בבקשת האישור נטען, כי ביום 23.6.2016 חנה התובע את רכבו באיזור מרכז תל אביב, והפעיל שירות חניה "פנגו" (להלן: פנגו) שפעל בין השעות 18:39-16:58 על מנת לשלם את אגרת החניה הנדרשת באותו איזור.
עילות התובענה שמכוחן הוגשו התובענה ובקשת אישורה כתובענה ייצוגית הן עשיית עושר ולא במשפט, מכוח סעיף 1 לחוק עשיית עושר ולא במשפט, התשל"ט-1979 (להלן: חוק עשיית עושר); רשלנות, מכוח סעיפים 35-36 לפקודת הנזיקין [נוסח חדש] (להלן: פקודת הנזיקין) וכן עילת השבה מנהלית הנובעת מחובת ההגינות המוטלת על הרשות וכן חובתה לפעול במסגרת סמכויותיה בלבד, בתום לב ובאופן סביר.
את הקבוצה הייצוגית ביקש התובע להגדיר בבקשת האישור, כך:
"כל מי ששילם למשיבה אגרת חניה ו/או כל תשלום בעבור חניה, בין ישירות ובין באמצעות צד שלישי, בעבור חניה שלא במקום מוסדר, בין היתר בזמן ו/או במקום שבהם החניה היתה אסורה בכלל ו/או מותרת לכלי רכב אחרים בלבד, אך המשיבה לא השיבה לו את הכספים ששילם כאגרת חניה כאמור."
בתובענה נתבקשו מספר סעדים:
ראשית, השבה בגובה הסכום ששולם לעירייה ביתר, כאגרת חניה, על אף שהחניה בוצעה במקום אסור.
לחילופין, ביקש התובע כי בית המשפט יעשה שימוש בסמכותו, בין היתר לפי סעיף 20 לחוק תובענות ייצוגיות, וייתן כל סעד אחר הדרוש לטובת חברי הקבוצה או לטובת הציבור, כפי שימצא לנכון ולצודק בנסיבות העניין.
ביום 27.3.2018 הודיעה הערייה כי הפיתוח נמצא בעיצומו וביקשה לקבוע את התיק לתזכורת נוספת, ליום 1.6.2018.
...
מטרתו של המסלול שהתווה המחוקק הוא לוודא שבית המשפט אינו מאשר את הסדר הפשרה כ'חותמת גומי', אלא בוחן ובודק, עד שהוא מגיע למסקנה כי "ההסדר ראוי, הוגן וסביר בהתחשב בענינם של חברי הקבוצה" (כלשון סעיף 19(א) לחוק).
מן הכלל אל הפרט: מתן הוראות בקשר עם הסדר הפשרה
לאחר שעיינתי בבקשה לאישור הסדר הפשרה וכן בהסדר הפשרה המוצע, ולאור העובדה שהסדר הפשרה המתוקן, גובש על פי הנחיות בית המשפט, יש מקום להורות על פרסום הודעה לעניין הסדר הפשרה המתוקן.
אשר על כן, מצאתי להורות כדלקמן:
אני מורה על פרסום ההודעה הראשונה בדבר הגשת הבקשה לאישור הסדר פשרה, לפי סעיף 25(א)(3) לחוק תובענות ייצוגיות, בנוסח שצורף כנספח ב' לבקשה לאישור הסדר הפשרה.