מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה כספית בגין נזקי רכב שנגרמו עקב רשלנות נהג

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2020 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

ראשית הפרשה בתביעה כספית על סך 16,609 ₪ לפיה המבקשת נתבעה על ידי המשיבה בגין נזק לרכב צד ג בו היה מעורב רכבה של המבקשת.
מה גם, שהתאונה נגרמה עקב רשלנותו של נהג המשיבה דוקא.
...
בנסיבות העניין, ובשים לב לטענה שאיננה משוללת יסוד בנוגע לפגם בהמצאה, כאשר אין כל הסבר בפי המבקשת מדוע איחרה בשנתיים משלא נתנה כל הסבר מניח את הדעת כיצד גילתה על פסק הדין ומסמכי התביעה, והתובעת מנגד הסתמכה על פסק הדין (ומשכך הוגשה בקשה לעיכוב הליכי ביצוע ובית המשפט נעתר בכפוף להפקדת סך של 1800 ₪ להבטחת הוצאות התובעת בגין הליכי ההוצאה לפועל שהחלה בנקיטתם), כי אז ניתן לרפא זאת בהטלת הוצאות לטובת התובעת.
טענה זו מקומה להתברר בבית המשפט, כך שגם מהטעם הזה יש להיעתר לבקשה ולבטל את פסק הדין.
סיכומו של דבר, פסק הדין שניתן ביום 18/07/2018 מבוטל.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

עסקינן בתביעה כספית ע"ס 7,199 ₪, בגין נזקים שנגרמו לרכב המשיב כתוצאה מתאונת דרכים.
עוד טוענת המבקשת כי יש בפיה טענות הגנה טובות כנגד התביעה שכן בכל הזמנים הרלוואנטיים, לטענה, התרחשה התאונה בשל רשלנותה של הנהגת ברכב המשיב, תלמידה בשיעור נהיגה.
...
עוד טען המשיב כי דין הבקשה להידחות, הואיל והמבקשת הגישה בקשתה דנן בחלוף המועד הקבוע בתקנות השיפוט לתביעות קטנות, תשל"ז 1976.
דהיינו אף אם מתברר כי אי הגשת כתב ההגנה או אי ההתייצבות נבעו מאי הבנה, או אפילו מתוך רשלנות מסוימת מצד המבקשת ואין בכך בכדי הבעת זלזול מופגן בבית המשפט, ייטה בית המשפט להיעתר לבקשה לביטול פסק דין ולברר המחלוקת גופה במעמד שני הצדדים מבלי לשלול מהמבקשת את זכות הגישה לערכאות שהוכרה כזכות חוקתית, וכל זאת תוך ריפוי הפגם באמצעות פסיקת הוצאות.
בנסיבות אלו אני מורה כי פסק הדין שניתן בהעדר התייצבות ביום 14.02.2021 יבוטל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפניי שתי תביעות כספיות שהדיון בהן אוחד בגין ניזקי רכב-רכוש שנגרמו בתאונת דרכים מיום 14.5.2020.
ואולם, עניין זה מסור להכרעת המותב שיידון בתביעה זו. בנסיבות שהוכחו בתביעה שלפניי לא מצאתי כי יש מקום להטיל אחריות על נהג המשאית בכל הקשור לנזקים שנגרמו במוקד הקידמי של האוטובוס (כתוצאה מפגיעת האוטובוס ברכב הפרטי שנסע לפניו), שכן, נזקים אלו נגרמו עקב התרשלות נהג האוטובוס, אשר לחץ על דוושת הגז במקום על דוושת הבלם, עת נבהל מסטיית המשאית לתוך הנתיב השמאלי.
...
לפיכך, אני קובעת כממצא עובדתי כי נהג המשאית השתלב מהנתיב הימני לתוך הנתיב השמאלי בצורה בלתי זהירה, כאשר הנתיב השמאלי לא היה פנוי.
אי הצגת טופס ההודעה, בהתאם לגרסה האותנטית שמסר נהג המשאית, ללא מתן הסבר סביר, מביאה למסקנה שהצגתו הייתה פועלת לחובת "פרידנזון" ו"הראל" ומאששת את טענות "מטרופולין" אשר לאחריות נהג המשאית לקרות התאונה.
סיכום מאחר שהאחריות לקרות התאונה חלה על נהג המשאית, תביעת "פרידנזון" כלפי נתבעים 2-1, נהג האוטובוס ו"מטרופולין", נדחית.
אין מקום לפסיקת הוצאות משפט ובכללן שכ"ט עו"ד והוצאות העדה הגב' רחל חדד לטובת "פרידנזון", וזאת מאחר שאין מחלוקת כי לא קדמה להגשת תביעתה דרישה לתשלום תגמולי ביטוח מ"הראל", ובהתאם לטענות "הראל" בכתב הגנתה שלא נסתרו, וכפי שאף ציינה "פרידנזון" במסגרת תגובה שהגישה ביום 29.6.2021 להודעת "הראל" אשר לצירופה לתביעה, כמפורט בתא"ק (הרצ') 50335-02-19 אשחר נ' הפניקס (22.2.2019), וההפניות שם: "... אם הוגשה תביעה שלא לצורך, ומסתבר שהמבטחת אינה שוללת את זכאות המבוטח לתגמולי הביטוח, ככלל לא יהיה זכאי התובע להחזר בגין הוצאותיו..". ההודעה לצד שלישי ששיגרה "הראל" כנגד "מטרופולין" נדחית, מאחר שהאחריות לקרות התאונה חלה על נהג המשאית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

מונחת בפניי תביעה כספית על סך של 117,820 ש"ח, שעניינה ברכב שהזמינה הנתבעת, וקיבלה שירות שכירות ליסינג תפעולי מהתובעת.
הנזק לרכב נגרם עקב רשלנותו של יורם ו/או באשמתו, שניכנס עם הרכב לאיזור בו התנהלו מהומות ו/או פרעות ו/או בשל הפרת הסכם השכירות על-ידי הנתבעת, ואחריותה של הנתבעת לניזקי התובעת בשל כך ו/או בשל העדר כסוי בטוחי לניזקי מהומות.
הנתבעת הנה "השוכר", ועל-פי ההסכם, היא מחויבת לפי כל תנאיו, לרבות פיצוי התובעת בגין הנזקים שנגרמו לה. על-פי סעיף 11.8 להסכם, במקרה של שיפוי התובעת בגין "אובדן מוחלט" של הרכב, גובה השיפוי יקבע לפי "שווי ערך המכונית על פי מחירון יצחק לוי". התובעת הציגה את מחירון יצחק לוי הרלוואנטי לארוע.
שאלה זו מעוררת שאלות נוספות – על מי מהצדדים הייתה מוטלת האחריות לבטח את הרכב בביטוח מקיף; האם נהג הנתבעת ו/או הנתבעת התרשלו, ועל-כן הנתבעת אחראית לנזקים שנגרמו לרכב; מהו גובה הנזק שניגרם לתובעת; כפי שהובא לעיל, לאחר ששמעתי את הטענות, את העדויות ועיינתי בכל אשר הובא בפניי, נחה דעתי לדחות את התביעה, ואבאר; סוגיית פוליסת ביטוח מקיף לרכב הצדדים חלוקים ביניהם באשר לשאלה - על מי הייתה מוטלת החובה לרכוש ביטוח מקיף לרכב, ובין היתר, להרחיבו לארועי פרעות ומהומות, אם בכלל.
...
לפיכך, אין להידרש לסעד חלופי זה. סוף דבר לאור המקובץ לעיל, הגעתי לכלל מסקנה, שהתובעת היא האחראית לכך שהרכב לא בוטח בביטוח מקיף, על השלכותיו.
כמו כן, נחה דעתי, כי נהג הנתבעת לא התרשל בנהיגתו ברכב.
לאור האמור, דין התביעה – דחייה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בפסק הדין התקבלה תביעתו הכספית של המשיב, בגין ניזקי רכוש שנגרמו לרכבו עקב נהיגה רשלנית של נהג המערערת באוטובוס בבעלות המערערת.
...
באשר לטענת המערערת, לפיה דין התביעה סילוק על הסף, מהטעם שהנהג לא נתבע והיא נתבעה מכוח היותה המחזיקה והבעלים של האוטובוס (סעיף 11 לכתב התביעה) - כזכור בית משפט קמא חייב את המערערת מכוח אחריותה השילוחית בהיותה מעבידת הנהג.
אשר על כן הערעור נדחה.
המערערת תשלם את הוצאות המשיב בסך של 8,000 ₪ (כולל מע"מ).
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו