מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה כספית בעקבות עסקת שכירות של דירת מגורים

בהליך חדלות פירעון (חדל"פ) שהוגש בשנת 2022 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

לאחר שהיחיד טען כי המשיבים התחייבו בפניו בעל פה לאפשר לו ולבני משפחתו להתגורר בדירה ללא צורך בתשלום דמי שכירות חודשיים למשך תקופה של חמש שנים, לא נחתם הסכם מכר, ובשל כך המשיבים הגישו לבית המשפט המחוזי בחיפה בתאריך 19.1.2020 תובענה למתן סעד הצהרתי לצורך אכיפת הסכם זכרון הדברים, באמצעות מינויו של בא כוחם דאז ככונס נכסים ממונה מטעם בית המשפט לצורך השלמת עסקת המכר (ת"א 39602-01-20).
לטענתם, לא ניתן היה לבצע קזוז חובות מה גם שבמקרה דנן מדובר בהוראה של היחיד להעביר את תמורת המכירה (תמורה בת ערך) של דירת מגוריו בסך של 3 מיליון ₪, דהיינו סכום של חצי מיליון ₪ מעבר לשווי הערכת השמאי, לטובת צד ג' ("חברת דוידי") בשל חוב כספי של החברה שבבעלותו ("חברת דרעי") כלפי "חברת דוידי", משום שמדובר בתמורה מספקת אשר עולה על גובה החוב של "חברת דרעי" כלפי "חברת דוידי" ואשר נכון ליום 22.10.2019 עמד ע"ס של 1,002,816 ₪.
...
החייב מדגיש בסיכומיו כי המשיבים היו מודעים בזמן אמת למצבו הפיננסי הקשה וניצלו לרעה את מצבו הפיננסי, מתוך מטרה להפעיל עליו "מנופי לחץ" כלכליים ונפשיים לאחר שהגיעו לכלל מסקנה כי החברה שבבעלותו אינה סולבנטית.
המשיבים 4-5 טוענים כי סכום זה מורכב מסך של 1,002,816 ₪ נכון ליום כריתת זיכרון הדברים (ולא 1,591,000 ₪ כפי שנרשם בשוגג במסגרת הסכם זיכרון הדברים) כאשר לסכום זה יש להוסיף את יתרת תשלום הלוואת המשכנתא אשר רבצה על דירת היחיד בסך של 1,404,079 ₪ כך שבסופו של דבר "חברת דרעי" חבה כלפי ""חברת דוידי" בתום ההתקשרות בין שתי החברות סך של 1,075,605 ₪.
סוף דבר : בסופו של יום מצאתי כי מתקיימים כל התנאים הקבועים בחוק חדלות פירעון ושיקום כלכלי, אשר על פניו מצדיקים את ביטול פעולת ההענקה, אולם בנסיבות העניין, רק בצורה חלקית, ולכן יש לקבוע כי על המשיבים להשיב לקופת הנשייה את הסכום העודף שבין התמורה המוסכמת (3,000,000 ש"ח) לתמורה בפועל (1,404,078 + 585,544), שהם 1,010,378 ש"ח. הסכום כאמור יושב לקופת הנשייה בתוך 45 ימים מהיום, בהיעדר תשלום יפעל הנאמן להתמנות ככונס נכסים לצורך מימוש הזכויות (תוך שמירת העיקרון של השבת הסכום אשר שולם בפועל, כאמור לעיל, כתשלום ראשון מתוך התמורה).

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התביעה שבפניי עניינה תביעה כספית על סך 96,964 ₪ לקבלת תשלום דמי תיווך, אשר לטענת התובע, חייבים לו הנתבעים בגין עסקת מכר של דירת מגורים ברחוב משה דיין 134, תל- אביב (להלן: "הדירה" או "הנכס").
ביום 28.9.16 נחתם הסכם תיווך בין התובע לקונה בגין הנכס שעלותו 2,800,000 ₪ (הזמנה לשירותי תיווך לקנייה ו/או השכרת נכס מקרקעין צורך כנספח א' לכתב התביעה) (להלן: "החוזה/ ההסכם").
...
סוף דבר: לאור האמור לעיל אני קובעת כדלקמן: התובע לא עמד בדרישות חוק המתווכים ולכן הוא לא זכאי לדמי תיווך לא מהקונה ולא מהמוכר.
לאור האמור לעיל אני דוחה את התביעה כנגד שני הנתבעים.
התובע ישלם תוך 30 יום הוצאות ושכ"ט עו"ד לכל אחד מהתובעים בסך 6,000 ₪.

בהליך עמ"ש (עמ"ש) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בנוסף, העובדה שבמשך שנים רבות האחות התגוררה בדירה בל' והתובע מעולם לא תבע אותה לשלם לו דמי שימוש ראויים בהתאם להסכם משנת 1998 וזאת עד לשנת 2018 למרות יחסיו הקשים עם אמו במהלך השנים, מעידה אף היא שהחוב בגין ההסכם משנת 1998 נפרע במלואו ואין לתובע כל זכות לקבל כספים נוספים מעיסקת רכישת הדירה בל'.
אכן, הדיווח לרשויות המס בגין עסקה זו נעשה רק כמה שנים לאחר מכן וגם הרישום הראשוני של הבניין המשותף נערך רק בשנת 2000.
ברם, בהסכם משנת 2002 כלל לא נאמר שהוא מבטל את הסכם משנת 1996 וכל מה שנאמר בו הוא שהמערער הוא הבעלים של דירה זו ואחיו יכול להשתמש כבר רשות בדירה.
בנוסף, העובדה שהמערער לא עמד על זכותו במהלך שנים רבות לקבל מהאח דמי שכירות מהדירה בפ', מלמדת אף היא שהוא ידע שהדירה אינה שלו כבר.
...
כידוע: "אשר לקביעות שבעובדה – כלל הוא כי בית משפט של ערעור לא על נקלה יתערב בממצאי עובדה שנקבעו על ידי הערכאה הדיונית אשר התרשמה התרשמות ישירה מן העדים שהופיעו בפניה וממכלול הראיות האחרות שהוצגו לעיונה. בית המשפט התרשם באופן בלתי אמצעי מן הראיות ומן החומר המקצועי שהונח בפניו, ואין להתערב בקביעות העובדה על סמך התרשמות זו, אלא אם כן מסקנות הערכאה הדיונית אינן עומדות במבחן ההיגיון והשכל הישר.... בית המשפט בענייננו בחן את התשתית הראייתית בצורה מקיפה ומעמיקה, שקל והעריך את כל פרטי הראיות שראוי היה לייחס להם חשיבות ומשקל. קביעותיו העובדתיות מעוגנות היטב בראיות שהובאו, והן עומדות במבחן ההיגיון והסבירות." (ע"א 6768/01‏ אורי רגב נ' מדינת ישראל, פ"ד נט (4) 625 (22.4.04).
יש לאשר את פסק דינו של ביהמ"ש קמא מכוח תקנה 148(ב) לתקנות סדר הדין האזרחי, תשע"ט – 2018 וזאת מאחר שאין מקום לדחות את הממצאים העובדתיים שנקבעו בפסק הדין, הממצאים שנקבעו תומכים במסקנה המשפטית ואין בו טעות שבחוק.
סיכומו של דבר: אציע לדחות את הערעור ולחייב את המערער בהוצאות בסך של 40,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום נצרת נפסק כדקלמן:

התביעה עסקה בהסכם שכירות, לדירת מגורים בנצרת עלית, שכרתה התובעת עם אדם בשם אלכסנדר טרכטנברג.
נטען, בתמצית, כי התובעת טענה במסגרת הגנתה כי נהגה לשלם לטרכטנברג במזומן, זאת לפני מועד פרעון השיק, וכי מר טרכטנברג התחייב להתקזז עימה כספית בגין עבודות שפוץ שהיא ביצעה במושכר וכי בנגוד לטענתו היא לא הותירה כל חוב אצל הרשויות.
...
מכל האמור לעיל, שוכנעתי כי התובעת כלל לא הצליחה להרים את הנטל המוטל עליה.
משכך, הרי שיש לדחות את התביעה על כלל רכיביה.
סוף דבר התביעה נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

עסקינן בתביעה כספית על סך 24,890 ש''ח אשר הוגשה ע''י התובע, מתווך במקצועו, בגין עסקה בה לטענתו הוא זה אשר שימש כגורם היעיל ליצירת העסקה במסגרתה רכש הנתבע דירת מגורים ברחוב יואל 5 בחיפה (להלן: הדירה).
לאחר הביקור בנכס, לאחר תאום עם הבעלים של הדירה מול שוכרת הדירה, הנתבע ואחותו הביעו עניין ברכישתה, ואף ביקשו כי התובע ינהל עבורם מו''מ לגבי המחיר המבוקש, סך של 750,000 ש''ח, ובהתאם התובע ניהל מו''מ מול הבעלים של הנכס, אשר הסכים להפחית את מחיר הדירה לסך של 700,000 ש''ח. לאחר שגם אחיו של הנתבע, המתגורר בארה''ב שוחח עם התובע, וניכנס לתמונה, ולבקשת האח, המשיך התובע בניהול מו''מ עם הבעלים של הדירה נשוא העסקה, והבעלים הסכים להפחית שוב את המחיר שהוא מבקש עבור מכירת דירתו, עד לסך של 690,000 ש''ח. לטענת התובע, לאחר שהוא ניהל את המו''מ עבור הנתבע, והצליח לקבל עבורו הנחה משמעותית במחיר, החל אחיו של הנתבע לבוא בדרישות לקבלת הנחה בדמי התיווך, מאוחר יותר נכנסה אחותו של הנתבע, עורכת דין במקצועה, לתמונה, וביקשה לקבל פרטים מהתובע אודות הדירה, ואף ביקשה לבקר בדירה, וגם היא באה בדרישה לתובע למתן הנחה בדמי התיווך, אך הלה דחה את דרישתה, ולטענתו, משסירב לדרישת האחות, השיחה עברה לטונים לא נעימים והיא ביקשה לקיים פגישה וכך אכן היה.
...
לאחר שהתובע, בעל רישיון תיווך, החתים את הנתבע על הסכם שירותי תיווך, אשר לא בוטל, והוא זה אשר הציג את הדירה בפני הנתבע, ניהל מו''מ עבורו, עד שבשלב מסויים הנתבע ניתק עימו קשר, ובחר במודע לפנות למתווך אחר ולהמשיך בניהול המו''מ, הרי, שברור כי התובע הוא הגורם היעיל ביצירת העסקה, ומכאן זכאותו לקבלת דמי תיווך, קרי דין התביעה להתקבל.
ובאשר להודעה לצד שלישי, משלא בוססה כלל הטענה כי הצד השלישי התחייב בדרך כלשהי כלפי הנתבע לשפותו ככל שהוא, הנתבע יחוייב בתשלום לתובע, הרי שדין ההודעה לצד שלישי להידחות.
כמו כן, ישא הנתבע בהוצאות התובע בגין הוצאות הליך זה בסכום כולל של 1,000 ש''ח. ההודעה לצד ג' נדחית, והמודיע/ הנתבע יישא בהוצאות הצד השלישי בגין דחיית ההליך נגדו, בסכום כולל של 1,000 ש''ח .
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו