מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה כספית בגין אי תשלום עבור חומרי גלם מזויפים

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2014 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

תביעה כספית ע"ס 75,000 ₪ לפצוי נזקים בגין ליקויים בעבודות מסגרות וקונסטרוקציה בגג מבנה תעשייתי.
אליבא דשניהם, הוסכם כי התובע ישלם עבור חומרי הגלם ישירות לספק וישלם לנתבע עבור ביצוע העבודה בלבד סך של 12,000 ₪, בצרוף מע"מ. בתום ביצוע העבודה התובע לא שילם לנתבע את שכרו.
הנתבע הגיש נגדו כתב תביעה לבית משפט לתביעות קטנות בחיפה ופסק הדין חייב התובע כאן (הנתבע שם) לשלם סך של 10,000 ₪ פלוס מע"מ וזאת, מבלי לפגוע בזכויות התובע לתבוע את ליקויי הבנייה, בהליך אחר (ת"ק 1296/01).
תביעה זו נדחתה, נוכח חוות דעת מומחית בית המשפט להשוואת כתבי יד, אשר מצאה כי חתימתה של הגב' פרחאת זויפה (ת"א (חיפה) 16861/07 עבד נ' פרחאת).
סימני חלודה "סימני חלודה- קיימים מוקדי קורוזיה, לא ידוע לי מה הוזמן מבחינת גימור החומר. על הצדדים להוכיח זאת בפני בית המשפט הנכבד ולהשלים בהתאם (פיצוי בגין אי גלוון, ביצוע בפועל של צביעה יסודית ע"ח הקבלן או ע"ח המזמין במידה ולא שולם בגין צבע מעבר לצבע יסוד כפי שקיים)." (עמ' 3, סעיף 10 לחוות דעת המומחה ברוקנר) "6. יש לבצע צביעה יסודית ובפרט הגנה כנגד קורוזיה בנקודות החיבור ובריתוכים ע"מ להבטיח קיים סביר למבנה. מיפרט הצביעה עפ"י קביעת המהנדס המתכנן. " (עמ' 4, פרק סיכום ומסקנות בחוות דעת המומחה ברוקנר) המומחה ברלינר העריך עלות זו ב 4,000 ₪ (שורה 7 עמ' 18 לפרוטוקול), ולטענתו החומר סופק על ידי המזמין ולכן אין מקום לפצוי (סעיף 10, עמ' 3 לחוות דעתו).
...
סוף דבר אני מחייבת הנתבע לשלם לתובע סך של 8,000 ₪ פלוס מע"מ ובסך הכל 9,440 ₪ וכן לשאת במחצית הוצאות שכר טרחתו של המומחה ברלינר, בגין חקירתו בישיבת ההוכחות מיום 8/4/13, היינו 500 ₪ בצירוף מע"מ וכן חלקו באגרת בית המשפט בהתאם לסכום פסק הדין.
באשר לשאלת ההוצאות – אני קובעת כי כל צד יישא בהוצאותיו.
בנסיבות אלו, אני סבורה שראוי שכל צד יישא בהוצאותיו.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום בית שאן נפסק כדקלמן:

לפני תביעה כספית שהגישה התובעת, חברה לייבוא מזון וחומרי גלם לייצור מזון, כנגד הנתבעת, חברה לייצור מיצים ומשקאות, בגין אי תשלום עבור חומרי גלם לייצור מיצים אשר סיפקה לה. לטענת הנתבעת חומרי הגלם שסופקו לה הנם מזויפים ותקולים, ולכן היא מסרבת לשלם את תמורתם.
...
כן אני קובעת כי מלבד הפרת החוזה, התובעת סימאה את עיניה של הנתבעת בכך שניסתה לשוות לרכז שסופק תכונות עליהן הוסכם, זאת בשעה שבפועל סיפקה לנתבעת רכז שהיה במחסניה כשלושה וחצי חודשים טרם חתימת ההסכם, שתכונותיו שונות מתכונות החומר שהיה עליה לספק.
באשר לתכונות הרכז שסופק, אני קובעת כי הוכח כי הכיל חומרים נוספים בריכוזים שונים, בשונה מהרכב שכיח ורצוי של רכז תפוזים המשמש לייצור מיץ בהתאם לתקן ת"י 52, זאת בהתאם לבדיקות המעבדה שנערכו ע"י מעבדות שונות מטעם הנתבעת, כאשר כאמור התובעת לא התכחשה לתוצאות המעבדה, כמו גם המומחה מטעמה.
סוף דבר, דין התביעה להידחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2012 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

באשר לטענת ההתיישנות, טען התובע כי המסמכים הועברו לרשותו רק בחודש אפריל שנת 2002 ולפיכך לא יכול היה להגיש את תביעתו טרם המועד הנ"ל. התובע טען בתצהירו כי אין בהסכם השותפות תקופה מוקצבת במסגרתה עליו לשלם את חלקו בשותפות היות והשותפות עדיין קיימת ומניבה פירות.
עדויות הצדדים התובע בעדותו אישר שניתן כנגדו פסק דין בבית המשפט בנצרת אך טען כי עליו להוכיח כי נעשה זיוף (עמ' 2 לפרוטוקול מיום 10.3.10 ש' 21-28).
כאשר נישאל התובע האם שילם כסף על מנת להכנס כשותף השיב כי לא ידע בשנת 1988 כי מגישים הצעה נמוכה ולפיכך נתן להם ציוד, חומר גלם, שיש חתוך וכו' היות וחשב שהמחיר הוא גבוה יותר מההצעה (עמ' 10 ש' 28-עמ' 11 ש' 2).
כאשר נישאל כיצד הוא תובע בגין כל השנים לפי אותו רווח השיב התובע כי תביעתו מבוססת עבור חלקו בשכירות של המפעל וכן בגין כל מה שהשקיע ורווחי המפעל (עמ' 20 ש' 18-21).
...
נטען כי התובע עצמו הודה בדיונים ובתצהיריו כי אין לו כל רכוש, זכויות, מניות ועסקים ולפיכך דין התביעה להדחות בהתאם להודאתו.
דיון והכרעה דין התביעה להידחות הן מחמת טענת ההתיישנות והן מחמת העדר הוכחה.
לאור כל האמור לעיל, התביעה נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2007 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

התובעות עזרו לה במציאת ערבות מקלה יותר וזאת בכדי שיהיה בידה לשלם בעבור חומר הגלם, אולם גם פתרון זה בסופו של דבר לא הביא מזור לנתבעים ועל כן הוגשה תובענה זו. באשר למכתב (נ'1 נספח ט') אותו שלח לטענתו, מיכאל אבן בתאריך 3.11.98 באמצעות מכשיר הפקסימיליה ושתכליתו לבטל את ההזמנה, התובעות הכחישו את קבלתו וטענו כי באם היה מתקבל מכתב שכזה, הרי שהן היו מגיבות לתוכנו מיד.
דנתי בתובענות רבות הקשורות לעסקאות הקשורות בהובלה ימית, אולם לא "נתקלתי" בעיסקת ייבוא בעלת היקף כספי ניכר, בה לא ניתנו כל ערבויות כספיות מתאימות לתשלום התמורה בעד הסחורה שהוזמנה.
מההסכם השלישי (נ/1 נספח י') שנחתם ביום 11.12.98, ניתן להסיק כי הוא נערך כך מאחר ולא עלה בידי ישראוולדינג לעמוד בנטל התשלום בעבור חומר הגלם כפי שסוכם.
משטען מיכאל אבן כי החתימה על גבי טופס ההתחייבות אינה חתימה שלו, אלא חתימה שזויפה, במצב דברים שכזה, נטל ההוכחה לגבי אמיתותו של המסמך רובץ על התובעות, שכן כלל ידוע הוא, כי על המבקש להגיש מסמך כראיה, חובה עליו להוכיח, את אמיתות המסמך אם הצד שכנגד חולק עליו: "לשם הוכחת אמתותו של מיסמך, יהיה איפוא צורך בהבאת ראיה שהמסמך נחתם על ידי פלוני. כתב יד ניתן להוכיח באמצעות עדות ישירה, חוות דעת או השוואה...
...
אולם, מסמך הערבות האישית שהוצג בפני אינו ברור דיו והתובעות כפי שציינתי לעיל לא עשו די בכדי להוכיח שמיכאל אבן נתן ערבות זו למטענים נשוא תיק זה ובהתאם לסיכום שנעשה ביניהם.
כעולה מכל האמור כאן, אני מקבלת את תביעת התובעות כנגד ישראוולדינג בלבד (נתבעת 1) ולא כנגד מיכאל אבן (נתבע 2), ודוחה את התביעה שכנגד, שכן מצאתי כי הנתבעים לא הוכיחו כנדרש כי נגרמו להם נזקים כתוצאה מהתנהלותן של התובעות.
כמו כן, תשלם הנתבעת 1 לתובעת הוצאות משפט בסך של 50,000 ש"ח. הסכומים ישולמו תוך 30 יום מהיום אחרת יישאו הפרישי ריבית והצמדה כחוק עד יום התשלום בפועל.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2011 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

יתר על כן הציוד היה באיכות ירודה, במכונת הלישה היתה נזילת שמן, מכונה לחיתוך בצק התקלקלה מספר רב של פעמים, והמאפייה הייתה מושבתת בשל כך. נטען כי היה צורך בעובדים נוספים על מנת לפצות על הכשלים המכאניים, חומרי גלם נזרקו וכן נגרמו נזקים והפסד הכנסה בשל אי עמידה בזמנים של הזמנות מול לקוחות.
כן נטען כי תנור הלחמניות הגיע ללא מבער כך שלא ניתן היה להשתמש בו. סה"כ על הנתבעת לפצותו בגין תיקון המכונות,עבור רכישת ברנר, הפסד חומרי גלם, שעות עבודה, הפסד רווחים והפסד מוניטין-בסך 88,122 ₪.
סיבת ההחזרה אינה מתן הוראת ביטול, היכולה לתמוך בטענות ביחס לתקינות הציוד, אלא פשוטו כמשמעו, לא היה די כסף בחשבון התובע/אחיו כדי לפרוע את השיקים.
לפיכך הטענה לפיה חוללו השיקים מחמת כשלון תמורה לא מתיישבת עם העובדות ועם תשלום עד נובמבר מבלי להעלות כל טענה בזמנים אלה בדבר אי תשלום בשל איחור באספקה, ו/או תקלות כאלה ואחרות.
אם פחד מעבריינים מה ההבדל בין חילול השיק מחמת אי כסוי לבין חילול מחמת הוראת ביטול? האם העבריינים יהיו סלחנים יותר בגביית חוב בגין אי כסוי מספיק? לתובע הפתרונים, ולבית המשפט-המסקנות בדבר תכלית התביעה כאן ורצינותה.
לא זו אף זו, טענה כבושה חמורה זו בדבר זיוף עומדת בסתירה לתשובות לשאלון שנתן התובע (נ/1) שם הצהיר הוא או אחיו כי החתימה על החשבונית ועל ההזמנה היא חתימתו (שאלות 4,5).
...
אני מקבלת את קביעותיו גם ביחס לסדר העבודה – תיקון הגיר רק לאחר החלפת גלגלי השיניים (ולא להפך כפי שבוצע במקרה דנן).
-אשר על כן אני דוחה את התביעה.
התובע ישא בשכ"ט עו"ד של הנתבעת בסך 18,560 ₪ ובנוסף ישפה אותה בגין הוצאות המומחה לפי קבלות שתמציא לו. בשים לב לתוצאה, אני מורה על ביטול העיקול הזמני שהוטל ע"י כב' הרשמת פומרנץ.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו