מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה ייצוגית להחזר אגרות חברה שנתיות

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הצדדים מסכימים בזאת, כדלקמן - אשר לחברי הקבוצה הייצוגית למעט מי שיודיע שאינו מעונין כי יחול עליו הסדר הפשרה, הם כל מי שבמהלך פרק הזמן החל מיום 4.9.16 (שנתיים לפני הגשת ההליך שבכותרת) ועד למועד חתימת הסכם הפשרה זה ביום 11.2.20, העמידו או החנו את רכביהם במקום או בזמן שהחניה בהם נאסרה או הוגבלה בחוק העזר, אך שילמו אגרת הסדר חניה ובמקביל, גם נקנסו על החניה האסורה ושילמו את הקנס, אך לא קיבלו החזר אגרה (להלן: "חברי הקבוצה").
אשר לסכום הנזק המצרפי לציבור, המשיבה הצהירה כי לאחר בדיקה מדגמית שקיימה אל מול חברת "פנגו", היא מעריכה את סכום הגבייה העודף השנתי שגבתה, באמצעות כלל החברות המפעילות יישומונים לתשלום אגרת הסדר חניה בסלולר בבני ברק, בסך שאינו עולה על 11,000 ₪ לשנה (ובסכום יחסי של כ- 916 ₪ עבור כל חודש קלנדרי).
אשר לסעד כספי לטובת הציבור, המשיבה התחייבה כי יתרת סכום הגביה העודף בסך של 13,854 ₪ (בכפוף לסכומים נוספים ככל שיצטברו בהתאם להוראות הנ"ל) יועבר בתוך 30 יום ממועד אישור הסדר הפשרה לקרן לניהול ולחלוקת כספים הנפסקים כסעד, בהתאם להוראות סעיף 20(ג)(2) לחוק תובענות ייצוגיות וכפי התיקון שבקש ב"כ היועמ"ש שייערך בהסדר הפשרה.
...
הגעתי למסקנה כי יש לקבל את הבקשה ולתת להסדר הפשרה תוקף של פסק דין חלקי, תוך הותרת ההכרעה בסוגיית הגמול והשכר טרחה לאחר קבלת סיכומי הצדדים, כבקשתם.
אני סבור כי הסדר הפשרה מהווה הסדר "ראוי הוגן וסביר בהתחשב בעניינם של חברי הקבוצה". ההסדר משקף נכונה את סיכויי התובענה ואת סיכוניה ומציב תנאים הוגנים וסבירים לצדדים ולחברי הקבוצה.
אני סבור כי הסיכוי שהמשך ניהול התובענה יניב לקבוצה ולציבור תועלת ביתר מזו שגלומה בהסדר הפשרה אינו גבוה ואין בו הצדק בבחינת המשאבים הכרוכים בהמשך ניהול ההליך עד תום.
לאור המקובץ, אני מאשר את הסדר הפשרה בהתאם למפורט בפסק דין חלקי זה. לאחר פרסום הודעה בדבר הגשת ההסדר לפי סעיף 25 בחוק, תפרסם המשיבה את פרטיו בשני האתרים כמוסכם על הצדדים, במקום בולט, בהדגשה ולמשך תקופה בת 100 ימים.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ההסדר מושא פסק הדין החלקי הפנה לחברי הקבוצה הייצוגית - מי שבטווח הזמנים הרלוואנטי העמיד או החנה את רכבו במקום או בזמן שהחניה בהם נאסרה או הוגבלה בחוק העזר, אך שילם אגרת הסדר חניה ובמקביל גם נקנס על החניה האסורה, שילם את הקנס, אך לא קיבל החזר אגרה.
צוין סכום הנזק המצרפי לציבור, לאחר בדיקה מדגמית שבוצעה והנתבעת העריכה את סכום הגבייה העודף השנתי בסכום שאינו עולה על 11,000 ₪.
בהתייחס להקמת מערכת ממוחשבת להשבת דמי אגרת הסדר חניה בעתיד, הוסכם כי הנתבעת תרכוש מכלל החברות המפעילות ישומונים לתשלום סלולארי של אגרת הסדר חניה בעיר בני-ברק, שירותים באמצעותם תוכל לבצע החזרים לכל הזכאים.
אשר לעילה התביעה האישית של התובע, הובהר בתגובה לתשובת המשיבה לבקשה לאישור התובענה כייצוגית, כי הוא שילם אגרת חנייה בין 17:00 לבין 18:41 בטעות, על אף שהחניה הייתה אסורה בעת הזו למי שאינו דייר הרחוב בעל תו חניה.
...
ובהתאמת אמות המידה המתוארות לנסיבות המקרה הפרטניות שהוצגו מלפניי; אני סבור כי מדובר בתובענה שעילתה קיימת אך אינה חפה מקשיים ונותר קושי מסויים לגבש ממצאים מושכלים ביחס לקבוצת ניזוקים ממשית ולעוצמת הנזקים שנטען כי נגרמו להם.
על רקע זה, אני מקבל את עמדת התובע לפיה הגשת התובענה הניבה תועלת שאינה מבוטלת לרווחת הציבור ולהעצמת זכויותיו, בדמות פיצוי בגין גבייה ביתר, הקמת מערכת ממוחשבת ייעודית והשבה של כספים שייגבו בעתיד.
לאור התרשמותי מעילת התובענה ומהתועלת שהגשתה הניבה לרווחת הציבור, מצאתי מקום לפסוק גמול לתובע בסכום של 3,000 ₪ ושכר טרחה לבא כוחו בסכום כולל של 30,000 ₪ וכך אני מורה.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הודעת החדילה המקורית המשיבה הגישה הודעת חדילה בהתאם לסעיף 9 לחוק תובענות ייצוגית, לפיה מיום 16.4.2019 ההחזר הכספי יהיה לפי חישוב יומי.
נטען, כי בעיניין הקזוז שינתה את המשיבה את נהליה לאחר הגשת הודעת החדילה ומבלי לעדכן את בית המשפט, ובהתאם להוראות "נוהל הפקדה/ושיחרור מהפקדה של רישיון רכב באופן מקוון ע"י חברות להן ציי רכב והחתומות מול משרד התחבורה על חוזה" שיצא ביום 3.2.2019 לאחר הגשת התובענה, ניתן לקבל החזר גם ישירות לחשבון הבנק של החברה.
המומחה לקח את כלל הרכבים שהופקדו החל מתאריך 1.1.2014 (כיוון שהקבוצה הרלוואנטית היא מי שזכאי להחזר עד שנתיים קודם להגשת התובענה שהוגשה בינואר 2019, ועל פי תקנה 290א(ב) בקשה להחזר אגרה יכול שתוגש עד 3 שנים מ"היום הקובע" – שהוא יום ההפקדה/הביטול), ועד ליום 16.6.2019 (הודעת החדילה המתוקנת) [ר' עמ' 7 ס' 6 לחווה"ד].
...
לסיכום - מכלל האמור לעיל מצאתי כי אכן קיימים חוסרים ואי דיוקים בדו"ח, הן לעניין כ-280,000 רשומות רכבים שלא נבדקו על אף שהיה מקום לבדקן, והן לעניין פערים עליהם הצביעו המבקשים בין הרשומות והדו"ח ובין המציאות.
לסיכום – לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים, לרבות העובדה שמדובר בכספי ציבור, וכן שהושגה תועלת רבה לא רק לחברי הקבוצה (לאפשרות לפסוק שכ"ט נוכח תרומה לשיפור המצב ר' - בר"מ 6729/10 המוסד לביטוח לאומי נ' הסתדרות הכללית של העובדים בארץ ישראל ההסתדרות במרחב חיפה (08.07.2021))- מצאתי לפסוק לב"כ המבקשת שכ"ט בסך 250,000 ₪ וגמול למבקשים בסך 50,000 ₪.
סוף דבר המשיבה תישא בשכ"ט ב"כ המבקשים בסך 250,000 ₪ ובגמול המבקשים בסך 50,000 ₪ שישולמו בתוך 30 ימים מהיום.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

לצד זאת, הוריתי כי יש להתקדם ביתר הסוגיות שאינן קשורות לשאלה זו. לצורך כך, הוריתי למי כרמל למסור למבקש נתונים בדבר סכומי העיקולים שהוטלו בשנתיים שקדמו להגשת בקשת האישור.
כן ביקשו הצדדים, לפסוק למבקש גמול בסך של 3,000 ₪ ושכר טירחה לבאי כוחו בסך של 37,000 ₪ בתוספת מע"מ. בנוסף, ביקשו הצדדים שלא ליתן הוראות לפי סעיף 16(ד)(1) לחוק תובענות ייצוגיות ולהורות על החזר האגרה ששולמה (סעיף 12 לבקשה).
הדרישה לקבלת אישור בית המשפט לבקשת הסתלקות נדונה במספר החלטות שיפוטיות (ראו למשל: ע"א 4714/13 דיאב נ' חברת איי דיגיטל סטור בע"מ (29/9/2013); ע"א 9585/11 יערי נ' מגדל חברה לביטוח בע"מ (1/10/2013); ת"צ (ת"א) 1469-02-13 לוי נ' פסטה נונה בע"מ (26/11/2014); ראו גם: א' קלמנט "פשרה והסתלקות בתובענה הייצוגית" משפטים מא 5 (2011)).
...
האיזון בין כלל השיקולים בנסיבות המקרה הנוכחי מוביל למסקנה כי יש לאשר את ההסתלקות מהבקשה לאישור הגשת התובענה כייצוגית.
הגם שהשיקולים לפסיקת גמול ושכר טרחה אינם מתקיימים במלואם במקרה שלפני, אני סבור כי שיקולי הרוחב הנזכרים בהלכת מרקיט מחייבים להורות על פסיקת גמול ושכר טרחה במקרה הנוכחי, ולו כדי להימנע מליצור אפקט מצנן להגשת תובענות ייצוגיות ראויות.
סיכום לאור כל האמור אני מאשר את ההסתלקות מהבקשה ואת דחיית תביעתו האישית של המבקש כמפורט לעיל, ללא צורך בפרסום.
אני מורה כי המשיבה תשלם למבקש גמול בסך של 1,500 ₪ ושכר טרחה בסך של 11,500 ₪ (כולל מע"מ).

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2023 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

המבקש הגיש תביעה אישית ובצדה בקשה לאישורה כתביעה ייצוגית (להלן: 'התביעה', ו- 'בקשת האישור', בהתאמה) נגד המשיבה, שהיא חברה המשווקת מוצרים לציבור בחנות המתפרסת על שטח של כ – 1,200 מ"ר ברח' השיטה 4 בכפר סבא ובאתר אינטרנט.
המשיבה התחייבה לחדד את נהליה בעיניין סימון המוצרים, ובכלל זאת למנות את סמנכ"ל התפעול כממונה על ביצוע הוראות סימון וממונה על הגנת הצרכן, והצדדים התחייבו לכנס ישיבת זום בהישתתפות ב"כ המבקש לעובדי המשיבה ומנהלי המחלקות להבהרת החובות החלות מכוח תקנות הסימון ואופן ביצוע הסימון בפועל, וכן התחייבה המשיבה לכנס את עובדיה להדרכה שנתית בעיניין.
הצדדים עתרו להחזר אגרה ולפטור מתשלום יתרת האגרה.
...
ואולם, בהתחשב במהות העניין ובעיקר בהיקף ההטבה עליה הסכימו הצדדים, אני סבורה כי הסכום עליו הוסכם חורג מן הסביר, ולפיכך מצאתי להעמיד את שיעור שכר הטרחה שייפסק לטובת ב"כ המבקש על סך של 20,000 ₪ בתוספת מע"מ, שישולמו בשתי פעימות כמוסכם.
לאור האמור אני נעתרת לבקשה ומורה כדלקמן: אני מאשרת את הסדר ההסתלקות ונותנת תוקף של פסק דין להסכמות הצדדים ולהתחייבויותיהם לפיו, כפי שפורטו הן בבקשתם מיום 21.2.23 והן בהודעתם מיום 28.2.23.
אני מורה על מחיקת הבקשה לאישור התובענה הייצוגית ודחיית תביעתו האישית של המבקש.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו