אולם, כפי שאפרט, התובעים הוכיחו כי התביעה אותה הגישה מי-רם בסופו של דבר – תביעה על סכום קצוב המוגשת במישרין ללישכת ההוצאה לפועל – הוגשה על ידי התובעת הלא נכונה (על ידי מי-רם ולא על ידי האגודה); נטענו בה עובדות שאינן אמת בדבר קיום התנאים להגשת תביעה מסוג זה (בענין חוזה בין מי-רם לבין התובעים); ולא היה לתובעים כל חוב כלפי מי-רם (והתובעים אף הלכו כברת דרך להוכיח שלא היה להם חוב כלשהוא, אף לא כלפי האגודה, בעת שהוגשה התביעה על סכום קצוב נגדם).
...
המסקנה היא שאם עיקול המוטל בידי לשכת ההוצאה לפועל נכנס לגדר סעיף 13(5) לחוק איסור לשון הרע, המצאת צו עיקול בידי צד להליך משפטי, אשר מהווה "צד הננקט בקשר עם ההליך בכל שלב משלביו השונים", נכנסת גם כן לגדרו של סעיף זה.
עיקול במסגרת תיק הוצאה לפועל ללא החלטת רשם הוצאה לפועל
מי בלשכת ההוצאה לפועל החליט על העיקולים מושא טענות התובעים?
סעיף 21 לחוק ההוצאה לפועל, התשכ"ז-1967, מסמיך את הרשם לצוות על עיקול מיטלטלין של החייב.
נזק גוף (לרבות נזק נפשי), ועוגמת נפש
התובעים לא הביאו כל חוות דעת רפואית כדין בענין גרימה או החמרה של נזק גוף (לרבות נזק גוף בתחום הנפשי), ודין התביעה לפיצוי בגין נזק גוף להידחות.
לאור נסיבות ענייננו, כפי שפורטו לעיל, הנני מחייב את הנתבעת לשלם לתובע (שהוא הנכה מבין התובעים, נגדו, מעבר לכל יתר התרשלות מי-רם, אסור היה להפעיל הליכי הוצאה לפועל), בגין עוגמת נפש, סך של 25,000 ₪, ולתובעת, בגין עוגמת נפש, סך של 10,000 ₪.
כן תשלם הנתבעת לתובעים יחד ולחוד, בגין החזר חלקי של האגרה, סך של 875 ₪, וכן שכר טרחת עורך דין בסך של 5000 ₪.