מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה כספית בגין ביטול טיסה ועיכוב טיסה

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2023 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני תביעה כספית ע"ס 3,260 ₪ לפצוי בגין ביטול טיסה פנים ארצית מאילת לתל אביב.
לא יכולה להיות מחלוקת כי כל ביטול טיסה או עיכוב בהגעה ליעד כרוכים בעוגמת נפש, אולם לא מצאתי כי התובעת הוכיחה כי זו חורגת מעוגמת הנפש האינהרנטית הכרוכה בנסיבות ביטול טיסה, המקנות את הפצוי וההטבות המוסדרים בחוק.
...
מנגד טוענת הנתבעת כי יש לדחות את התביעה.
באשר לפיצוי לדוגמא, כפי שנפסק לא אחת, פיצויים אלו ייפסקו מקום בו בית המשפט מצא כי מפעיל הטיסה לא נתן הטבות לנוסע שטיסתו בוטלה, בניגוד לסעיף 6 לחוק ביודעין.
לסיכום: לנוכח כל האמור לעיל, על הנתבעת לשלם לתובעת פיצוי כספי בסך של 560 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום חדרה נפסק כדקלמן:

לפניי תביעה כספית בהתאם לחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012 (להלן:" חוק שירותי תעופה").
הוראה זו מלמדת כי לצד הבטחת הסיוע לנוסע בעת ביטול טיסה, תקלות או עיכובים למיניהם, ניתן לאתר שתי מטרות עיקריות בחוק זה: האחת, העברת נקודת הכובד של חלוקת הסיכון בין הצדדים להסכם אל חברת התעופה, כך שחברת התעופה תישא בחלק גדול יותר של הסיכונים השונים הקיימים בענף, כגון ביטולי טיסות או עיכובים ותישא בעלויות השונות שנגרמות לנוסע עקב דחיית הטיסה או ביטולה, כמפורט בסעיף 3(א)(1)-(3) לחוק.
...
אין בידי לקבל טענה זו, סעיף 14(ב) לחוק נועד לסייע לנוסעים לממש את זכויותיהם לפי החוק וזאת כאשר מתקיימת עילה מזכה, ולכן אין כל משמעות להצבת עלוני מידע על ידי הנתבעת כל עוד לא התקיימה עילה אשר מזכה את הנוסעים לתבוע על פי החוק.
סיכום התביעה מתקבלת באופן חלקי.
הנתבעת תשלם לתובעת סך 2,209 ₪ בגין החזר עלות רכישת כרטיס הטיסה החלופי בתוספת 750 ₪ ובניכוי סך 350 ₪ שהתובעת כבר קיבלה מהנתבעת ובסך הכל 2,959 ש"ח. כמו כן, תישא הנתבעת בהוצאות התובעת בסך 300 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

התובעים ציינו כי בהתאם לחוק שירותי התעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה) תשע"ב-2012 (להלן: "חוק שירותי התעופה") טיסה שהמריאה באיחור של יותר מ-8 שעות ממועד המראה מקורי היא טיסה שבוטלה המזכה בהטבות ובהן פיצוי כספי כאמור בתוספת הראשונה.
הנתבעת ביקשה שבית המשפט יסלק התביעה על הסף בשל העידר עילת תביעה כאמור בסעיף 6(ה(1) לחוק שירותי התעופה לפיו אם מפעיל הטיסה הוכיח כי הטיסה בוטלה בשל נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטתו וגם אם היה עושה כל שביכולתו לא היה מונע את ביטולה, בשל אותן נסיבות הנוסע לא יהיה זכאי לפצוי.
לפיכך, נשאלת השאלה האם הטיסה בוטלה בשל נסיבות מיוחדות שלא היו בשליטת הנתבעת וגם אם הייתה עושה כל שביכולתה לא הייתה מונעת את ביטולה? עיון במסמכים אשר צורפו על ידי הנתבעת לכתב ההגנה מעלה כי הסיבות לעיכוב בטיסה משתנות: "Bird strike", פגיעה ציפור; "(TECHNICAL) "DAMAGE DURING FLIGHT", סיבה טכנית בגין נזק במהלך טיסה; "DAMAGE AFTER LIGHTNING STRIKE", נזק לאחר פגיעת ברק.
...
סוף דבר: התביעה מתקבלת בחלקה.
הנתבעת תשלם לכל אחד מהתובעים סך של 3,100 ₪ בגין פיצוי על פי סעיף 6 לחוק שירותי תעופה וכן 1,000 ₪ לכל אחד מהתובעים בגין פיצויים לדוגמה.
בנוסף, תשלם הנתבעת לכל אחד מהתובעים הוצאות בסך של 500 ₪.

