מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה כספית להשבת הלוואה בשעבוד פוליסת ביטוח חיים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת הנתבעים מאידך, מלכתחילה הוסכם על "מעגל סגור", דהיינו: שהתשלום ששלמו מראש לתובעת (באמצעות סוכן הביטוח מטעמה) בצרוף אותם שיקים שמסרו ונפרעו, מהוים פרעון מלא של כל חוב לתובעת, ולפיכך אין לה זכות לתבוע תשלום נוסף ועליה אף להשיב כספים שגבתה ביתר.
בתום משא ומתן קצר, נכרתה עסקה במהלך יוני 2006 וזו באה לכדי ביטוי במסמכים הבאים: 2 הסכמי הלוואה נפרדים מיום 22.6.06, אשר כותרתם "הסכם לקבלת הלוואה בשיעבוד פוליסת ביטוח חיים" ועליהם חתמו הנתבעים (להלן: "הסכמי ההלוואה").
...
אני מחייב את הנתבע 1, מישל אלקסלסי, לשלם לתובעת סך של 146,326 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד ובתוספת ריבית בשיעור של 6% לשנה ממועד הגשת התביעה.
אני מחייב את הנתבעת 2, אביבה אלקסלסי, לשלם לתובעת סך של 143,818 ₪ בצירוף הפרשי הצמדה למדד ובתוספת ריבית בשיעור של 6% לשנה ממועד הגשת התביעה.
בשים לב להתמשכות ההתדיינות ולמשאבים שהושקעו בבירור הטענות, אני מחייב את הנתבעים בנוסף גם לשלם לתובעת את אגרת בית המשפט וכן שכ"ט עו"ד בסך של 40,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2017 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לצורך כך יש להשיב על מספר שאלות כדלקמן: האם הנתבעת חתמה על הסכם ההלוואה (הבקשה וההסכם לקבלת הלוואה בשיעבוד פוליסת לביטוח חיים -נספח 1 לתצהיר התובעת)? האם הנתבעת חתמה על מיסמכי ההצעה לביטוח (נספח 2 לתצהיר התובעת)? האם התובעת חתמה על כתב ההוראות המופנה לתובעת ולפיו שיק ההלוואה יוצא לפקודת הנתבע 4 (נספח 4 לתצהיר התובעת)? האם בכספי ההלוואה נעשה שימוש בידיעתה של הנתבעת ולצרכיה? כפי שיפורט להלן בהרחבה, אני סבור כי התשובות לשאלות אלו חיוביות.
בסעיף 7 לתצהיר התומך בבקשת הרשות להגן המתוקנת הודתה הנתבעת כי חתמה על הסכם ההלוואה ובלשונה "ככל הנראה, הוחתמתי במירמה על ידי גרושי, יהונתן פלד, על ידי עוה"ד גאבר מועתז ועל ידי מיקי גרובר, על מיסמכי ההלוואה נשוא התביעה, על מנת שהם יוכלו ליטול כספים מן התובעת במסגרת עסקיהם". בהמשך אותו סעיף טענה הנתבעת כי מעולם לא חתמה על מיסמכי פתיחת פוליסת הביטוח עצמה.
...
סוף דבר התביעה מתקבלת.
הנתבעת תשלם לתובעת את הסך של 808,435 ₪ בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין מיום הגשת התביעה ועד התשלום בפועל.
בנוסף, תשלם הנתבעת לתובעת את אגרת בית המשפט בשיעור של 55% (החלק היחסי המתייחס לתביעתה בסך של 808,435 ₪ מתוך סך התביעה בסך של 1,467,648 ₪) מסכום אגרת בית המשפט בו נשאה בתוספת הפרשי הצמדה וריבית כדין ממועד תשלומה על ידי התובעת וכן שכר טרחת עו"ד בסך של 65,000 ₪.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2019 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

העובדות הנדרשות להכרעה: בתאריך 5.6.17 הוגשה בקשה בדרך של המרצת פתיחה (להלן: "המרצת פתיחה") ובמסגרתה עתרה המשיבה – חברת הראל (להלן: "חברת הראל") למתן צו עשה המורה כי עומדת לה זכות קזוז או עכבון ו/או שיעבוד בגין חוב הלוואה אשר קיבל המבקש ממנה בתאריך 7.1.04 ואשר ניתנה תמורת שיעבוד כספים שנצברו בפוליסת הביטוח/קרן פנסיה/קופת גמל של המבקש אצל המשיבה.
ומן הכלל אל הפרט: תחילה אדון בשאלה האם פסק הדין של בית המשפט בקריות מהוה מעשה בית דין והשתק עילה אשר מונע את הגשת התביעה החדשה ? בבחינת שני כתבי הטענות אשר הגישה חברת הראל בשני ההליכים מלמדת כי שניהם מבוססים על ההלוואה שניתנה בשנת 2004, ושניהם נסמכים על "בקשה והסכם לקבלת הלוואה בשיעבוד פוליסת ביטוח חיים פרטית/מנהלים" שצורפה לשני כתבי הטענות כנספח והיוותה חלק בלתי נפרד מהם.
בהליך הראשון, שעילתו היתה הסכם ההלוואה, הסעד המבוקש היה כספי, ואילו בהליך שלפניי, שעילתו הוא השיעבוד, הסעד המבוקש הוא צו עשה אשר יאפשר לחברת הראל לקבל לידיה דרך קבע, בדרך של קזוז ו/או עכבון ו/או שיעבוד, כספים ששייכים לנתבע, שחברת הראל מחזיקה בהם, וזאת לאחר שהנתבע לא החזיר לחברת הראל הלוואה שהוא נטל ממנה, לכאורה, בשנת 2004.
...
טענות הצדדים: המבקש טען כי הסוגיות המועלות במסגרת ההליך דנן, נדונו והוכרעו במסגרת פסק הדין בתביעה הראשונה אשר דחה את תביעת המשיבה ובהתאם דין התביעה להידחות על הסף מחמת השתק עילה.
על סמך הממצאים עליהם הרחבתי לעיל, אני מקבלת את עמדת המשיבה וקובעת כי התביעה בעניין השעבוד במקרה דנן אינה מתיישנת והיא נופלת בגדר הוראות סעיף 20 לחוק ההתיישנות.
משנאמרו הדברים לעיל הבקשה לסילוק התובענה על הסף נדחית.
עוד, ולאחר שבחנתי את טיעוני המבקש איני רואה מקום, בשלב זה, להורות על העברת הדיון בתיק לפסים של תביעה אזרחית בהתחשב במהות הסעד המבוקש והשאלות העובדתיות והמשפטיות העולות מגוף המרצת הפתיחה עליהם הרחבתי לעיל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בין היתר נטען בכתב התביעה כי התובעת העניקה לנתבע הלוואות כספיות והנתבע "לא דאג להסדרת תשלום יתרת חוב ההלוואות" וכך נותר חייב לתובעת את הסכום הנתבע (הכולל חישוב ריבית והצמדה).
· לכתב התביעה צורף כנספח מיסמך מיום 07.01.1993 שכותרתו "בקשה והסכם הלואה בשיעבוד פוליסת ביטוח חיים פרטית/מנהלים" עליו חתום הנתבע.
· הבקשות בנידון הוגשו רק אחרי שהנתבע הצליח לשחזר כימעט את כל המסמכים המראים כי החזיר את ההלוואות מושא התביעה.
...
הבקשה לביטול פסה"ד שניתן נגד הנתבע בהיעדר הגנה – נדחית.
הבקשה לעיכוב הליכים בתיק הוצל"פ 515824-02-16 – נדחית.
הנתבע ישלם לתובעת הוצאות הליך זה בסך 5,000 ₪.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

עוד נטען כי על ההלוואה "חלה רגולציה ספציפית מתחום כללי השקעות כספי עמיתים/מבוטחים". בנוסף נטען כי יש להשקיף על הלוואות עמיתים ומבוטחים "כמכשיר שנועד להגן על החסכון הפנסיוני". על כן אני סבורה כי מיתקיים התנאי שהתביעות נובעות במבט רחב מהחברות של המבקשים בקופות הגמל.
גם בעיניין פסטרנק, שבו עסקינן בהלוואות צמודות מדד בשיעבוד פוליסת ביטוח חיים (נספח 1 לבקשת האישור בעיניין פסטרנק, נספח 3 לבקשת האישור בעיניין פסטרנק) הסמכות נתונה לבית הדין לעבודה.
רשות ההון מציינת בסעיף 4 לעמדה כי בין היתר טענו המשיבות כי ההלוואות מועמדות מכספי החוסכים וכי פירות ההלוואה נכנסים לכיסם של העמיתים וכי יש בעייתיות שעמיתים "אחרים" שנמצאים כעת בקרן הם שישיבו את הסכומים נושא התובענה.
...
על כן, אני סבורה כי בעניינים שלפניי, מתקיים התנאי של זהות הצדדים לצורך סעיף 24(א)(3), שדי בו על פי הלכת מנורה.
אינני מקבלת את טענות המבקשים כי יש ללמוד לענייננו מרע"א (נצ') 53106-06-19 מנורה מבטחים פנסיה וגמל בע"מ נ' צנרת הגלבוע בע"מ (4.9.2019) שעליו הוגשה בקשת רשות לערער לבית המשפט העליון שנדחתה – רע"א 6480/19 מנורה מבטחים פנסיה וגמל בע"מ נ' צנרת הגלבוע בע"מ (פורסם בנבו, 17.12.2019).
מאחר שכל התובענות מצויות בשלב ראשוני שלאחר עמדת המאסדר (בעניין תורג'מן התקיים קדם משפט אחד, וביתר התובענות התקיימו שני קדמי משפט), לא מצאתי שיש מניעה להעביר את הדיון בשלב זה – וכך אני מורה.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו