לאחר שבחן את טענות הצדדים ואת המסמכים שנערכו במהלך העבודות ובהם גם יומני עבודה, הוא מצא שחלק מהעיכוב בבצוע העבודות נגרם בנסיבות, שהיו בשליטתה של ישרוטל: עיכוב של שבוע בשל הריסה של בית פטרסון (סעיף 8.1 לחוות הדעת); עיכוב של שבועיים עקב שימור המרפסות ושחזורן: "[ה]הסבר של [אבן עמי] לגבי עיכוב של שבועים קלנדריים סביר וניתן לקבל אותו כמוצדק" (סעיף 8.2 לחוות הדעת); עיכוב של שבוע בשל שינויים בתוכניות של חזוק עצים ובשל איחור בהכנסתו של קבלן חלופי לעבודה זו: "לכל היותר ... שבוע אחד שניתן לאשר ולא שבועיים שבקש [אבן עמי]" (סעיף 8.3 לחוות הדעת); עיכוב של שבועיים עקב שינוי גבהים של החפירה: "כיוון שהשמת החפירה היא פעולת שרשרת לקראת סיום העבודות ניתן לקבל את הסבר [אבן עמי] לגבי עיכוב של שבועיים קלנדריים" (סעיף 8.4 לחוות הדעת); העתקה של עצים וגיזום: "עבודה זו לא נכללה בכתב כמויות של הקבלן ... ניתן לקבל הסבר [אבן עמי] ל-4 ימי עבוה או 5 ימים קלנדריים" (סעיף 8.5 לחוות הדעת) ועיכוב של שבועיים בשל אי אספקה של תוכנית לחזוק עצים (סעיף 8.7 לחוות הדעת).
לכלי של פיצוי מוסכם מספר השלכות חיוביות: הוא משקף את אומד דעת הצדדים במועד כריתת החוזה בדבר הפצוי שיגיע להם בגין הפרתו; הוא יוצר ודאות יחסית לגבי תוצאותיה של הפרת החוזה; הוא חוסך משני הצדדים לחוזה את הוצאות ההיתדיינות המשפטית; והוא יוצר תמריץ לשני הצדדים לקיים את החוזה" (ע"א 10208/16 קרסו מוטורס בע"מ נ' Better Place Inc.
עם זאת, לא אוכל לקבל את שיעורו של הסעד, שהתבקש בראש זה של התביעה והועמד על מעט למעלה מ-480 אלף ש"ח. המומחה אלשנסקי, לאחר שבחן את מכלול הנתונים, קבע בסוגיה זו כך:
"אם לקחת בחשבון חפירה עודפת בעובי ממוצע של 25 ס'מ, מדובר ביציקת בטון בנפח של 112.20 מ'ק ולא 1,180 מ'ק. סביר להניח שהיו מקומות אחרים בהם נידרש [ה]קבלן לצקת קירות כנגד דפנות החפירה בעובי מעבר למתוכנן. עבור כסוי כספי של יציקות שונות מעבר למתוכנן ניתן לקזז מחשבון הקבלן את מלוא נפח הבטון [ה]מיועד ליציקות לא מתוכננות – 200 מ'ק במחיר [של] 58,484 ש'ח" (סעיפים 15.5-15.4 לחוות דעתו).
...
מר בן עמי לא הכחיש את המוסכם, אך הניח לפתחה של ישרוטל את החיוב בפועל:
"עניין תמלוגים למינהל הוא דבר שהוא ידוע, זה לא סוד שאף אחד... לא המצאנו אותו פה. מה שקרה פה באירוע הזה, זה שישרוטל שמו ערבות לקיום ההתחייבות שלהם אצל המינהל. מסתבר, בסופו של דבר, כשאנחנו רצינו לפנות על מנת להשיב [את הערבות], ישרוטל לא חתמו לנו על ייפוי כוח על מנת שאנחנו נפעל. היו שם כמה טענות והראשונה בהן, אני חייב להסביר: זה דברים שאתה צריך להבין למה אני... כשאני לוקח על עצמי התחייבות, אתה מכשיל אותי מלהשיג אותה. אני אסביר לך: התמלוגים שנגבו הם היו 93,000 שקלים, כאשר אני חושב, שאם אנחנו היינו פועלים בצורה חכמה, היינו מונעים גם אותם. חלק מהבעלות בקרקע היא פרטית, היא לא של המינהל. המינהל, בחישוב שעשה לישרוטל, לקח את כל שטח החפירה, את כל הנפח ועשה חישוב לזה לפי שיטתו. אילו אנחנו היינו פונים למינהל, מקבלים את האישור לפְנות למינהל שזה הייתה ההתחייבות [של ישרוטל לאפשר] לנו, אז היינו יודעים להנמיך את העלות של הדבר הזה ב-80%. הם לא נתנו לנו, לא הרשו לנו לפנות, לא להתכתב, ויותר מזה: חייבו אותנו בסכום כאשר המע'מ הוא חלק ממנו. בסופו של דבר, שאנחנו למדים רק מהסוף, שהם שילמו 93,000 שקלים על זה אבל חייבו אותנו ב-500 [אלף ש'ח] ומשהו" (פרוטוקול, בעמ' 72, ש' 22-7 ומש' 30).
יש אפוא לפסוק לישרוטל את מלוא הסכום שהתבקש בראש זה של התביעה: 550,159 ש"ח.
תשלום ל"מי הגיחון"
בצד האמור, איני מקבל את הדרישה לשיפוי בגין תשלום לחברת מי הגיחון בגין חשבון מים.
טענה זו לא הוכחה והיא נדחית.