מתוך כתבי הטענות עולה כי, מר גורביץ פנה לחברה: "שי המחלץ בע"מ", המשמשת כמוסך לתיקוני מכונאות כללית וכיוב', והממוקמת ברחוב הגדוד העברי 10 באשקלון, ( להלן: "שי המחלץ" ו/או "הנתבעת ") לצורך תיקון הרכב ו/או החלפת חלקים בו.
בפני שלוש תביעות שעניינן הפרת ההסכם בין הצדדים לתיקון הרכב, אשר אוחדו בעקבות החלטת בית המשפט מיום 11/7/11:
הראשונה- ת"א 23082-08-10 , גורביץ' נגד שי המחלץ בע"מ, עניינה תביעתו של מר גורביץ לתשלום פיצויים ו/או השבה של סך 68,355 ₪ בגין אי ביצוע ראוי של עבודה לתיקון הרכב ו/או הפרת הסכם ו/או השבת סכומים שנגבו בגין ההיתחייבות, אשר לא קויימה.
לטענת הנתבעת, התובע חוייב בדיוק על פי המוסכם ביניהם, אלא שלאחר דין ודברים עם התובע, במועד מסירת הרכב, הצדדים הגיעו להסכמה לפיה התשלום אותו על התובע לשלם לנתבעת עבור תיקון הרכב הנו 22,500 ₪.
סעיף 1 ל-"חוק עשיית עושר ולא במשפט", קובע כלהלן:
"מי שקבל שלא על פי זכות שבדין נכס, שרות או טובת הנאה אחרת...שבאו לו מאדם אחר..., חייב להשיב למזכה את הזכייה...".
במסגרת מאמצי הנתבעת לתקן הרכב נעשו בו פעולות כאלו ואחרות, כפי שעולה מהחשבוניות אותן סיפקה הנתבעת, הוחלפו רכיבים, הותקנו ברכב חלקי חילוף רבים ותקינים אשר להם עלות מסויימת, ואכן הרכב תוקן באופן חלקי:
מחוות דעת מומחה בית המשפט עולה כי הרכב גמע לאחר יציאתו כ- 600 קמ"ש. הרכב שב אל המוסך, בכל פעם ניסו הנתבעת על צוותה לתקנו, השקיעו ברכב משאבים לא מבוטלים בדוגמת חלקי חילוף שהוזמנו והושמו ברכב, וכיוב'.
הדבר עולה אף מכתבי טענות התובע, וכן מעדויות הצדדים, ומעדות הנתבע וחקירתו בפני, וכן מהחשבוניות שהציג לבית המשפט:
"...הוא לקוח מוכר, ביצענו לו כמה עבודות...הרכב הגיע בגרר, נתנו לו אמדן ראשוני לאחר בדיקה הרדיאטור ועוד דברים היו לא תקינים, נתנו לו הצעה נוספת ב-26.5.10 עס' 22,500 שח', אני מציג חש' זמנית מ-27.6.10, בהתחלה הצעה ראשונית לפני שראינו הרכב בסביבות 14,000 ומעמ', תיקון ראש מנוע, וגיר. התווסף עוד 10,000 שח' לאחר הכנסת הרכב ב-26.5.10 , משאבת הזרקה לא תקינה, רדיאטור, ויש רשימה עם המחיר שלהם. לאחר שבדקנו את הרכב הוספנו עוד 8,000 שח' בידיעתו, שלא קשורים למנוע ולגיר. לא היה ויכוח על המחיר. ישב איתנו גם צד ג' והיתה הסכמה על המחיר שתמורת זה אעשה כל מה שרשום בנייר, הייתי צריך לטפל – משאבת הזרקה, משאבת סולר, תושבות מנוע, רדיאטור, מאוורר למנוע, מגן חום מתכת, סט פלגי חימום, מאוורר למנוע, גיר משופץ באחריות, תיקון ראש מנוע שנקנה חדש. לאחר התיקון כשלקח הרכב ב-27.6.10, היה בעיה להשיג את הגיר, וכל מה שבקש , לא התחייבנו לו בזמנים, והעמדתי לו רכב חדיש וגדול יותר ללא תשלום, מתי שרצה..." (ראה עמוד 17 לפרוטוקול, שורה 21 ואילך).
וכן:
"...ב-15.7.10 הכניס הרכב פעם שניה, שהרכב מוציא עשן, ב-16.7.10 גמרנו התיקון, ביקש שנותיר הרכב בחצר, ומשום מה לא בא ושכר רכב, מפנה לנ/1 להגנה. הוא בא שבוע אחרי זה ולקח הרכב ואז הוצאתי מכתב שיבוא לעשות חזוק, והוא לא בא..." (שם).
זאת ועוד, התובע לא הוכיח בפני כי נגרם לו הפסד כספי בגין ביטול חוזי עבודה מול לקוחות אחרים.
...
וכן אני סבורה כי יש לחייב הנתבע בתשלום הוצאות חוות הדעת, בסך של 1740 עלות חוות הדעת מטעמו וכן 1160 עלות חוות דעת של המומחה, מטעם בית המשפט.
סוף דבר
לאחר ששמעתי את עדויות הצדדים עיינתי במסמכים, אני קובעת כלהלן:
בין הצדדים נחתם חוזה לפיו התובע ישלם לנתבעת סך של 22500 ₪ והנתבעת תביא את הרכב, למצב בו ניתן יהא לעשות בו שימוש סביר.
נוכח האמור לעיל, דין ת"א 23082-08-10 , גורביץ' נגד שי המחלץ בע"מ להתקבל בחלקה ואילו דין תא"מ 37259-12-10- שי המחלץ בע"מ נגד גורביץ' ו- תא"מ 32276-07-11, שי המחלץ בע"מ נגד גורביץ' להידחות.