מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה כנגד תיק בלשכת ההוצאה לפועל שהתבררה

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

המבקשים טוענים בבקשתם, אשר נתמכה בתצהיר, כי אי הגשת כתב הגנה לא נבעה מזלזול בבית המשפט אלא מאחר וכתב התביעה לא הומצא לידיהם ונודע להם אודות ההליך בפניה אקראית של המבקש ללישכת ההוצאה לפועל לבירור התיקים התלויים ועומדים כנגדו בקשר עם בירור לגבי הגבלות על רישיון נהיגה.
...
דהיינו אף אם מתברר כי אי הגשת כתב ההגנה או אי ההתייצבות נבעו מאי הבנה, או אפילו מתוך רשלנות מסוימת מצד המבקשים ואין בכך בכדי הבעת זלזול מופגן בבית המשפט, ייטה בית המשפט להיעתר לבקשה לביטול פסק דין ולברר המחלוקת גופה במעמד שני הצדדים מבלי לשלול מהמבקשים את זכות הגישה לערכאות שהוכרה כזכות חוקתית, וכל זאת תוך ריפוי הפגם באמצעות פסיקת הוצאות.
בנסיבות אלו אני מורה כי פסק הדין שניתן בהעדר הגנה ביום 23/06/2020 יבוטל, בכפוף לתשלום הוצאות לתובע בסך של 2,500 ₪ בתוך 30 יום מהיום.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום בית שאן נפסק כדקלמן:

כמו כן מבוקש לחייב את המשיב להחזיר למבקש את כל הסכומים אשר התקבלו בתיק ההוצל"פ ולחייבו בהוצאות בקשה זו. לטענת המבקש, הוגשה כנגדו תביעה בבית משפט השלום בבית שאן בגין נזק רכוש שניגרם בעקבות תאונת דרכים אשר התרחשה ביום 3.3.12 לרכב שבבעלות המשיב ואשר נהגו באותה עת היה מר אלכס (להלן: "אלכס").
בעקבות זאת הוגש פס"ד לבצוע בהוצל"פ ונפתח תיק בלישכת ההוצאה לפועל בירושלים והמבקש שילם תשלומים רבים ועל החוב נצברו ריביות עזות כנגדו.
דיון והכרעה לאחר עיון בבקשה ולאחר ששמעתי את עדויות המבקש ומר גמיל, ועל אף שלא הוגשה תגובה מטעם המשיב ולא התייצב הוא לעדות, לא מצאתי לנכון להעתר לבקשה, ואנמק; בע"א 3255/19 טליה פבזנר נ' יונתן שפר ואח' (30.5.21), נפסק : " ככלל, עיקרון סופיות הדיון מחייב שלא ניתן יהיה לבטל פסק דין שהפך חלוט. אם לעולם יתאפשר לבעל דין לעורר מחדש מחלוקות בין הצדדים שהוכרעו זה מכבר – שוב ושוב, באותו עניין – ברי כי לא יהיה טעם של ממש בפניה לפיתרון הסיכסוך בבית המשפט מלכתחילה...יחד עם זאת, סופיות הדיון אינה חזות הכול. לעיתים, גם לאחר שנוהל ההליך, ופסק הדין הפך חלוט, גוברים בדיעבד שקולי צדק על הטעמים שביסוד עיקרון סופיות הדיון. בכגון דא, דורשת שורת הדין כי פסק הדין יבוטל, והמחלוקת בין הצדדים תלובן ותבורר מחדש...בהתאם, ניתן למצוא בפסיקה כי עומדת לבית המשפט סמכות עקרונית, טבועה, לבטל פסק דין אזרחי; הליך שזכה לכינוי 'משפט חוזר אזרחי'...". בע"א 6019/07 משה טורג'מן נ' אחים עופר (ניהול) בע"מ (25.2.10), נפסק : "עקרון סופיות הדיון עקרון מושרש הוא במשפטנו ואין להפחית בערכו. מגולמים בו צרכיה של מערכת המשפט שלהבטחת יעילותה נידרש לשים סוף לדיון ולא לאפשר פתיחת דיונים מחדש. אינטרס זה אינו רק מערכתי אלא אינטרס של כל פרט  הזקוק למערכת המשפט וממתין לבירור עניינו במצב בו משאביה של המערכת מוגבלים... האנטרס החברתי ליצירת כלל של סופיות הדין נוגע גם לצורך בודאות ויציבות של פסק הדין, וכנגזר מכך גם לאמון הציבור במערכת המשפט ... לצד זאת מגולם בעקרון זה הצורך להגן על המתדיין שכנגד שלא יוטרד יותר מפעם אחת בשל אותה עילה או פלוגתא. עקרון זה מאפשר לצד שכנגד לכלכל את צעדיו בעתיד הן באשר לענייניו הכספיים והן באשר לענייניו האישיים ללא חשש כי יוטרד פעם נוספת באותו עניין בו הוכרע הדין...מנגד ניצב העקרון לפיו אין מעוול נמצא נשכר בעוולתו...פסיקת בית משפט זה הכירה בכך כי כאשר מדובר בתרמית בהשגת פסק הדין, נקודת האיזון נוטה לכיוון האמת והצדק, ולפיכך ניתן יהיה לבטל פסק דין חלוט שהושג במירמה ולערוך משפט חוזר אזרחי ... אעיר אגב הדברים כי בית משפט זה אף הרחיב והכיר עקרונית באפשרות לבטל פסק דין חלוט בשל ראיות או עובדות חדשות שנתגלו ללא שנטענה מירמה ... עם זאת, על מנת לא לפרוץ לחלוטין את עקרון סופיות הדיון ועל מנת לאזן בין שני העקרונות נקבעו כללים ותנאים לביסוס עילה לביטול פסק דין בשל מירמה, ואף צוין כי הענות לבקשה מעין זו תישקל במשורה ובכפוף לתנאים מחמירים ... התנאים עצמם טרם גובשו באופן מובנה, אך ניתן ללקטם מפסקי דין אשר עסקו בנושא מכיוונים שונים. אפנה כעת לסקירת כללים אלו. תנאי 1: אמינות לכאורית...תנאי 2: חיוניות הראיה...תנאי 3: ראיות חדשות ושקדנות סבירה". במקרה דנא המבקש הגיש תובענה לביטול פסק דין (משפט חוזר) במסגרתו מבקש להורות על ביטול פסק דין חלוט אשר ניתן על ידי בית משפט השלום ובטול פסק הדין שניתן בערכאת העירעור בבית המשפט המחוזי, ובאותה נשימה מבקש שהמשיב ישפה אותו על כל הנזקים שנגרמו לו בעקבות פסק הדין ובין היתר הסכומים שנפסקו לטובתו ולטובת חברת המוניות בנוסף לריביות שנצברו בתיקי ההוצל"פ, סכום הפקדון שהועבר לידי המשיב במסגרת העירעור על פסק דין וכיוצ"ב, מבלי לנקוב בסכום התביעה, ומבלי לבקש סעד של פיצול סעדים.
...
מסקנה הזוכה לחיזוק הואיל והמבקש הגיש ערעור על פסק הדין, ובסופו של יום חזר בו מהערעור.
לא זו אף זו, ספק בעיני אם הכרעת הדין וגז"ד שניתנו ביחס לאלכס היה בהם בכדי להשפיע על תוצאות פס"ד בהליך בירושלים, שעה שנספק שם : "על כן אני קובעת כי הנתבע היה צריך להעביר את הביטוח על שמו, ומשלא עשה כן מובן כי התרשל...". בנוסף, סבורני כי יש לנקוט במשנה זהירות בהיעתרות לבקשה, כאשר טענת המרמה מיוחסת לא למשיב אלא לנהג ברכבו והוא לא חלק מתביעה דנא, והוא אף לא נתבע ולא התבקש זימונו לעדות.
האמור לעיל לצד השיהוי בהגשת הבקשה, מביאים אותי למסקנה כי דין הבקשה להידחות, ללא צו להוצאות וכך אני מורה.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום ירושלים נפסק כדקלמן:

לאחר שמערכת היחסים ביניהם עלתה על שרטון והתברר כי השיקים הראשונים במועדיהם אינם בני-פרעון, שכר התובע את שירותיו המקצועיים של הנתבע 1, עו"ד ש' מנדלבאום המנוח (להלן: "המנוח") כדי שיממש את השיקים בלישכת ההוצאה לפועל (להלן: "הוצל"פ").
המנוח מצידו כפר בכל טענות התובע נגדו והטעים בטיעוניו כי כל מה שהצליח לגבות במסגרת תיק ההוצל"פ, הוא העביר לתובע לאחר ניכּוי שכרו והוצאותיו.
יוצא אם כן, כי העובדה לפיה התובע לא הפקיד אותם שיקים מושא התביעה, אף שלא הייתה מניעה בדין לעשות כן, גורעת מזכותו היום לתבוע בגינם, או כלשונו "התובע לא הצליח להוכיח את תביעתו דנא, לפיה הנתבע 2 חב לו כספים נוספים מעבר לסכום שכבר בגינו ניפתח תיק בלישכת ההוצאה לפועל" (סעיף 20 בסיכומי הנתבע).
...
הנתבע טוען מנגד, בין השאר ובעיקר, כי יש לדחות את התביעה נגדו.
דיון והכרעה לאחר שבחנתי את מכלול החומר הקיים בתיק, שמעתי את העדויות והתרשמתי מהן, וכן לאחר שנתתי את דעתי למכלול טענות הצדדים במחלוקות שנותרו, הגעתי לכלל דעה כי דין התביעה להתקבל.
חמישית: היקף מערכת היחסים הענפה שהייתה בין הצדדים, ובעיקר העובדה לפיה הנתבע הודה במסירת 31 שיקים לפקודת התובע, מחזקת את המסקנה לפיה גם השיקים מושא התביעה נמסרו על-ידו ובחתימתו לפקודת התובע.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

תמצית הטענות בכתב התביעה בכתב התביעה המשיב טען כך: המשיב הוא עורך דין אשר ייצג את המבקש בשלושה הליכים, שניפתחו במקור על ידי עורך דין אחר בלישכת ההוצאה לפועל בירושלים, נגד עמותת "בית הספר למלאכה" ונגד חברת "דפוס יד החמישה", שניהלה אותה (שתיהן מכפר חב"ד).
המבקש הגיש תביעות לבית הדין לעבודה באמצעות עו"ד אקסלרד, ולאחר שניתנו פסקי דין, פתח נגד העמותה תיקי הוצאה לפועל.
נכתב בה שאכן בקשה קודמת לסילוק על הסף נדחתה על ידי כב' הרשמת הבכירה רעות זיו, אלא שבהליך בקשת רשות העירעור נקבע באופן מפורש, שהיא לא נדחתה לגופו של עניין, ושבית המשפט יוכל לברר את הטענות של המבקש בהמשך ההליך.
...
גם דין התביעה החלופית לשכר ראוי להידחות, שכן הזכות החוזית לתשלום שכ"ט לא בוטלה והיא אפשרית בעתיד, מה גם שהמשיב לא הוכיח את השכר הראוי.
התוצאה היא שדינה של הבקשה לסילוק על הסף של התביעה מחמת מעשה בית דין להידחות.
סיכום התוצאה היא שהבקשה לסילוק התביעה על הסף נדחית, למעט בכל הנוגע לסעד החלופי.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2023 בשלום עכו נפסק כדקלמן:

בהסכמת התובעת נמחקה התביעה נגד הנתבע מס' 2, לאחר שהעיד בקצרה על כך שהוא לא היה בעלי הרכב בעת התאונה, שכן מכר אותו לפני התאונה למר אבי שמכה, מעסיקו של הנתבע מס' 1, הנהג.
בתצהיר שצורף לבקשה טוען הנתבע, כי הוא מעולם לא קיבל כתב בי-דין כל שהוא הקשור לתיק זה, וכי נודע לו עליו רק ביום 27.7.23, כאשר קיבל הודעה על פתיחת תיק בלישכת ההוצאה לפועל לבצוע פסק הדין.
ראשית אציין, כי בקשה לביטול פסק דין אינה המקום הנכון לבירור טענותיו של הנתבע.
...
בנסיבות אלו, ומאחר ואין מדובר בפסק דין שניתן במעמד צד אחד, אלא במתן תוקף של פסק דין להסכם פשרה בין הצדדים, דין הבקשה לביטול פסק הדין להידחות.
לאור האמור, הבקשה נדחית.
הנתבע ישלם הוצאות בגין הגשת התגובות, לעו"ד דוחה ולב"כ התובעת, בסך 800 ₪ לכל אחד מהם.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו