לאחר שהופר הסכם המכר משנת 2012, הגיש הנתבע בשנת 2014 שתי תביעות – האחת לפינוי המחזיק והשנייה תביעה כספית כנגד הרוכש עקב אי תשלום בהתאם להסכם הרכישה.
בהנתן הפרה של התנאים דלעיל, קמה לנתבע זכות לפנות את המחזיק מן הדירה באופן מיידי, לאחר מתן התראה בת 7 ימים.
הרוכש לא ביצע את ההפקדה דלעיל ולכן ביום 29.12.14 ניתן פסק דין המקבל את התביעה ומחייב את הרוכש בתשלום סך של 426,940 ₪ בתוספת הפרישי ריבית, הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד.
לאחר מתן פסק הדין, ביום 16.3.16 גיבשו ביניהם הצדדים הסכם פשרה ופנו לעו"ד זייד מנסור, אשר ייצג את התובעים אותה עת, בבקשה ליתן תוקף של פסק בוררות להסכם זה. על פי תנאי ההסכם, הרוכש מאשר כי הנו חב לנתבע את הסכומים שנפסקו במסגרת פסק הדין שניתן בתביעה הכספית וכן תשלומים נוספים בהתאם להסכם המכר אשר סכומם הכולל (הנומינלי) מגיע לסך של 1.2 מיליון ₪.
בחודש ספטמבר 2017 ולאחר שהתובעים הפרו את ההסכמים שנערכו עמם, פתח הנתבע תיק הוצאה לפועל שמספרו 505183-09-17 לפינוי המחזיק מהדירה.
הסמכות לידון בבטול פסק בורר נתונה לבית המשפט המוסמך כמובנו בסעיף 1 לחוק הבוררות ובהתאם לתיקון משנת 2018 והסעד ביסוד ההליך דנן, נתונה הסמכות לבית משפט זה –
"'בית המשפט' – בית המשפט המוסמך לידון, לפי כל דין, בעיניין שהוסכם למסרו לבוררות."
מאחר שההסכם שקבל תוקף של פסק בורר הנו הסדר כספי בין הצדדים, ומאחר והסכום ביסוד ההסדר הכספי נמצא בתחום סמכותו של בית משפט זה, הרי שבית המשפט מוסמך לידון בתוקפו של פסק הבורר (ראו את רע"א (מח'-חי') 41634-07-19 עריית עראבה נ' בני חאפז עואודה תשתיות וכוח אדם בע"מ (פורסם במאגרים, 23.07.2019)).
...
דיון והכרעה
לאחר שבחנתי את ההליך על נפתוליו ועיקוליו, בפרט בפרק הזמן שחלף מאז הגשתו ועד עתה, ולאחר שנתתי דעתי לטענות הצדדים, אני סבורה כי לא ניתן להיעתר לסעד המבוקש כיום וכי בנסיבות אלה דין התביעה להידחות.
העובדה שבמסגרת הליך זה הוסר חלק נכבד מהמניעויות להן טוענים התובעים, אינה מעלה או מורידה מהמסקנה דלעיל.
נוכח מכלול הנימוקים דלעיל, כיום אין מקום להיעתר לסעד שמהותו הינה אכיפת ההסכם, שכן מדובר בהסכם שהינו בבחינת 'עבר זמנו ובטל קורבנו', בפרט נוכח כל האירועים שהתרחשו מאז שנערך.
לאור האמור לעיל, דין התביעה להידחות.