מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה כספית לביצוע שטר חוב בגין שכר טרחת עורך דין

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2021 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

רקע ועובדות שאינן שנויות במחלוקת ברקע הדברים תביעה כספית שהגיש התובע כנגד הנתבע בתא"ק 29645-12-12, על סך 1,020,000 ₪.
לאור כל האמור, נראה כי ברור היה לצדדים בחתימתם על הסדר הפשרה ובקבלתם תוקף של פסק דין להסדר הפשרה כי חובו של הנתבע לתובע הוא בסך 1,280,000 ₪, בנכוי סך של 100,000 ₪ ששולמו לביטול צו עיכוב היציאה מן הארץ כנגד הנתבע, ובצרוף שכר טירחת עורך דין כפי שייפסק אשר נפסק במסגרת הפסיקתא.
שהרי סכום התביעה נמוך מסכום החוב ועל כן נראה כי הצדדים צפו אפשרות שהפסיקתא תנתן על סכום התביעה ועל מנת להבטיח את תשלום מלוא החוב יצרו בטוחה הנתנת לבצוע כפסק דין.
סוף דבר משהגעתי למסקנה כי הגשת הבקשה לבצוע פסק הדין בהסתמך על הפסיקתא לא מנעה מהתובע לנקוט בהליכים לגביית יתרת החוב עד למלוא פסק הדין, ואף לא הייתה מניעה כי יעשה כן באמצעות ביצוע שטר החוב שהנתבע מסר לידיו בעת החתימה על הסדר הפשרה; ולאור מסקנתי כי לא מיתקיים בעיניין זה מעשה בית דין וטענת ה"פרעתי" בכל הנוגע לסך של 100,000 ₪ נדחתה - לא עלה בידי הנתבע להוכיח הגנתו כנגד התביעה.
...
סוף דבר משהגעתי למסקנה כי הגשת הבקשה לביצוע פסק הדין בהסתמך על הפסיקתא לא מנעה מהתובע לנקוט בהליכים לגביית יתרת החוב עד למלוא פסק הדין, ואף לא הייתה מניעה כי יעשה כן באמצעות ביצוע שטר החוב שהנתבע מסר לידיו בעת החתימה על הסדר הפשרה; ולאור מסקנתי כי לא מתקיים בעניין זה מעשה בית דין וטענת ה"פרעתי" בכל הנוגע לסך של 100,000 ₪ נדחתה - לא עלה בידי הנתבע להוכיח הגנתו כנגד התביעה.
אשר על כן התביעה מתקבלת.
הנתבע ישלם לתובע הוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך של 21,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התיק דנן עוסק בשלוש תובענות כספיות מאוחדות על סך כולל של 145,949 ₪ שעניינן בדרישת התובעת לתשלום שכר טירחה, בגין ייצוג הנתבעת בהליכים משפטיים, בהתאם למוסכם בין הצדדים, לפי הפרוט הבא; תא"מ 7683-03-16 שעניינו היתנגדות לבצוע שטרות בסך של 50,000 ₪ ואשר הוגשו במסגרת תיק הוצל"פ שמספרו 5100921115.
מכאן הנוסח במיסרון: "עשיתי לפי תעריף מינימאלי כאילו מדובר בתביעה אחת עס 145949". למעשה, ניתן להסיק שהתובע חישב שכר טירחה מינימאלי לפי תקנות לישכת עורכי הדין מכל הסכום המשותף של שלושת התביעות.
זאת בעוד שהוכח כי הנתבעת היא שטיפלה בשכר טירחה זה. בעיניין זה ראו החלטת כבוד הרשמת בדריה ולפיה הורתה על הותרת החוב בגין שכר טירחה ב' על כנו.
בעיניין ת"א 6985/06 עו"ד צחי נשר נ' אטלן נאמר, כי חובותיו המקצועיות והאתיות של עורך דין, מחייבות היתקשרות בהסכם שכר טירחה בכתב, מכוח חובתו החוזית.
...
התוצאה היא, ששכר הטרחה בתיקי ההוצאה לפועל יתחלק בין התובעת לנתבעת כך שלתובע ייפסק שכר טרחה א' ולנתבעת ייפסק שכר טרחה ב'.
אני קובע שסכום 6,638 ₪ שכר טרחה ב' במסגרת תיק הוצל"פ 510042-11-15 , וכן שכר טרחה ב' בסך של 6,833 ₪ תיק 502854-06-16 יעמדו לרשות הנתבעת.
לסיכום, על הנתבעת לשלם לתובע סכום בסך של 12,555 ₪ תוך 20 יום מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום קריות נפסק כדקלמן:

