מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה ייצוגית בגין ניכויים אסורים משכר עובדים

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2019 באזורי לעבודה ירושלים נפסק כדקלמן:

בנוגע ליתר התנאים לאישורה של התובענה כייצוגית – הסייג האמור בפריט 10(3) לתוספת השנייה לחוק אינו חל, כיוון שעל הצדדים לא חל "הסכם קבוצי", אלא רק צו הרחבה וזאת רק בארבעת החודשים האחרונים לתקופת עבודתה של נדרה, וממילא הוא אינו מהוה "הסכם קבוצי" ואינו מסדיר את הסוגיה נשוא ההיתדיינות; עילות התביעה בגין הנכויים מהשכר עומדות לכל עובדי רמי לוי מהם נוכו 'השלמות קופה'.
טענות המבקשות הנכוי בגין השלמת קופה נושא אופי עונשי מובהק ועל כן חל איסור לנכותו שכן לא קיימת הוראה בצו ההרחבה המתירה את ניכויו בהתאם להוראות חוק הגנת השכר.
...
אשר לבא-כוח המבקשות, אנו סבורים לראוי במקרה דנא, להורות על מינויו של בא-כוח נוסף, ולא על החלפתו.
סבורים אנו כי לאור היכרותו העמוקה ורבת השנים עם ההליכים דנא, יהא זה יעיל ונכון יותר, כי ימשיך לייצג בהליך ואולם על מנת להבטיח התנהלות הראויה למייצג בתובענה ייצוגית באופן שמחד ישמרו כראוי האינטרסים של ציבור המיוצגים ומאידך, ינוהל ההליך באופן שלא יכביד גם על הצד שכנגד ועל בית הדין ולשם תיקון הפגמים שצוינו לעיל, יצורף מייצג נוסף.
על כן, ובהתאם לסמכותו של בית הדין לפי ס' 8(ג)(1)לחוק אנו מורים כי בא-כוח המבקשות ונדרה יפעל למציאת בא-כוח נוסף לייצוג בתיק דנא.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

במקביל, הגיש התובע גם בקשה לאישור התביעה כתובענה ייצוגית בגין שתיים מעילות התביעה: הנכוי של הפסקות בנות 10 דק' בנגוד לחוק שעות עבודה ומנוחה, וכן תשלום תוספת 20% בגין השעתיים הראשונות למי שעבד במשמרות לילה לפי צו ההרחבה בענף המתכת.
לטענת התובע, סיכומיו כוללים רק חלק מרכיבי התביעה האישית, תוך החרגת התביעה להחזר תשלום זמני הפסקה של 10 דק' והתביעה להפרשי שכר בגין משמרת שלישית (תוספת משמרות), היות ובהתאם להחלטת בית הדין אלו יידונו בעתיד במסגרת הבקשה לאישור התובענה הייצוגית.
פרק זמן זה אינו מהוה הפסקה, ואסור היה לנתבעת לנכות שכר בגינו.
...
כבר בפתח הכרעתנו נציין, כי יש לדחות את התביעה בגין שני הרכיבים מהתביעה האישית שהינם גם נשוא הבקשה לאישור התובענה הייצוגית, היינו: התביעה להחזר תשלום זמני ההפסקה וכן התביעה להפרשי שכר בגין משמרת שלישית בלילה.
משנדחתה התביעה האישית, ובה שני הרכיבים נשוא הבקשה לאישור תובענה ייצוגית, הרי שנדחית גם הבקשה לאישור התובענה הייצוגית.
לאור המפורט לעיל, ישלם התובע לנתבעת סך של 1,000 ₪ בגין הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך 7,000 ₪ בגין התביעה האישית.
באשר להליך הבקשה לאישור תובענה ייצוגית; התובע/ המבקש ישלם לנתבעת/ המשיבה הוצאות משפט בסך 3,000 ₪ ושכ"ט עו"ד בסך של 9,000 ₪ .

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2021 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בישיבת קדם המשפט שהתקיימה ביום 08.05.17, חזר בו התובע מהבקשה להכיר בתובענה כייצוגית ולפיכך, עניינו של פסק דין זה בתביעתו האישית של התובע לקבלת זכויות שונות, כפי שיפורט בהמשך.
בנוסף לאמור לעיל, במהלך תקופת עבודתו סער בטחון קפחה אותו בקבלת זכויותיו השונות כדלקמן: (1) התובע עבד 300 שעות ויותר בחודש במשמרות שנמשכו לעתים 21 שעות ברצף; (2) סער בטחון נכתה באופן שיטתי משכרו תשלום עבור כ- 5 שעות עבודה חודשיות בממוצע; (3) סער בטחון חישבה את היתפלגות השעות באופן לקוי, באופן שחישבה לו ביתר את השעות שתמורתן קיבל שכר יסוד, ובחסר את השעות הנוספות בהן עבד ואשר בגינן היה זכאי לתשלום בשיעור 125% או 150%, לפי העניין; (4) תלושי השכר שהונפקו לו היו פגומים ולא נהירים ולא שיקפו את שכרו.
לאור כל האמור לעיל, העמיד התובע את תביעתו על סך 362,543 ₪ ותבע את הסעדים הבאים: אי מתן הודעה לעובד, הפרישי שכר, פיצויים בגין הלנת שכר, פצויי פיטורים, דמי הודעה מוקדמת, פדיון חופשה, פיצוי בגין פיטורים שלא כדין, הלנת פצויי פיטורים, פיצוי בגין אי מתן הודעה על סיום העסקה, פיצוי בגין אובדן דמי אבטלה, פיצוי בגין מתן תלושים פגומים ופצוי בגין עגמת נפש.
סער בטחון טענה, כי מדובר בהרחבת חזית אסורה, שכן אין כל זכר לטענה זו בכתב התביעה.
...
אחרית דבר התביעה מתקבלת בחלקה וסער ביטחון תשלם לתובע את הסכומים הבאים: (1) בגין אי מתן הודעה על תנאי העסקה – 3,000 ₪; (2) פיצויים בגין פיטורים שלא כדין (פגם בהליך השימוע) – 5,000 ₪; (3) פיצויי פיטורים – 11,500 ₪; (4) דמי הודעה מוקדמת – 4,975 ₪; (5) פדיון חופשה שנתית – 3,273 ₪.
התביעה כנגד קבוצת עזריאלי – נדחית.
חרף קבלת התביעה, אני מורה כי כל צד יישא בהוצאותיו, וזאת בין היתר לאור ההפרש המשמעותי בין סכום התביעה (362,543 ₪) לבין הסכום שנפסק וכן בשים לב לעובדה שהוגשה בקשה להכיר בתביעה כתובענה ייצוגית והנתבעות נאלצו להתגונן בפניה.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2020 בהמחוזי ירושלים נפסק כדקלמן:

כללי החלטה בבקשה לדחייתה על הסף של בקשה לאישור תובענה ייצוגית מינהלית, שעיקר עניינה, כלשון סעיף ה' של פסקת המבוא של הבקשה – "לצוות על המשיבים לחדול מניכוי 'דמי טפול מקצועי-אירגוני' מהעובדים חברי הקבוצה, ובכלל זאת לחדול מלהורות למעסיקים חברי הקבוצה לנכות מהעובדים 'דמי טפול מקצועי-אירגוני' ולהעבירם למשיבה 3". כמפורט בהמשך, נועדה תובענה זו לתקוף גביית 'דמי טפול' כדלעיל, הן מהעובדים הפלסטינים, והן ממעבידיהם.
סעיף 14 לבקשת האישור מתאר את הפרקטיקה, ואף עתה אביא את הדברים בלשון בו נוקט ההליך: "המעסיק מוסר בסוף כל חודש דו"ח מפורט למת"ש אודות העובדים הפלסטינאים שהועסקו אצלו באותו חודש, ומת"ש מכין ומנפיק תלוש שכר לעובד בו מפורטים רכיבי השכר, התשלומים הסוצאליים, נכויי חובה, מיסים, סכום התשלום נטו לעובד וכיו"ב". סעיף 15 מוסיף באותיות מודגשות כדלקמן: "מת"ש מציב בפני המעסיק תנאי – בלעדיו - אין למתן היתר העסקה ולהיותו בתוקף, כי המעסיק ישלם ויעביר למת"ש בכל חודש את כל התשלומים והניכויים המפורטים בתלוש השכר". דבר החקיקה הראשון שמצוין בתובענה הנו סעיף 1י"ז לחוק עובדים זרים, המחייב את מעסיקיהם של עובדים פלסטינים לשלם לעובדיהם "גמול עבודה" באמצעות "הממונה", כשהכוונה לראש רשות האוכלוסין.
אלא, שנוכו – על פי הנטען – כספים בהקשר הרלוואנטי, שלא מתיישבים עם תנאי החוק הנ"ל. סעיף 37 לבקשה מסכם את תמונת המצב, לשיטת התובעים, ולפיה חל איסור מפורש על ניכוי דמי טפול מקצועי-אירגוני מעובדים פלסטינים בהקשרים רלוואנטיים.
לטענת התובעים, ניתן גם לסמן אבני דרך להתפכחות בשנים האחרונות:- על פי סעיף 55 לבקשת האישור, הוגשה קודם להליך זה תביעה ייצוגית בגין גביה שלא כדין של דמי טפול אירגוני-מקצועי ממעסיקים בענף החקלאות שהסתיימה בהודעת חדילה של המדינה, על משמעויותיה של הודעה זו – ת"צ (מרכז) 15994-03-18 [להלן – פס"ד 'נטע הארץ'].
...
ואולם, נכתב בו כך: "סבורני, נוכח ההשוואה להוראת סעיף 1(א) ולעקרון שהיא מבטאת, כי המבחן הקובע צריך להיות דווקא האם לצורך הטלת תשלום מסוג מסוים על הפרט נדרשת הסמכה בדין. כלומר, אין זה מבחן של מצב הדברים כהווייתם, העוסק בשאלה האם התשלום הוטל או נגבה מכוח סמכות שבדין (או נחזה להיות כזה), אלא מבחן משפטי-נורמטיבי, הבוחן האם מדובר בתשלום מסוג התשלומים אשר אין להטילם על הפרט אלא במסגרת הסמכה כדין. שימוש במבחן שקבע בית משפט קמא, כפשוטו, כלומר אם אנו בוחנים האם הרשות פועלת מכוח סמכות בדין (או לחלופין, האם לשיטת הרשות היא פועלת מכוח סמכות בדין), עלול להוביל לתוצאה אבסורדית, כשדווקא במקרים בהם המדינה אינה פועלת על פי סמכות בדין, אף כי היא נדרשת לעשות כן, לא ניתן יהיה להגיש תובענה ייצוגית לפי פריט 11. ממילא גישה זו אינה עולה בקנה אחד עם החלטות של בית משפט זה ובתי משפט מחוזיים, אשר אישרו תובענות ייצוגיות במקרים של גביית תשלומי חובה בהיעדר הסמכה, כלומר – שהוטלו ללא סמכות". והדברים, כמו נכתבו לענייננו.
ולבסוף, נכון לייחס משקל לטענת התובעים בסעיף 27 לתגובתם, בה מפנים הם לפסיקת בית המשפט בפרשת 'נטע הארץ' שכבר נזכרה בהחלטה זו, במסגרתה פסק בית המשפט כדלקמן: "המשיבה טענה כי דין הבקשה לגמול ושכר טרחה, דחיה על הסף מאחר שלא חל פרט 11 בענייננו. טענה זו מוטב לה שלא הייתה נטענת, ואסביר. סעיף 9(א) בחוק תובענות ייצוגיות עניינו בקשה לפי פרק ס"ק (ב) והוא קובע כי במקרה כזה של תביעה לפי פרט 11, לא תאושר תובענה אם הרשות הודיעה על חדילה מגבייה. משמע – הודעת חדילה, שהיא פריבילגיה מרחיקת לכת שניתנה אך לרשות, עומדת רק לכזו שהוגשה נגדה תביעה לפי פרט 11. על כן לא יעלה על הדעת, שרשות שהודיעה על חדילה ועקב כך קיבלה למעשה פטור מהשבה במסגרת התובענה הייצוגית, תטען במסגרת הטיעונים לגמול ושכר טרחה שפרט 11 לא חל בעניינה". יתר על זאת, נכון אני במסגרת החלטה זו לשקף, שיש אחיזה לטענת העותרים, שניתן ונכון לראות בפסק דין 'נטע הארץ' כאנלוגי לענייננו, בין היתר בשים לב לזהות הפלוגתא בהליך דהתם, ובהליך דהכא.
סוף דבר, הבקשה – נדחית; תשובה לבקשה לאישור התובענה כייצוגית – תוך 90 יום מהיום.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה חיפה נפסק כדקלמן:

לגבי רלוואנטיות בקשת הגילוי בעיניין התיק הפלילי של ויקטורי, טוענות המבקשות כי מאחר וויקטורי הואשמה ב-9 יחידות עבירה על חוק הגנת השכר, התשי"ח-1958 בגין נכויים אסורים ובגין אי תשלום שכר מינימום, יש בכך יותר מיסוד סביר להניח כי האישומים הללו צפויות לתת אינדיקאציה נוספת לבית הדין הנכבד בשאלת נכונות טענת ויקטורי שפורטה לעיל.
טענות ויקטורי ביום 16.08.22 הגישה ויקטורי תגובה לבקשת המבקשות למתן צו גילוי מסמכים ולמענה על שאלון כנגד המשיבה 1, להלן עקרי טענותיה: ויקטורי טוענת, כי במסגרת התשובה לבקשה לאישור תובענה ייצוגית צרפה המשיבה את כל תלושי השכר של כל עובדי סניף צ'ק פוסט מחודש אוגוסט 2020.
...
במצב דברים זה תוך התחשבות בשלב הדיוני בו מצויים אנו כעת שוכנעתי, כי בכדי לבחון האם אכן מדובר בטעות נקודתית כפי שטוענת ויקטורי או בדפוס התנהגותי כפי שטוענת המבקשת 2, די לעת הזו בהמצאת תלושי שכר של 3 חודשים של קופאים/ות שעבדו בויקטורי בסניפים צ'ק פוסט וטירת הכרמל תוך השחרת פרטים אישיים של קופאים/ות אלו.
מכאן, אינני רואה, בשלב זה, רלוונטיות כלשהי של תיק החקירה לסוגיות שעולות כאן במחלוקת ולעת הזו הבקשה לקבלת החומר מהתיק הפלילי נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו