לפניי תביעה כספית בגין ניזקי רכוש מתאונת דרכים שאירעה ביום 7.5.20 במכון שטיפת רכבים בתחנת דלק בצומת אלישמע.
על פי הנטען בכתב התביעה, כאשר רכבו של התובע סיים את השטיפה במכונת השטיפה האוטומטית, הועבר לניקוי ידני והיה בעמידה מוחלטת, פגע בו בעוצמה מאחור רכב הנתבעות.
לאחר הדיון הגישה הנתבעת 2 את פסק דינו של בית משפט השלום בת"א (כבוד הרשם הבכיר (כתוארו אז) קייס נאשף) בתא"מ 53579-02-16, בו נדחתה תביעה של החברה (צד ג') בתיק אחר בגין נזקים שנגרמו למכונת השטיפה, כמו גם לפסקי דין רבים אליהם הפנה כבוד השופט נאשף בפסק דינו, בהם הוטלה האחריות לתאונות המתרחשות במכוני שטיפה על שכמי הבעלים והמפעיל של מתקן השטיפה.
...
נתתי אמון מלא בגירסת התובע, אך איני יכול לקבל את תביעתו לפיצוי בגין הרכיב של ירידת ערך, דווקא לנוכח האמור בחוות דעת שמאי מטעמו (ע' 3) בה ציין השמאי: "להערכתי לא נגרמה ירידת ערך בגין הנזק הנדון". איני מתעלם מעדותו בדבר הקושי למכור את הרכב, לנוכח התאונה, אך לנוכח האמור בחוות הדעת מטעמו, אין מקום לפיצוי נוסף בגין רכיב זה.
באשר לרכיבים הנוספים – 500 ₪ בגין "הוצאות נסיעה 3 ימי תיקון", 200 ₪ בגין "בזבוז זמן מעקב אחר מכוניות..." ו-500 ₪ בגין "עוגמת נפש מטרטור של כל הנתבעים" – הרי שאני מקבל אותם באופן חלקי, ומעמיד את שיעור רכיב ההוצאות בסך כולל של 500 ₪.
על כן, אני קובע כי הנזק שנגרם לתובע ובגינו יש לפצותו הינו 10,382 ₪ בתוספת הוצאות משפט בסך של 500 ₪, ובסך הכל, 10,882 ₪.
סיכומו של דבר
בנסיבות כאן, על הנתבעות, באמצעות הנתבעת 2, לשלם לתובע את הסכום בסך של 10,882 ₪ בתוך 30 יום מהיום, ועל החברה, צד ג', לשפות את הנתבעת 2 בשיעור של 65% מסכום זה, אף היא בתוך 30 יום מהיום.