נטען בחלק הכללי של כתב האישום, כי: "במהלך השנים 2005-2003, רשם [המבקש] וגרם לאחר לרשום, רישומים כוזבים במסמכי תאגיד, גנב כספים ונכסים השייכים לתאגידים, הכל כמפורט להלן בכתב אישום זה".
באישום הראשון נטען כי, במהלך שנת 2004, הורה המבקש על העברת כספים מהחשבון בחו"ל לחשבון של אדם המקורב לו, בסכום של 95,200 דולר, ובהמשך נטל סכום זה לכיסו; באישום השני נימסר, כי בדרך דומה גנב המבקש סכום של 14,400 דולר השייך למרכז; האישום השלישי עניינו במשיכת כספים רבים על ידי המבקש, בסכום מיצטבר של 65,219 דולר, מחשבון הבנק בארה"ב, באמצעות כרטיס האשראי שהועמד לרשותו, ונטען כי המבקש שילשל כספים אלו לכיסו; האישום הרביעי עוסק בצבירת ימי חופשה ופדיונם.
המשיבה לא השלימה עם זיכויו של המבקש, והגישה, ביום 4.9.2012, ערעור לבית המשפט המחוזי בירושלים, כאשר טענתה העיקרית היא כי בית משפט השלום לא איפשר למשיבה להביא את כלל ראיותיה במסגרת פרשת התביעה, ולהשלים את חקירותיה בבית המשפט.
...
בגדרו של פסק הדין, נדחה ערעורו של המבקש על הכרעת דינו של בית משפט השלום בירושלים, מיום 18.8.2015, בת"פ 5008/07 (כב' השופט ד"ר א' גורדון), והתקבל חלקית הערעור על גזר הדין, מיום 19.1.2016.
כך נקבע, למשל, בע"פ 107/72 לוי נ' מדינת ישראל, פ"ד כו(2) 401, 402 (1972): "הואיל והשופטים המלומדים של בית המשפט המחוזי, שישבו בדין, חיוו דעתם על מהימנות העדים, מן הראוי שהדיון מחדש ייערך בפני הרכב אחר".
המסקנה המתבקשת היא, כי ערכאת הערעור רשאית ליתן לערכאה הדיונית, שהתיק מוחזר אליה, כל הוראה הנראית בעיניה ראויה ומתאימה בנסיבות העניין, ובכלל זה, לקיים את ההליך המשפטי מתחילתו; לקבל ראיות חדשות, שלא באו בפני הערכאה הדיונית; לשמוע חלק מהראיות שכבר נשמעו, מחדש; וכיוצא באלה הוראות.
בית המשפט המחוזי הורה, במסגרת הערעור הראשון, כי התיק יוחזר לבית משפט קמא "לשם המשך דיון, שבמסגרתו יתאפשר [למשיבה] להביא את מכלול הראיות שביקשה להגיש ולמצות את חקירותיה, ולמתן הכרעת דין מנומקת". ועוד נאמר בפסק הדין, כי השופט אשר נתן את הכרעת הדין הראשונה פרש לגמלאות, ועל כן אין מנוס אלא להעביר את התיק לידי שופט אחר, אשר יכריע "כיצד לנהוג בראיות שנגבו עד היום, בהתאם לסעיף 233 לחסד"פ". בנסיבות אלה, שיקול הדעת שעמד בפני המותב החדש, באשר לדרך ניהול המשפט, היה רחב ביותר, ובהתאם להנחיות ערכאת הערעור, רשאי היה מותב זה להחליט כיצד לנהוג בראיות שכבר נגבו על ידי המותב הקודם.
סוף דבר, הבקשה לרשות ערעור נדחית בזאת.