לטענות הנתבעת השיבו התובעים בדיון, כי מאחר שהתביעה היא תביעת פינוי בסדר דין מיוחד, ואין חולק שהנתבעת אינה משלמת את דמי השכירות החל מחודש מאי 2020, קמה עילת פינוי, ואת הטענות ביחס לליקויים בדירה, והחובה לתקנם, יש לברר בהליך נפרד, בו תתברר גם התביעה הכספית של התובעים בגין אי תשלום דמי השכירות.
בע"א 765/82 אלתר ואח' נ' אלעני, פד"י לח (2) 701, 709-708 (1984) נפסק כי :
"כאשר החיובים עצמאיים, חבותו של כל צד לחוזה עומדת בפני עצמה, גם כאשר לא עמד הצד השני במילוי חיוב כלשהוא שהוטל עליו. תרופתו של הנפגע, במקרה זה, היא זו המתגבשת לפי חוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה), תשל"א-1970, אך עליו לקיים את חלקו בהסכם, כל עוד החוזה אינו בטל. הדוגמה, שמקובל לתתה, היא זו של דייר הגר בשכירות. החיוב לשלם את שכר הדירה הוא עצמאי ואינו תלוי בחובתו של בעל הבית לשמור על תקינות המושכר (והוא כל עוד לא קובע החוזה אחרת), אפילו הפר האחרון את חובתו החוזית, עדיין חייב הדייר בתשלום השכר החוזי, כל עוד החוזה בר-תוקף".
ראו גם פסק דינו של בית משפט השלום בהרצליה בתא"ח (הרצליה) 15899-05-09 שרונה גמזו לטובה ואח' נ' מנחם פרנקל (10.8.11):
"הינה כי כן, אין שוכר הגר בשכירות רשאי לפטור עצמו מהחיוב לשלם את דמי השכירות בטענה לפגם במושכר, להבדיל מהפחתה קצובה במסגרת הוראותיו של סעיף 9 לחוק השכירות והשאילה (ר' גם בפסק דינו של כב' השופט צ' דותן בתא"ק 5500-08-08 Sorsele real estate נ' פוסמן (2009) (להלן – עניין פוסמן). ועל אחת כמה וכמה ששוכר כאמור אינו רשאי לעשות כן לתקופה ממושכת, של חודשים ושנים, בטענה כי הוא מקזז פיצויים בגין נזקים אותם גרם לו המשכיר באירועים שארעו בעבר. במצב דברים כזה – של המנעות כוללת ומתמשכת מתשלום דמי השכירות בטענה לנזקים שנגרמו לשוכר בעבר - אין מדובר בקיזוז-כביכול מדמי השכירות אלא בפגיעה בזכויות הקניין של המשכיר. תרופתו של שוכר, הטוען כי המשכיר גרם לו בעבר לנזק, היא בהגשת תובענה מתאימה; אך אין השוכר רשאי לעשות דין לעצמו ולהמשיך להתגורר בנכסו של המשכיר, במשך חודשים ושנים, מבלי לשלם את דמי השכירות. אכן, עצם העובדה שאדם שוכר נכס אינה נותנת בידיו זכות משפטית לגבות על דעת עצמו מהמשכיר דמי נזקים, אותם גרם לו לטענתו המשכיר, וזאת בדרך של המנעות מתשלום דמי השכירות במשך חודשים ושנים."
לאור האמור, היה על הנתבעת למלא אחר הוראות חוזה השכירות ולשלם את דמי השכירות במועדם וכסדרם, גם אם היא סבורה כי התובעים מפרים בעצמם את חובת תיקון הליקויים במושכר (ראו: סעיף 9 לחוק השכירות והשאילה, תשל"א–1971 ; וכן רע"א 7642/97 חנה שטרית נ' בלה נוסבאום, פד"י נ"ג (3) 516).
...
לאור כל המקובץ לעיל, אני קובעת כי הנתבעת הפרה את חוזה השכירות, ועל כן זכאים התובעים לקבלת סעד של פינוי.
עם זאת, בשים לב למשך הזמן בו מתגוררת הנתבעת בדירה ללא הסכם שכירות, ובהינתן פרק הזמן הממושך שאינה משלמת דמי שכירות, אני מורה כי הפינוי של הדירה יבוצע עד ליום 3.11.20.
סוף דבר - אני מקבלת את התביעה ומורה כדלקמן:
הנתבעת תפנה את הדירה ותחזיר את החזקה בה לתובעים, כשהיא פנויה מכל אדם וחפץ, לא יאוחר מיום 3.11.20.