מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה ייצוגית הפרשות לפנסיה וניכויי שכר

בהליך בקשת רשות ערעור (בר"ע) שהוגש בשנת 2013 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

על החלטת בית הדין האיזורי הוגש ערעור לבית דין זה. ביום 5.7.11 נתן בית דין זה תוקף של פסק דין להסכמת הצדדים לפיה: "עניינו של המערער לעניין אישור התובענה הייצוגית יוחזר לבית הדין קמא על מנת שידון באפשרות אישור תובענה ייצוגית אך ורק לגבי עניין ההפרשה לפנסיה והניכוי מהשכר. בטרם ידון בית הדין בשאלת אישור התובענה הייצוגית לגבי שני עניינים אלה, יהיה עליו לפנות להסתדרות כארגון העובדים היציג במקום ולברר את עמדתה ביחס לשני עניינים אלה ביחס לתקופה הנטענת בבקשה לאישור התובענה הייצוגית.
...
הכרעה לאחר שנתתי דעתי להחלטת בית הדין האזורי ובחנתי הטענות המועלות בבקשה לרשות ערעור, בבקשה לעיכוב ביצוע ולעיכוב הליכים, ובתגובות המשיב, אני מחליט כי אין להיעתר לבקשת רשות הערעור.
לאחר שבחנתי את נסיבות המקרה, באתי לכלל מסקנה כי לא נפלה טעות במסקנת הערכאה הדיונית, אשר בחנה את טענות הצדדים ובכתב ובעל פה אחר שעניינו של המשיב חזר מבית דין זה לערכאה הדיונית, לפיה בשלב זה של ההליך המשיב הוכיח לכאורה קיומה של עילת תביעה אישית שעניינה אי הפרשות לפנסיה וכי הוכח במידת הסבירות המספקת כי עניינם של חברי הקבוצה ינוהל על ידי המשיב בדרך הולמת ובתום לב. סבורני כי הונחה תשתית ראייתית לכאורית לביסוס עילת תובענה ייצוגית, אשר תאפשר ניהול ההליך העיקרי.
סוף דבר - הבקשה נדחית.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ביום 5/7/11 נתן בית הדין הארצי תוקף של פסק דין להסכמת הצדדים כלדקמן: "עניינו של המערער לעניין אישור התובענה הייצוגית יוחזר לבית הדין קמא על מנת שידון באפשרות אישור תובענה ייצוגית אך ורק לגבי עניין ההפרשה לפנסיה והניכוי מהשכר. בטרם ידון בית הדין בשאלת אישור התובענה הייצוגית לגבי שני עניינים אלה, יהיה עליו לפנות להסתדרות כארגון העובדים היציג במקום ולברר את עמדתה ביחס לשני עניינים אלה ביחס לתקופה הנטענת בבקשה לאישור התובענה היצוגית.
...
בנסיבות בעניין הוכח במידת הסבירות המספקת כי עניינם של חברי הקבוצה, עליה נמנה התובע, ינוהל בדרך הולמת ובתום לב. סוף דבר בהתאם לתנאים הקבועים בחוק ובהתאם לפסיקה האחרונה של בית הדין הארצי, בנסיבות העניין מצאנו לאשר את התובענה כייצוגית בעילת אי ביצוע הפרשות לפנסיה.
הבקשה בנוגע לעילה של ניכויים מהשכר, נדחית.
בשים לב לתוצאה ולהליכים שהתקיימו בתיק, אנו מחייבים את הנתבעת לשלם לתובע הוצאות שכ"ט עו"ד בסך 10,000 ₪.

בהליך תובענה ארגונית (בין עובד לארגון עובדים) (תע"א) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בגין אי ביצוע הפרשות לפנסיה ישולם לחברי הקבוצה פיצוי בשיעור של 6% מהשכר הקובע עד לתקרה של משרה מלאה, בנכוי הפקדות שבוצעו בפועל.
הנתבעת תשלם גמול מיוחד לתובעת המייצגת בסך של 20,000 ₪ ושכ"ט עו"ד לבא כח מייצג בסך של 125,000 ₪ בתוספת מע"מ. עילות התביעה של אי ביצוע הפרשות לפנסיה ואי תשלום תוספת ותק, הוכרו בפסיקה כעילות הראויות להתברר במסגרת תביעה ייצוגית.
...
הנתבעת תשלם לתובעת סך של 20,000 ₪ לסילוק תביעותיה האישיות.
הנתבעת תשלם גמול מיוחד לתובעת המייצגת בסך של 20,000 ₪ ושכ"ט עו"ד לבא כח מייצג בסך של 125,000 ₪ בתוספת מע"מ. עילות התביעה של אי ביצוע הפרשות לפנסיה ואי תשלום תוספת ותק, הוכרו בפסיקה כעילות הראויות להתברר במסגרת תביעה ייצוגית.
בשים לב לתרומת התובעת ובא כוחה לקידום עניינם של חברי הקבוצה ולאכיפת זכויות עובדי הנתבעת בהתאם להסכמים קיבוציים וצווי ההרחבה החלים עליה, לרבות כינון יחסי עבודה קיבוציים בנתבעת, מצאנו לנכון לאשר את המלצת הצדדים בנוגע לגמול לתובעת המייצגת ולבא כוחה כאמור בהסכם הפשרה.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2018 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

להלן נסקור באופן חלקי ולא ממצה מספר פסקי דין שנתנו תוקף של פסק דין להסכמי פשרה בהליכי תובענות ייצוגיות ומה נפסק בהם: · בעיניין ע"ב (ת"א) 6476/06 יגאל וירון – תבל אבטחה ניקיון ושירותים בע"מ (ניתן ביום 5.2.2015) – שהיה אחד מהתיקים התקדימיים בסוגית התובענות הייצוגיות בבתי הדין לעבודה, אימץ כב' השופט טננבוים (כתוארו אז) את המלצת הצדדים ופסק לתובע המייצג גמול בסך 60,000 ש"ח ולב"כ התובע המייצג שכר טירחה בסך 300,000 ש"ח בתוספת מע"מ. הוצאות נוספות נפסקו בבג"ץ בעתירה שהוגשה בהקשר להליך זה. · בת"צ (ת"א) 9404/08 יבגני – אלטרנאטיבה בע"מ (ניתן ביום 23.1.13) אושר הסכם פשרה בעילת אי ביצוע הפרשות לפנסיה לחברי הקבוצה.
· בת"צ (י-ם) 36126-02-11 פאטמה שיתווי נ' א. דינאמיקה אחזקות 2002 בע"מ (ניתן ביום 5.11.13) נדון הסכם פשרה לגבי העילות פיצוי בגין ניכוי שכר לדמי ועד, פיצוי בגין אי הפרשה לגמל, ודמי חג. באותו עניין אישרה כב' הנשיאה (דאז) פרוז'ינין את ההסכמה בהסכם הפשרה לגבי תשלום גמול תובע מייצג בסך 20,000 ₪ ושכר טירחת ב"כ מייצג בסך 76,000 ₪.
...
לטעמנו לא ניתן לשלול את ההנחה שהגשת התביעה הייצוגית זירזה את הבדיקה שערכה המדינה בשל טענות חברי הקבוצה על תקלות בדיווח שעוני הנוכחות, שלא אפשרו דיווח אמת מדויק אלא "עיגלו" את השעות.
מידת התועלת לקבוצה מכך שהיו שני תובעים ייצוגיים שעבדו במקום גיאוגרפי אחד, אינה גבוהה אפוא לטעמנו, וגם מידת הסיכון שנטל כל אחד מהתובעים בפני עצמו – בעיקר בשל החשש מחיוב בהוצאות – היא נמוכה יחסית כש"נטל" החשש מתחלק בין כמה תובעים.
סוף דבר לאחר ששקלנו את השיקולים השונים בסוגיה כפי שהם באים לידי ביטוי בענייננו, ובשים לב לטענות הצדדים, אנו סבורים כי האיזון הנכון ייערך באופן הבא.

בהליך ערעור עבודה (ע"ע) שהוגש בשנת 2012 בהארצי לעבודה נפסק כדקלמן:

הבקשה לאישור התביעה כייצוגית, הוגשה ביחס לעילות אלו: הפרשות לקרן פנסיה, ניכוי שלא כדין משכר העובדים לקרן מתנות וניכוי ליד שרה.
בית הדין האיזורי קבע כי: "בעניינינו אין מקום לאשר הגשת התובענה הייצוגית בעילת הפנסיה גם משום שלא מתקיימים התנאים האמורים בסעיפים 4(א)(1) ו- 8(א)(1) לחוק שהובאו לעיל. המשיבה טענה כי לא הפרישה כספים עבור המבקש לקרן פנסיה, הואיל ולא עבד שישה חודשים, אלא פחות מכך. כאמור, קבענו לעיל כי אכן המבקש לא עבד שישה חודשים במשיבה. לפיכך, לא הוכח לנו ולו לכאורה בעיניינו של המבקש, כי המשיבה אינה מפרישה עבור עובדיה הפרשות לקרן פנסיה. ודאי שלא ניתן לדידנו לקבוע במקרה זה כי ארגון העובדים כשל במלאכתו בייצוג העובדים, לענין עילת הפנסיה, משלא הוכח כי אכן המשיבה לא הפרישה פנסיה כדין למי מעובדיה הזכאים אשר עבדו את התקופה הנדרשת. שני עובדי המשיבה שהעידו בבית הדין, המבקש ומר ניסמן, לא עבדו מעל שישה חודשים במשיבה. לפיכך, אי ביצוע הפרשות לפנסיה ביחס אליהם אין בו כדי להוביל למסקנה כי ייתכן שהמשיבה אינה מבצעת הפרשות לפנסיה לעובדיה הזכאים. המשיבה אינה חולקת על עצם החובה החלה עליה לבצע הפרשות לפנסיה. אין מקום איפוא לקיים דיון בדרך של תובענה ייצוגית בשאלה המשפטית האם חובה זו מוטלת עליה. גב' צביה שלום, שיעבדה כחשבת שכר במשיבה, העידה בפנינו כי המשיבה מפרישה עבור עובדיה הזכאים לכך, אותם העריכה בכמחצית מעובדי החברה, לקרנות פנסיה וביטוחים שונים. אין מקום לקיים דיון בדרך של תובענה ייצוגית בשאלה האם המשיבה מיישמת חובה זו, כאשר לא הוכחה עילה אישית בנוגע למבקש דנן, ואף לא הוכח לכאורה כי חובה זו אינה מקוימת ביחס לעובדים הזכאים [ההדגשות שלי- ע.ר.]". קביעות אלו הן קביעות עובדתיות של בית הדין האיזורי שלא בנקל תתערב בהן ערכאת העירעור.
...
בית הדין האזורי נימק את קביעתו לדחיית הבקשה ב"עילת הפנסיה" מהטעמים הבאים: "היות העילה מוסדרת בהסכם הקיבוצי באופן שחל הסייג הקבוע בחוק. המבקש לא הצביע על קיומה של עילה אישית. כמו כן, לא הוכח לכאורה שהמשיבה לא העבירה הפרשות לפנסיה עבור עובדיה הזכאים לכך. המשיבה אינה חולקת על חובתה להפריש כספים לפנסיה עבור עובדיה הזכאים. לא ניתן לומר אפוא כי יש אפשרות סבירה שהשאלה תוכרע לטובת הקבוצה. בנסיבות אלו אין הצדקה גם לאישור התובענה הייצוגית בדרך של החלפת התובע המייצג, כפי שטען המבקש. המבקש לא העלה שם של תובע אחר אותו הוא מבקש להציע כתובע חלופי. בקשת המבקש לחייב המשיבה להגיש רשימה של עובדיה, מהם ייבחר תובע חלופי, אינה סבירה בנסיבות העניין ודינה להידחות". על דחיית הבקשה לאישור התובענה הייצוגית בעילה של אי הפרשות לפנסיה הוגש הערעור שבפנינו.
אשר על כן, לאור האמור לעיל דין הערעור להידחות.
בשים לב לאמור, ובשים לב לכך כי בסופו של דבר כן התקבלה הבקשה לאישור תובענה ייצוגית כנגד המשיבה בעילות אחרות, אנו מחייבים את המערער בהוצאות המשיבה בערעור בסך 10,000 ₪ שאם לא ישולמו תוך 30 יום מהיום יתווספו אליהם הפרשי הצמדה וריבית כחוק.
סוף דבר הערעור נדחה, המערער ישלם הוצאות המשיבה כאמור בסעיף 40 לעיל.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו