לטענת המבקשת, סרוב להשבה כספית לאחר חלוף 48 שעות מבצוע עסקת היסוד היא מדיניות שיטתית של המשיבה, כעולה משלטים ברורים שנתלו ברשת החנויות שלה ברחבי הארץ בהם הודגש כי השבה כספית תתבצע עקב ביטול עסקה עד 48 שעות בלבד, וכך אף צוין ב"תנאי ביטול עסקה" בתקנון אתר האנטרנט שמפעילה המשיבה.
בסעיף ההגדרות של ההסכם, הגדירו הצדדים את הקבוצה כלהלן: "כלל לקוחות המשיבה מאז הקמת הרשת שנמנעה מהם הזכות לבטל עסקה במהלך התקופה הנקובה בתקנה 2 לתקנות ביטול עסקה ולקבל החזר כספי לפי תקנה 3 לתקנות ביטול עסקה, בין שרכשו בחנויות הפיסיות של המשיבה ובין אם באתר הסחר המקוון שלה, ואשר עמדו בדרישות הדין לצורך כך, בפרק זמן של 7 שנים עובר להגשת בקשת האישור".
בכל הנוגע לפצוי לטובת הקבוצה, טוענים הצדדים כי קיים קושי באיתור חברי הקבוצה על מנת לבצע כלפיהם השבה כספית, ולכן יש לפסוק סעד לטובת הקבוצה לפי סעיף 20 (ג) לחוק תובענות ייצוגיות, תשס"ו-2006 (להלן: "החוק").
...
כמו כן, מקובלת עליי עמדת היועמ"ש כי יש לחלק את תשלום שכר הטרחה, כך שמחציתו תשולם עם אישור ההסדר והמחצית השנייה לאחר תום יישומו, וארחיב.
על כן, אני סבור שיש להסתפק בגמול לתובעת המייצגת בסך של 20,000 ₪, ובשכר טרחה לב"כ המייצג בסך של 70,000 ₪ (כולל מע"מ).
סוף דבר
מכל הטעמים שלעיל, ולאחר ששוכנעתי כי הסדר הפשרה משקף את טובת הקבוצה, הוא הוגן וסביר, כדרישות החוק, אני מאשר את הסכם הפשרה ואת התחייבויות המשיבה כפי שצוינו לעיל, למעט התיקון האמור בסעיף 48 לעיל ביחס לגמול ולשכר הטרחה.