בהליך תביעה קטנה (ת"ק) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לטענת התובעים, הם זכאים לפיצויים על פי סעיף 6 לחוק בגין "ביטול טיסה", מאחר שלטענתם לנוכח העיכוב בטיסה במקטע הראשון, מנתב"ג לסן פרנסיסקו, החמיצו את טיסת ההמשך המקורית ותחת זאת הנתבעת הנפיקה להם כרטיסי טיסה בטיסת המשך חלופית שהמריאה באיחור של 25 שעות ממועד טיסת ההמשך המקורית.
על יסוד כל החומר המונח לפניי, תוך שאני לוקח בחשבון את טענותיהם ההדדיות של הצדדים, הן מכתבי טענות הצדדים והן במעמד הדיון, ועל יסוד הדין והפסיקה ולאחר ששקלתי את כל השיקולים הרלוואנטיים, הגעתי לכלל מסקנה כי דין התביעה להיתקבל חלקית, כפי האמור להלן: המסגרת הנורמאטיבית המסגרת הנורמאטיבית החלה בעניינינו היא חוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), תשע"ב-2012 אשר ניכנס לתוקפו ביום 16.08.2012.
(1) מפעיל טיסה או מארגן – (א) לא נתן הטבות לנוסע שסרב להטיסו, בנגוד להוראות סעיף 5; (ב) לא נתן הטבות לנוסע שטיסתו בוטלה, בנגוד להוראות סעיף 6; (ג) לא נתן הטבות לנוסע שטיסתו המריאה באיחור, בנגוד להוראות סעיף 7; (ד) לא נתן הטבות לנוסע שמועד ההמראה של טיסתו הוקדם, בנגוד להוראות סעיף 8; (ה) לא נתן פיצוי כספי בשל שינוי בתנאי כרטיס הטיסה כאמור בתוספת השנייה, לנוסע שהועבר למחלקה ברמה נמוכה יותר מזו הנקובה בכרטיס הטיסה שלו, בנגוד להוראות סעיף 9(ב); .
...
יתירה מזאת, אני מקבל את טענתו של התובע כי אף לאחר שהגיעו באיחור לסן פרנסיסקו ולאחר שכבר הבינו כי החמיצו את טיסת ההמשך המקורית וכי טיסת ההמשך החלופית היא רק ביום למחרת, הרי שגם שם לא חיכה להם אף נציג של הנתבעת שימסור להם את שוברי המלון, ונדרשו להם עוד 5 שעות של התרוצצויות כדי סוף סוף לקבל את שובר המלון הדרכים "המיוחל". דבר שהעמיק עוד יותר את עגמת הנפש שממילא חוו השניים.
לכן, בהתחשב בכל הנקודות האלה שאני סבור כי אכן יצרו והעמיקו את עגמת הנפש בקרב התובעים, אני מחייב את הנתבעת לפצות את כל אחד מהתובעים בסך של 5,000 ₪.
סוף דבר הנתבעת תשלם לכל אחד מתובעים סך של 19,622 ₪, תוך 30 יום מהיום כאשר סכום זה יישא בהפרשי הצמדה וריבית כחוק ממועד הגשת התביעה ועד למועד התשלום המלא בפועל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2023 בעליון נפסק כדקלמן:

על פי הנטען ארקיע לא מסרה לנוסעי הטיסה לאמסטרדם מיסמך בכתב המיידע אותם בדבר זכאותם לפצוי בגין העיכוב הממושך בטיסה, כנדרש ממנה בחוק שירותי תעופה (פיצוי וסיוע בשל ביטול טיסה או שינוי בתנאיה), התשע"ב-2012 (להלן: חוק שירותי תעופה או החוק); וממילא לא שילמה להם פיצוי כספי בסכום הקבוע בחוק.
מדובר במידע שעל פני הדברים נוגע לשאלות רלוואנטיות לדיון בבקשה לאישור התובענה כייצוגית; ובפרט בכל הנוגע למדיניות הנטענת של אי-פיצוי נוסעים בגין ביטול טיסה, שהיא העומדת במוקד בקשת האישור, ולליבון טענת ההגנה שלפיה תקלה טכנית מהוה נסיבה מיוחדת הפוטרת את ארקיע מחובת הפצוי.
...
מסקנה זו מתחייבת מתכליתו של ההליך הייצוגי ככלי שמאפשר בין היתר מימוש מיטבי של זכות הגישה לערכאות וניהול יעיל וממצה של תביעות (סעיף 1 לחוק תובענות ייצוגיות).
לא שוכנעתי כי העול שיוטל על ארקיע בשל כך הוא בלתי סביר.
סוף דבר התוצאה היא שבקשת רשות הערעור נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו