מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה כספית בגין חוב עבור גדרות שסופקו לחברת דיור לעולה

בהליך תיק אזרחי דיון מהיר (תאד"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

נותר חוב לסוף שנת 2018 – 2019 : סה"כ – 1772 ₪ (או 1632.37 ₪ אם נפחית את הסכום שלטענת הנתבע חייב הדייר החדש – כ-140 ₪, עת לא ברור מהטבלה שצרפה התובעת האם החוב שולם זה מכבר משאם לא שולם כי אז באחריות הנתבע לתבוע את הדייר החדש משהתובעת אינה יכולה לחזור אליו טרם הודעת שינוי במחזיק ביחס לחוב עבר והיה על הנתבע לצרפו כצד ג' או לתבוע את הדייר החדש ישירות משהוא צרך לכאורה בפועל והתחייב מול הנתבע לשלם את הסכום): עבור תקופת אוקטובר 2018– דצמבר 2018 - חשבון של 399.64 ₪.
מכל מקום, חרף הניתוח של כלל המסמכים שהוצגו לאחר הדיון במטרה לסיים את המחלוקת בפסק דין משסברתי כי ניתן להסתפק בחומר הקיים שצורף לתצהיר ולתביעה ולדרוש מסמכים נוספים תחת בדיקות נוספות לאחר גידור המחלוקת חלף ייקור ההליך לצדדים, קבעתי בהחלטתי מיום 8.3.21 כי נוכח התהיות שהוצגו מחד, ועל מנת שלא ליסתום לנתבע את הגולל להוכיח הגנתו וליתן לו את יומו בבית המשפט מאידך – יש ליתן רשות להיתגונן בשים לב להלכות הנהוגות (כך למשל ע"א 9654/02 חב' האחים אלפי בע"מ נגד בנק לאומי לישראל בע"מ (1.11.04); ע"א 544/81 מנחם קיהל בע"מ נ' סוכנות מכוניות לים התיכון בע"מ, פ"ד לו(3) 518, 524; י' זוסמן סדרי הדין האזרחי (מהד' שביעית, 1995), בעמ' 675), תחת התנאה בתנאים את מתן הרשות.
הנתבע הגיב להחלטתי וציין כי התובעת ציינה בתגובתה שהוא הגיע למשרדיה לצורך הסדר חוב בסך של 1893.76 ₪ כאשר בתמורה לחוב מסר ארבעה שיקים – סך של 473 ₪; סך של 474.76 ₪; סך של 473 ₪ וכן שיק נוסף בסך של 473 ₪ וזו לא סיפקה פלטי הבנק ביחס לשיקים שחזרו ולשיקים שכובדו ומיהו המוסר (משטען בדיון כי לא שילם כלל באמצעות שיקים.
המצהיר ביקש להבהיר כי במהלך הסדרת התשלומים, יצר הנתבע "חובות נוספים כל העת של חשבוניות שוטפות שלא משולמות, כך שנוצר מצב שיכול להיות שהנתבע שילם בתאריך מסוים סכום כסף אך מטבע הדברים ופעילות המערכת, אותו סכום כיסה קודם כל יתרה של חוב מחשבונית קודמת והסכום הנותר הלך לכסוי החוב לחשבונית השוטפת לתאריך התשלום בפועל, דבר שיצר מצב שאף פעם הנתבע לא כיסה לחלוטין את החוב של החשבונית השוטפת החופפת לתאריך התשלום על ידו והחוזה תמיד נשאר בחוב גם לאחר התשלום". בשלב זה המצהיר פירט את השתלשלות החוב כפי שנחזה במערכות החברה "במדויק", כלשונו, וצורף כאמור תעוד של הפרוט הנ"ל במערכות התובעת.
יצוין כי בנספחים שצרף הנתבע עולה כי אכן ביום 17.8.21 ב"כ התובעת (הגם שמדובר במייל שירשר הנתבע לעצמו אולם בנספח עוקב קודם ישנו מייל ששלח הנתבע לב"כ התובעת) מסר לו כי הגיע בתאריך מסוים הגיע לחברת החשמל ובקש פריסת חוב לארבעה תשלומים וקיבל ארבעה שוברי תשלום ע"ס של 600 ₪ "ומש(ה)ו" כל אחד והוא לא שילם שלושה מתוך ארבעתם.
מששולם הסכום של 158.12 ₪, כי אז אין הוא מחויב בתשלום זה. סך הכל על הנתבע לשלם בגין החוב סך של 1988.28 ₪ כשהוא נושא הפרישי הצמדה וריבית כחוק מיום הגשת התביעה על סכום קצוב (23.4.2020) ועד יום פסק-הדין.
...
שכן, הנתבע אכן הגיע להסדר תשלומים עם התובעת בפריסה של 4 תשלומים כפי שניתן לראות בשוברים שהוא עצמו צירף עת מצוין על כל תשלום שהוא "מתוך 4" אך בפועל הוא שילם רק 3 תשלומים וכפי שאכן הציג רק 3 תשלומים מהסדר התשלומים ששולמו ולא 4 תשלומים ועל כן יוצא אפוא שהתשלום הרביעי בסך של 515 ₪ לא שולם ועל כן המסקנה בהחלטה דבר איפוס החוב לשנת 2018 אינה נכונה, כאמור.
סוף דבר.
משהופקדו בתיק 1100 ₪, הרי שסכום זה יועבר לתובעת באמצעות בא כוחה באופן שהנתבע ישלם את ההפרש לאחר קיזוז פירות הסכום שהופקד ביום 10.5.21.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2022 בשלום נתניה נפסק כדקלמן:

עם זאת, תיאר שהוא עצמו הקפיד לשלם מידי חודש בחודשו עבור חשבון החשמל בהתאם לדרישת תשלום אחת שנמסרה לנכס תוך שנהג לצרף לסכומו את סכומם היחסי של המשתמשים הנוספים, משכפי שעולה מדבריו, ביקש בעשותו כן מתוך אחריות וכדי למנוע פיגורי תשלום וסנקציות בגין אי תשלום, וכלשונו, "כל חודש הייתי יושב עם השוכרים ורודף אחריהם להביא לי כסף לחשמל" (עמ' 1 לפרוטוקול, ש' 25).
מקום בו התובעת מסתמכת על החוזה המחייב את הנתבע לשלם את כל חשבון החשמל ביחידת המגורים והחוזה קובע כי יחידת המוגרים לצורך חובות השוכר הן רק ביחס לקומה הראשונה בעוד הוא מדגיש כי הקומה השנייה היא באחריות המשכירים, כי אז היה על התובעת לצרף את המשכירים, כפי שהוצע לה כבר בדיון בבקשת הרשות להיתגונן לצרף אולם היא מיאנה לעשות כן והסתפקה בעדות בעל הנכס המשכיר, תוך שהיא מוכנה הייתה לשאת בסיכון עת גם לו הנתבע היה מצרף את בעל הנכס כצד ג', הרי מקום שהנתבע לא חב, גם בעל הנכס לא חב ולשם היפרעות ישירה עליה לצרפו כנתבע.
הוא הגדר והוא העוגן בפתיח החוזה החל ביחס לחובות השוכר המפורטים החל מהעמוד לאחריו ואילו היא מסתמכת על סעיף בעמוד השלישי.
גם לעניין "חובת התשלום" נקבע בסעיף 21 (א) לכללי אמות המידה כי "הצרכן ישלם לספק השרות החיוני עבור שירותים הניתנים לו על ידי ספק השרות החיוני את התשלומים בהתאם לתעריפים שקובעת הרשות..." (תא"מ (נתניה) 13688-01-15 חברת החשמל נ' ל.ט השקעות בנכסים בע"מ (27.7.2017)).
מהעבר האחר, היא רשאית הייתה לתבוע את בעלי הנכס משהנטל להודיע על זהות המחזיק בנכס ומי שצורך בפועל את החשמל מוטל על "הצרכן הרשום" – הוא הבעלים אותה עת לפי דרישות התשלום שנשלחו והנתבע שילם חלקן רק כאמצעי תשלום ללא רשומו כצרכן רשום– ואם לא עשה כן, ייחשב כמי שחייב כלפי חברת החשמל בתשלום עבור החשמל.
משכך, עת קיים היה קושי לבצע חלוקה בין החודשים ולבודד זאת מהנתבע מול הדיירים האחרים, נתבקשה התובעת לבצע חלוקה מוגדרת של תקופות וחיובים, כפי שיובהר, כאשר בשים לב לעדותה של גב' הדר הנדל בדבר חלוקת תשלום חשבון החשמל בין הנתבע למשתמשים הנוספים, ביחס של 40/60 (ש' 14 עמ' 8 לפרוטוקול) עת גב' הנדל שילמה עבור שניים (בן זוגה) – עדות שלא נסתרה, הרי שבחודשים בהם התגורר עם המשתמשים הנוספים יהא הנתבע חב סך 40% מתשלום החוב, ובחודשיים בהם התגורר לבד יהא חב בסך של 100% מתשלום החוב.
לו הייתה מתקבלת מלוא הגנתו, ברי כי לא היה מחויב כלל בהוצאות ומדובר בסכום נמוך יחסית לכל הדיעות, חרף היותו עולה על סכום החוב, וזאת בשים לב לכך שהתקיימו בתיק 4 ישיבות, הוגשה תביעה ועוד קודם לה מכתב התראה ונערך טפול משפטי בפתיחת תיק הוצאה לפועל ונקיטת פעולות עת לא הוגשה היתנגדות במועד (אם כי הסביר שמדובר בבית אמו אולם נקודה זו לא מוצתה נוכח הפקדת סכום לשם עיכוב הליכי ביצוע שאמורים היו לכסות זאת מקום בו יסתבר כי זוהי כתובתו לפי מירשם אוכלוסין גם אם לא מתגורר שם אולם לא עידכן את כתובתו והדבר לא ברור אולם הוא לא נחקר על סוגיית הארכת המועד ותצהירו לא נסתר והתובעת זנחה זאת), שולמה מלוא האגרה לבית המשפט ולהוצאה לפועל וכן עבור בקשות שהוגשו בתיק (כ-1000 ₪), הוגשו תצהירי עדות ראשית והוגשו סיכומים והבהרות – ופטור בלא כלום, אי אפשר.
...
על כן, אני קובעת שהנתבע ישלם עבור הוצאות התובעת לרבות שכ"ט עו"ד הכולל כולל מע"מ, הוצאות מסירה ועלות מכתב התראה, השתתפות חלקית באגרה וללא הוצאות עדים בנסיבות העניין שהועילו דווקא להגנתו בסופו של יום והיו אמורים להיחקר על המסמכים שהם הגישו (מעבר לכך שהיו בעלי דין נדרשים אותם ביקש הנתבע לצרף מלכתחילה) - סך של 2540 ₪ מתוכו יש להפחית את הסכום של 600 ₪ שכבר שולם משישיבה זו נלקחה בחשבון (היינו, סך של 1940 ₪).
על כן, ולנוכח האמור לעיל, ישלם הנתבע לתובעת סך של 4180 ₪.
משקיים בתיק פקדון של 1450 ₪, המזכירות תחלט לטובת התובעת באמצעות באת כוחה את הסכום על פירותיו, ואת ההפרש, לאחר ניכוי הפירות, ישלם הנתבע לתובעת תוך 30 יום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום אשקלון נפסק כדקלמן:

האם התובע, אשר שימש כקבלן משנה עבור הנתבעת לבצוע עבודות תיקון ושיפוצים בדירות עמידר, זכאי לתשלום נוסף עבור עבודתו? רקע וטענות הצדדים הנתבעת, חברה בניהולו ובעלותו של חיים איפרגן, זכתה במיכרז מטעם עמידר לבצוע עבודות תיקונים ושיפוצים בדירות הדיור הצבורי שבניהולה של עמידר.
הנתבעת כופרת בזכותו של התובע לקבלת תשלום נוסף, ואף סבורה כי שילמה ביתר לאחר שלא קזזה מהחשבונות שאושרו ושולמו לתובע את עלות החומרים בסך של כ- 13,000 ₪ אשר סיפקה לתובע לצורך ביצוע עבודתו.
הנתבעת מודה כי התובע שימש כקבלן משנה לעבודות בדירות עמידר, הן קריאות מוקד והן הוראות ביצוע, אולם כופרת בבסיס החישוב של התובע ואופן חישוב התמורה המגיעה לו. למרות שאין בכתב ההגנה תאור עובדתי של אופן היתקשרות הצדדים וגדר ההסכמות החוזיות, מפורטים בו שני מנגנוני תשלום נפרדים: תשלום בגין הוראות ביצוע - מתחיל בהוראת ביצוע של עמידר בסכום מסוים, ולאחר ביצוע העבודה נערכת מדידה ובדיקה על יד מפקח עמידר ומאושר חשבון סופי.
יחד עם זאת, בבחינת מכלול נסיבות העניין, ובמיוחד בסוגיית שיעור הנזק הנטען, עולה כי התובע לא הוכיח תביעתו, ודין התביעה להדחות.
ובהמשך הסביר מדוע לא הכניסו את הוראות הבצוע להסכם: "כנראה בהסכם דיברנו רק על קריאות מוקד. בהסכם בגלל שרשום פאושלי אתה מנסה להכניס את זה על הוראות ביצוע. אם הלקוח שלך אומר שאני לא בסדר, הוא ביצע הוראת ביצוע וראה שמפחיתים לו הוא יודע לאן הוא ניכנס אישר את החשבון קיבל את הכסף", (עמ' 34, ש' 3).
לכתב התביעה צורפו טבלאות שערך התובע המסכמות את החוב הנטען כלפיו, אולם אינן נתמכות בחומר גלם ואין הבהרה בתצהיר כיצד חושב הסכום המפורט בהן.
...
התובע מבקש ללמוד מהעובדה כי ביצע הוראת ביצוע אחת לפני חתימת ההסכם, כי הוראותיו ואופן חישוב התמורה בהסכם חלים גם על עבודות מסוג זה. אין בידי לקבל מסקנה זו. אין חולק כי התובע הגיש ביום 31.1.18 חשבונית על סך של 10,059 ₪ אשר שולמה לו, ומדובר בתנועות הראשונות בכרטסת התובע אצל הנתבעת.
מסקנה זו יפה גם ביחס לדרישת התשלום הנוסף בגין קריאות מוקד.
סוף דבר התובע שימש למשך מספר חודשים ספורים כקבלן משנה של הנתבעת עבור עמידר, וביצע עבודות תיקונים לפי קריאות מוקד, וכן עבודות שיפוץ בהתאם להוראות ביצוע של עמידר.
על כן, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

ענייננו בתביעה ובתביעה שכנגד בהן נדרשו סעדים כספים, כאשר ברקע מחלוקת בין מבצע עבודות בניה (הנתבעת/התובעת שכנגד – להלן: "לוי"), לבין קבלן לבצוע עבודות צנרת שהוזמן על ידה (להלן: "אל.די").
תביעת אל.די גדר המחלוקת המחלוקת ביחס לתביעה זו היתמקדה בשווי התמורה החוזית לה זכאית אל.די בגין העבודה בפרויקט האמור.
נוכח האמור, יתרת החוב של לוי כלפי אל.די עמדה, נכון לחודש אוגוסט 2018, על סכום של 288,427 ₪ וזאת בגין "התמורה הפאושלית", לפני הוספת מע"מ. זכאות לתוספת עבודה לטענת אל.די, מעבר לתמורה "הפאשולית" של 30,500 ₪ עבור כל דירה שנבנתה בבניין, היא זכאית לתמורה בגין עבודות נוספות אותן היא נאלצה לבצע עקב הוספת קומה כאמור.
ואכן, מחומר הראיות עולה כי בחודש ינואר 2018 ביקשה לוי (באמצעות חברה-בת בשם "טלדאלוי", שכנראה ביצע עבורה את הפרויקט) לחזור למנגנון החישוב הקבוע בסעיף 22.1 להסכם (נספח 29 לתצהיר יצחק לוי).
עבודות נוספות, לפי סעיף 21 לחשבון הסופי בסעיף זה של החשבון הסופי דרשה אל.די סכום של 26,850 ₪ עבור "עבודות נוספות לפי פירוט". הפרוט הופיע בטבלה מיום 25.7.18 שהוותה חלק מנספח 3 לכתב התביעה, וכללה רכיבים כגון שנויי אסלות ומקלחות בחלק מהדירות, וכן רכיב שנקרא "מקטין לחץ". בסיכומיה טענה אל. די כי לגבי רכיב זה בחשבון הסופי "לא נרשמה מחלוקת" (סעיף 10 לסיכומים), ולא היא! העד מטעם אל.די נחקר אודות סעיף זה בחשבון הסופי, ונידרש לספק הסברים אודות מקור זכותה של אל.די לקבלת תוספת כאמור, וכן נידרש להציג הזמנה מצד לוי בנוגע למקטין הלחץ שהיווה חלק מהדרישה בנידון (עמ' 79 עד 82 לפרוטוקול).
סיכום תביעת אל.די נוכח האמור לעיל, אל.די הוכיחה זכאות לסכום כולל של 288,427 ₪ (לאחר הוספת הפרשים לפי מדד תשומות בניה) בגין תוספת פאושלית עבור הוספת 7 יחדות דיור, וכן 141,547 ₪ בגין תוספת קומה לבניין על הכרוך בכך מבחינת עבודה נוספות במערכת המתזים, והכל בערכים נכון לחודש אוגוסט 2018 (כדרישת אל.די בסעיף 8 לסיכומיה).
...
לוי כלל לא התייחסה לטענות אלה בסיכומיה, שנותרו בבחינת טענות שלא נסתרו, וגם אם תומר כי לוי הוכיחה את עצם התשלום לדיירים עקב איחור במסירת הדירות, לא הוכח כי תשלום זה נבע דווקא מאיחור בביצוע העבודה של אל.די. לסיכום, לוי לא הוכיח זכאות לשיפוי מאת אל.די בגין דמי שכירות שהיא שילמה לדיירים עקב איחור במסירת דירות.
סוף דבר תביעת אל.די מתקבלת באופן חלקי, בכך שיש לחייב את לוי לשלם לה סך של 594,884 ₪ בערכים נכון למתן פסק דין זה. התביעה שכנגד שהגישה לוי מתקבלת באופן חלקי, בכך שיש לחייב את אל.די לשלם ללוי סך של 540,476 ₪ בערכים נכון למתן פסק דין זה. "השורה התחתונה" היא שיש לחייב את לוי לשלם לאל.די סך 54,408 ₪.
סוף דבר, לוי מחויבת בזאת לשלם לאל.די סכום של 54,408 ₪, בצירוף שכ"ט עו"ד בסך כולל של 13,000 ₪, וזאת בתוך 30 ימים, אחרת ישאו הפרשי הצמדה וריבית כחוק עד התשלום בפועל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו