קובע שעל הנתבעים להשיב את יתרת ההלוואה בסך של 95,367 ₪ ב-24 תשלומים חודשיים כאשר התשלום הראשון יעשה ב-1.4.24.
באשר ליתר חלקי התביעה והתביעה שכנגד אני מורה על הגשת תצהירי עדות ראשית: התובע תוך 45 יום מהיום והנתבעים 45 יום לאחר מכן תוך התייחסות לתביעה שכנגד, לתובע זכות להשלים תצהירו ביחס לתצהיר הנתבעים/התובעים שכנגד ביחס לתביעה שכנגד.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו