מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה כספית בגין עבודה משותפת במתנ"ס בחולון

בהליך סכסוך קיבוצי (ס"ק) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

בתביעתם שלפנינו, מבקשים התובעים מבית הדין סעד הצהרתי לפיו, הרכבת תחדול מכל פגיעה נוכחית ועתידית בתנאי עבודתם עקב הדחתם מוועד ההסתדרות ופעילותם באירגון כוח לעובדים; לקבוע כי הפעולות הנטענות על ידם נעשו בנגוד לדין, תוך פגיעה בתובעים ובזכות ההתארגנות, וכן, פסיקת פיצויים מכוח חוק הסכמים קבוציים בגין הפעולות הפוגעניות.
כידוע, בית הדין לא יפסוק סעד מעבר למה שנתבע בכתב התביעה, וכל שכן, בנסיבות המקרה שלפנינו, בהם מבקשים התובעים לחייב את הרכבת בסעד כספי בגין כל עילה ועילה הנטענת על ידם, ומשלא הוגשה כל בקשה לתיקון כתב הטענות בהתאם.
(עס"ק (ארצי) 1003/01 הסתדרות העובדים הכללית החדשה- אי.סי.איי טלקום בע"מ פד"ע ל"ו 298; עס"ק (ארצי) 1013/02 הסתדרות העובדים הכללית החדשה- מתנ"ס קרית מלאכי פד"ע לט 295; עס"ק (ארצי) 24/10 הוט טלקום בע"מ- הסתדרות העובדים הלאומית ניתן ביום 16/3/10)(ע"ע 17671-09-11 (ארצי) עריית חולון- קסלר (ניתן ביום 3/1/13).
כאן נוצר הצורך לאזן בין הזכות לחופש ההתארגנות לבין היציבות במקום העבודה ועל כך קבע בית הדין הארצי לעבודה בענין אל על, כי: "יציבות ביחסי העבודה היא אינטרס משותף של המפעל ושל עובדיו, באשר היא תורמת לאיתנותו של המפעל ולחיזוק המשק ובעקיפין לקיומם של מקומות עבודה. למעשה, יציבות ביחסי העבודה מביאה לתוצאה של רווח הדדי לשני הצדדים WIN WIN SITUATON" (סק 21/10 הסתדרות העובדים הלאומית – הסתדרות העובדים הכללית, פסק דין מיום 2/5/10).
...
כאשר כל אלו עומדים לנגד עניינו מחד, עומדים גם מאידך התובעים, ששוכנענו שהתנהלותם בזמן אמת הייתה נגועה בחוסר תום לב, וכך גם שוכנענו שהם לא הגיעו בכפיים נקיות לבית הדין להליך שהתקיים לפנינו: לטענת התובעת והתובע, התקשרותם עם כוח לעובדים הייתה לראשונה רק ביום 3/7/12.
בשעתו החלטנו לצרף את ההסתדרות כצד להליך משום שטענת התובעים היתה, כי הנהלת הרכבת יחד עם ההסתדרות עשו קנוניה כנגד התובעים.
מאחר וממילא לא התבקש סעד כלשהו כנגד ההסתדרות התביעה כנגדה נדחית.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

מונחת לפני תביעה כספית עבור עבודה שבוצעה במשותף על ידי התובע והנתבע במתנ"ס בחולון, ביום 11/11/2019.
הנתבע לא הכחיש העבודה המשותפת – "אין מחלוקת שעבדנו יחד" (עמ' 1, ש' 23) אולם טען כי "יש לו בעיות בחשבון" ומשכך לא יכול היה לשלם לו, וכן הוסיף כי לא שילם לתובע את חלקו עקב היתחשבנות נוכח עבודה קודמת שהתובע לא שילם לו - "אני עשיתי לו עבודה והוא לא שילם את מלוא הסכום אלא רק חלק ממנו". לפי גישה זו, הרי גם אם נניח לטובת הנתבע כי התובע שילם רק חלק מהתשלום, הרי שגם לפי הקזוז שערך הנתבע, עדיין הוא חב בתשלום לתובע.
...
סיכומו של דבר, מדובר בשני אנשים שלעתים עובדים אחד אצל השני ולעתים עובדים כשותפים.
השיהוי בהתנהגותו לא ברור – מדוע לא דרש את החוב אלא המשיך לעבוד עם התובע ואף להיות שותף לו. עוד תמוה, למה לא העלה דרישה זו עת הסכימו לבצע בצוותא את העבודה במתנ"ס? האם אז חשב בדעתו שישכנע את התובע לממן מכספו את העבודה במתנ"ס ובכך להיפרע ממנו על החוב הנטען? ואם הוא מימן, האין בכך היפרעות מהחוב? סיכומו של דבר, הנתבע מכיר בעצם זכותו של התובע לחוב הנטען ולעובדות המקימות חוב זה, ומשטענת הקיזוז שלו נדחית, ולו אף כי מדובר בעסקאות שונות וחיובים שאינם מוכחים כקצובים, ומשהנתבע לא הכחיש תביעת התובע בגין ציוד וחומרים שנלקחו ממנו ולא הושבו, הנתבע ישלם לתובע סך של 11992.5 ₪ כולל מע"מ וכן 2500 ₪ עבור הציוד וכן 500 ש"ח הוצאות משפט.
סך הכל ישלם הנתבע לתובע סך של 14992.5 ₪ תוך 30 יום מהיום והוא עצמו רשאי להגיש תביעה עצמאית להוכחת חוב, ככל שנותר.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו