לא אתאר כאן את כלל ההסכמים וגלגוליהם, שאינם רלוואנטיים להכרעה, ואציין את העובדות הרלוואנטיות לענייננו בלבד:
ביום 8.5.03 התקשרו הסבתא, התובעים והנתבע בהסכם (להלן: "ההסכם"), בו נקבע כי הנתבע הוא יורשה היחיד של הסבתא, וכי הסבתא תצהיר על התובעים כ"בנים ממשיכים" במשק, אולם העברת הזכויות אליהם תיעשה בכפוף להסדרת חוב על סך 467,000 ₪ שרבץ על המשק במנהלה להסדרים במיגזר החקלאי (להלן: "המנהלת"), וכן תשלום של 50,000$ לנתבע או ליורשיו (נספח 5 לתצהיר התובעים).
לטענת הנתבע הסכום היחיד שהתובעים הוכיחו ששלמו הוא סכום של 50,000$ ששולמו לו (188,000 ₪ משוערך ליום התביעה) - סכום שהוא בעצמו מודה בקבלתו ומהוה ראיה קבילה יחידה בהליך זה.
לטענת הנתבע אין לראות בתשלומים ששולמו למשקם ככספי תמורה, אך אם ייקבע אחרת, יש להבחין בין הסכום שהיה אמור להיות משולם מלכתחילה בהתאם להסכם, לבין תוספות שהתווספו לחוב בשל רשלנות התובעים וההימנעות מתשלום החוב.
למעלה מן הצורך אציין כי אילו היתה התביעה מוכחת, הרי שהמועד שממנו ואילך היו התובעים חייבים בתשלום דמי שכירות היה מועד מסירת הודעת הביטול, בהתאם לסעיף 8 לחוק התרופות הקובע כי ביטול החוזה יהיה בהודעת הנפגע למפר תוך זמן סביר לאחר שנודע לו על ההפרה, או זמן סביר לאחר שחלפה אורכה שניתנה לקיום החוזה.
בעניינינו, הודעת הביטול ניתנה לכל המאוחר בחודש יולי 2014, אז הגיש הנתבע נגד התובעים תביעה לבית משפט השלום בבאר שבע (ת"א 16647-07-14), בה עתר להורות על ביטול ההסכמים בשל הפרות יסודיות.
...
התובעים הוסיפו וטענו כי הם התגוררו בנחלה שנים רבות, עשו אותה למרכז חייהם והשקיעו בה מהונם על סמך מצגים של הנתבע ושל חברי האגודה, ואין לאפשר מצב בו הם וילדיהם "ייזרקו לרחוב" ללא מקורות כספיים לרכישת דיור חלופי במקום אחר.
הוצאות כלכליות, סבל ועוגמת נפש
אני דוחה את תביעת הנתבע לתשלום של 250,000 ₪ בגין הוצאות כלכליות של ההליכים המשפטיים, סבל ועוגמת נפש.
בנסיבות, לא מצאתי להיעתר לתביעת הנתבע.
התביעה שכנגד שהגיש הנתבע נגד התובעים נדחית.