ביום 24.5.2016 הוריתי לפעול לגבי הבקשה לאישור הסדר הפשרה בהתאם להוראת סעיף 18(ג) לחוק תובענות ייצוגיות, תשס"ו- 2006 ותקנה 12(ד) לתקנות תובענות ייצוגיות, תש"ע-2010.
עילת התביעה – עילות התביעה הוגדרו בסעיפים 29 - 35 לבקשת האישור, והן כוללות: הטעה צרכנית לפי סעיפים 1, 2 ו-7 לחוק הגנת הצרכן, התשמ"א -1981, לגבי טיבו ומהותו של המוצר, השמוש שניתן לעשות בו, התועלת שניתן להפיק ממנו והתאמתו לתקנות והנחיות משרד הבריאות; הפרת חובה חקוקה על פי סעיף 63 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש]: על פי הנטען, המשיבה הפרה את הוראות והנחיות משרד הבריאות, בהתאם לפקודת הרוקחים [נוסח חדש] תשמ"א-1981 ולצו הפיקוח על מוצרים ושירותים (תמרוקים), התשל"ג-1973, בכך ששווקה את המוצר ללא רישיון, ובכך שלא מלאה אחר הנחיות משרד הבריאות ביחס לסימון התמרוק, בכל הנוגע להוראות שימוש ואזהרות; רשלנות ועשיית עושר ולא במשפט.
...
יחד עם זאת, סבורני כי בכל הקשור לשיקולי הרתעה מפני ביצוע עוולות דומות (הן על ידי המשיבה והן על ידי חברות אחרות) מתן תרומה בכסף מהווה אמצעי חשוב ויעיל.
ב"כ היועמ"ש הודיעה כי היא אינה מתנגדת להסדר הפשרה, ואיש מחברי הקבוצה לא הודיע על רצונו להתנגד להסדר הפשרה המתוקן או שלא להיכלל בו.
שיקולים אלה מובילים אותי למסקנה כי יש מקום לאשר את הסדר הפשרה כמבוקש, ולתת לו תוקף של פסק דין.
סוף דבר
לאור האמור הריני מאשר את הסדר הפשרה, בהתאם למפורט בפסק דין זה.
הצדדים יפרסמו בתוך 7 ימים ממועד מתן פסק דין זה, על חשבון המשיבה, הודעה בדבר אישור הסדר הפשרה בהתאם לסעיף 25(א)(4) לחוק תובענות ייצוגיות, בשניים מארבעת העיתונים היומיים הנפוצים בישראל.