לפי בקשת האישור אלה המשיבים האחרים - משיבה 2 היא המנהלת הרשומה של מיי סמארטי ובעלת מניות לפי רשם החברות; המשיב 3 הוגדר על ידי המבקשים כ"רוח החיה" במיי סמארטי ומי ש"מתוה את פעילותה העסקית" (סעיף 13 לבקשה לאישור הסדר פשרה מתוקן); המשיב 4 מכהן מנהל השיווק במיי סמארטי ובעל מניות בה.
במרכז בקשת האישור עומדת עילת תביעה בהתאם לפריט 12 לתוספת השנייה בחוק תובענות ייצוגיות, תשס"ו-2006 (להלן: "חוק תובענות ייצוגיות"): תביעה נגד מפרסם כהגדרתו בסעיף 30א לחוק התיקשורת (בזק ושידורים), התשמ"ב-1982 (להלן: "חוק התיקשורת").
בדיון התייחסה נציגת היועץ המשפטי להסדר הפשרה וסיכמה את טעמי ההיתנגדות לאישור ההסדר אליו הגיעו הצדדים: "היתנגדות היועמ"ש להסדר הפשרה הוגשה במספר טעמים: הראשון, נוגע לסוג ושווי ההטבה המוצעת. בהסדר הפשרה הוצע להעניק לידים לחברי הקבוצה. הטעם השני נוגע לעובדה שאין כאן מניעה להעניק פיצוי כספי אישי לחברי הקבוצה שאפשר לאתר אותה. הטעם השלישי נוגע להעברת כספים לקרן". למעשה, מעיון בהתנגדות שהגיש היועץ המשפטי בשעתו, עולה כי ההיתנגדות נגעה להטבה שהוצעה לקבוצה, כך במקום פיצוי כספי הוצע להעניק לכל חבר קבוצה "ליד" שהוא "פנייה המתקבלת מדף הנחיתה של מפרסם או מאתר האנטרנט של הלקוח ובה פרטים על לקוח המתעניין בשירות העסק... ליד נחשב למעשה לתוצר סופי השווה לעסק שמקבל אותו להכנסה פוטנציאלית גבוהה מזו של קליק או חשיפה פרסומית אחרת" (מצוטט מחוות הדעת של המומחה שצורפה לתגובת המשיבים להתנגדות היועץ המשפטי להסדר הפשרה).
כפי שכבר ציינתי לעיל, ראיתי לאשר את הסדר הפשרה לא בלי ספקות, ובעיקר מפני שמצבה הכלכלי של מיי סמארטי, כפי שתואר, לא מצדיק את המשך ניהול ההליך ואף ייתכן שאישור הסדר הפשרה בנקודת הזמן הנוכחית הוא "הטוב ביותר האפשרי". לאור זאת ראיתי לגלם את הקשיים אליהם התייחסתי לעיל, במסגרת פסיקת הגמול ושכר הטירחה ובכך לנסות למקסם את התועלת של הסדר הפשרה עבור חברי הקבוצה.
...
לסיכום, גם אם אין דעתי נוחה מהסדר הפשרה שהובא לאישורי, הרי לאחר ששקלתי נזק מול תועלת לחברי הקבוצה, ולהבנתי, לא תמיד המצוי הוא הרצוי, הרי שהשתכנעתי כי בנסיבות העניין אישור הסדר הפשרה הוא הסיום ההולם לניהול הליך זה כפי שפרטתי לעיל.
עמדת הפסיקה בשאלת גמול ושכר טרחה כאשר הסדר הפשרה המובא לאישור הוא 'הסדר קופונים' היא כי "דעת בתי המשפט אינה נוחה מהסדרים מסוג זה ועל כן אין עניין לתמרץ הגעה להסדרים כאלה משום שאינם מגשימים בצורה מיטבית את מטרות חוק תובענות ייצוגיות כפי שהן באות לידי ביטוי בסעיף 1 בחוק. אני סבורה כי יש להתחשב בכך במסגרת פסיקת הגמול ושכר הטרחה ונראה לי כי בנסיבות אלה ראוי כי שכר הטרחה כולו יחושב באחוז משיעור מימוש ההסדר בפועל" (ת"צ (מרכז) מרסיאנו נ' ASOS .COM LTD פסקה 41 (31.12.2018)).
סיכום
לאור כל האמור וכפי שכבר ציינתי אני מאשרת את הסדר הפשרה על תנאיו ועל הערותי והוראותי בהחלטה דנא, ונותנת לו תוקף של פסק דין.
אני קובעת כי מתן תוקף של פסק דין להסדר הפשרה – מהווה גם סילוק וויתור של התובעים הייצוגיים ושל חברי הקבוצה כלפי מיי סמארטי; פסק דין זה מהווה מעשה בית דין כלפי התובעים הייצוגיים וכלפי חברי הקבוצה כהגדרתם בפתח פסק הדין, בקשר לכל הטענות והעילות שאושרו בפסק הדין.