כן הובהר לנתבעים כי ככל שיוגשו התנגדויות לבצוע שטר על ידי מי מהחייבים בשני התיקים, וההליך יועבר לבית המשפט לידון בהתנגדות, יהא על הנתבעים לשלם שכר טירחה ראוי בשל הטיפול המשפטי, וזאת מאחר שאין היתייחסות מפורשות לכך בהסכמי שכר הטירחה עליהם חתמו הצדדים.
הפסיקה הדגישה לא אחת את פערי הידע בין עורך הדין לבין הלקוח שאינו מיוצג בשלב עריכת הסכם שכר טירחה ואת החובות המוגברות החלות על עורך דין בנסיבות אלו (ראו, ע"א 733/75, מייזליש נ' עריית קריית שמונה (נבו, 17.5.1976).
האם התובעת זכאית לתשלום שכרה טירחה מכוח הסכמי שכר הטירחה? במסגרת התביעה טענה התובעת כי התיק הראשון ניפתח בגין חוב בסך כולל של 212,910 ₪, וכי שכר טירחתה בהתאם להסכם הנו 20% מהסכום הנ"ל בתוספת מע"מ דהיינו 49,820 ₪.
מחד, אם מצליח עורך הדין בניהול ההליך והלקוח זוכה בכספים, מקבל עורך הדין שכר טירחה הגבוה יחסית לשכר המקובל לניהול תביעות כספיות, שלא על בסיס הצלחה.
...
נוכח כל האמור לעיל, מצאתי לקבוע כי הוכח כי בעקבות הליכי הגבייה שבוצעו בתיק הראשון נתפסו כספים בסך 3,750 ₪, ומשכך זכאית התובעת לשכר טרחה בשיעור של 20% מהסכום האמור בתוספת מע"מ, דהיינו סך של 877.5 ₪.
בנסיבות בהן דרשה התובעת שכר טרחה נוסף מעבר לזה שהוסכם בהסכמי שכר הטרחה סבורה אני כי הנתבעים היו רשאים להפסיק את ייצוגה של התובעת, ואין לראותם כמי שפעלו בחוסר תום לב. נוכח כל האמור לעיל, מצאתי לדחות את תביעת התובעת לתשלום פיצויי ציפייה.
אשר על כן, ונוכח כל האמור לעיל, אני מורה לנתבעים, ביחד ולחוד, לשלם לתובעת סך של 877.5 ₪ בצירוף שכ"ט עו"ד בסך 1,500 ₪ והחזר אגרת תביעה בסך 1,500 ₪.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

תביעה בת"א 2842-10-17 בעילה שטרית שהגישה המשיבה נגד המערער, בגין שטר חוב על סך 300,000 ₪ שהמערער הפקיד בידיה כבטחון להשבת המקדמה שהעבירה לו כדמי טפול עבור פועלו לקידום עסקת נדל"ן. ותביעה כספית בעילה חוזית ונזיקית בת"א 49347-05-17 שהגישו שני אנשי עסקים ויזמים בתחום הבנייה והנדל"ן, בין היתר, נגד המשיבה.
בפסק הדין, נדחתה ההיתנגדות לבצוע שטר שהגיש המערער ובהתאם לכך נקבע כי המשיבה רשאית להמשיך בנקיטת הליכי הוצאה לפועל נגדו לבצוע שטר החוב במסגרת תיק הוצל"פ 518109-04-17, בנוסף חויב המערער בשכר טירחת עו"ד בסכום של 15,000 ₪ ובהוצאות.
מוסיפה המשיבה וטוענת, כי תפעל להעברת הכספים לידי צדדי ג' בכפוף לקבלת היתחייבותם בכתב להשיב את הכספים למערער ככל והערעור יתקבל, כאשר חלק מאותם כספים הנם כספים שעל המערער לשלם בגין שכר טירחה והוצאות שנפסקו לו ואותם הוא נימנע מלשלם עד היום.
לא ברור איך ב"כ המשיבה כאן מגיב בעניינים בתיק ההוצל"פ שהוא אינו מייצג ועל כן כל טענה שבמידה וינתן הצוו לא ישאר דבר מכספי מכירת הנכס בשקר יסודה שכן הכספים ברשות עורך הדין וישארו ברשותו במהלך ההליך.
...
באשר לסיכויי הערעור, הרי כפי שקבעתי בהחלטתי מיום 15.3.23 שניתנה בבקשה למתן פטור מאגרה והפקדת ערובה, אני סבורה כי לא ניתן לקבוע שסיכויי הערעור גבוהים.
לסיכום, עלה בידי המבקש להוכיח כי אם לא יינתן צו מניעה זמני שיאסור על העברת הכספים למשיבה, עלול להיגרם לו נזק בלתי הפיך.
לאור כל האמור, אני נעתרת לבקשה, ומורה כי הסכום שהועבר אל בא כוח המשיבה במסגרת תיק הוצל"פ 518109-04-17 מכוח החלטת רשם ההוצאה לפועל, יוותר בחשבון נאמנות של ב"כ המשיבה ולא יועברו אל המשיבה עצמה, עד למתן פסק דין בערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית בסך 43,625 ₪ שהגישה התובעת כנגד הנתבע, עורך דין, אותו שכרה למתן שירותים משפטיים.
נטען, בתמצית, כי התובעת טענה במסגרת הגנתה כי נהגה לשלם לטרכטנברג במזומן, זאת לפני מועד פרעון השיק, וכי מר טרכטנברג התחייב להתקזז עימה כספית בגין עבודות שפוץ שהיא ביצעה במושכר וכי בנגוד לטענתו היא לא הותירה כל חוב אצל הרשויות.
עוד נטען כי התובעת טרם שילמה שכר טירחת עורך דין או תשלום כלשהוא בגין הבקשה לאיחוד תיקים, הבקשה לביטול עיקולים והבקשה לביטול פסק הדין.
התובעת לא הוכיחה טענותיה, והן מנוגדות לעובדה כי ביצעה, באמצעות הנתבע, איחוד תיקים שכלל את צירוף פסק הדין בתביעה השטרית לתיקי ההוצאה לפועל הקיימים כנגדה.
...
מכל האמור לעיל, שוכנעתי כי התובעת כלל לא הצליחה להרים את הנטל המוטל עליה.
משכך, הרי שיש לדחות את התביעה על כלל רכיביה.
סוף דבר התביעה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו