הנתבע בתצהירו כותב כך:
"למעשה סוכם בינינו שהסכם ההלוואה ישמש כערובה לקיום הסכם ההשקעה, במידה והפרויקט ההונגרי לא ייצא אל הפועל. עובדה היא ש'סכום ההלוואה' (הנקוב והמוכחש) זהה לסכום ההחזר הנקוב בהסכם ההשקעה מיום 1.1.08. אולם כאמור התנאים למימוש הערובה לא חלים בעניינינו, כך שלא היה כל סיבה לבקש את הסכום הנקוב בהסכם ההלוואה. מכל מקום לא יכול להיות חולק כי מעולם לא ביקשתי לקבל לידי כל הלוואה מהנתבע שכנגד" (ההדגשה והשגיאות במקור-מ.ק.)
מאז אותו הסכם הלוואה ועד 2017 מאמצי התובע ובניו לקבל סכומים מהנתבע לא נשאו פרי.
בו ביום ניתנה החלטה לפיה הדיון יתקיים במועד, אולם ככל שתוגש חוו"ד רפואית לפיה נשקפת סכנה בריאותית לתובע אם יצא מביתו וייכנס לרכב שיובילו היישר לפתח בית המשפט, כי אז באותו מועד יישמעו רק עדויות התובע וייקבע מועד נוסף לשמיעת הנתבע.
הסעיף קובע כך:
"גילה צד לחוזה את דעתו שלא יקיים את החוזה, או שנסתבר מנסיבות הענין שלא יוכל או לא ירצה לקיימו, זכאי הצד השני לתרופות לפי חוק זה גם לפני המועד שנקבע לקיום החוזה, ובילבד שבית המשפט, בנתנו צו אכיפה, לא יורה שיש לבצע חיוב לפני המועד שנקבע לקיומו".
באותה עת, גם הנתבע הבין והסכים שהפרויקט לא יצא אל הפועל באמצעותו, או באמצעות החברה שבשליטתו, והיות שלא היה מסוגל להשיב לתובע הכספים, הסכים או הציע מיוזמתו, כטענת אלון, שהחוב יומר להסכם הלוואה.
הטענה כי הפרויקט יוצא אל הפועל כעת, על ידי כונס הנכסים, 12 שנים מאוחר לחתימה על ההסכם, ולכן הסכם ההשקעה לא הופר ולא קמה הזכות לתובע לתבוע סכומים מהנתבע, מופרכת ואינה ראויה לדיון.
...
גם הבנקים כבדרך שגרה מסבים חובות של לקוחות בחשבון העו"ש הכולל ריביות בגין חריגות מאשראי למשל, או ממחזרים הסכמי משכנתא ובהסכמים החדשים כלולים כל הסכומים שהצטברו לחובת הלקוחות על פי הסכם, אף שבמקור הלקוחות קיבלו סכום נמוך יותר, ולכן הטענה כי מדובר בהסכם למראית עין נדחית.
אשר על כן אני דוחה את טענת הנתבע ואת תביעתו הנגדית להשבה.
סוף דבר
אני מחייבת את הנתבע לשלם לתובע סך של 50 מיליון פורינט כערכם ביום 10.10.09 מהסכום הנ"ל ינוכו 170,000 ₪ ששילם הנתבע ו-6,000 יורו שהתקבלו מכונס הנכסים בהונגריה.