בית הדין האיזורי לעבודה תל אביב
ת"צ 20773-04-19
לפני:
סגנית הנשיאה, השופטת אריאלה גילצר – כץ
נציג ציבור (עובדים) מר משה בן דוד
נציג ציבור (מעסיקים) יעקב אורנשטיין
המבקשת בבקשה לאישור התובענה הייצוגית:
רוני צורף
ע"י ב"כ: עו"ד משה וקרט או עו"ד ליאת בן סימון
המשיבה בבקשה לאישור התובענה הייצוגית:
מבטח - סימון סוכנויות לביטוח בע"מ
ע"י ב"כ: עו"ד אייל בריק או עו"ד טליה יונתן דגן
החלטה
לחלופין המשיבה טענה כי היא כלל אינה מסווגת בענף הביטוח או בענף ההשקעות אלא בפעילויות עזר בלבד משאינה חברת ביטוח או קרן פנסיה, אלא סוכנות ביטוח, העוסקת בתיווך למוצרי ביטוח ומוצרים פנסיוניים (פעילויות שהוחרגו מהענף הראשי של "ביטוח, ביטוח משנה וקרנות פנסיה" בסווג האחיד ומופיעות תחת ענף ראשי אחר).
משמעות הדבר היא שלא היה בהעדרות המבקשת מהעבודה ביום ספציפי (עקב חופשה, מחלה, חג, יום בחירה וכו'), כדי לפגוע בתהליך המכירה ובעמלות שהמבקשת קיבלה ולא נגרם לה הפסד הישתכרות עקב כך.
בנוגע לעילת התביעה בגין הכללת העמלות בחלף הודעה מוקדמת, נטען כי למבקשת אין עילת תביעה אישית משום שהיא עבדה בתקופת ההודעה המוקדמת וקיבלה עמלות.
לעניין עילות התביעה מכוח צו ההרחבה הענפי - אי ביצוע הפרשות לגמל ומתן יום בחירה
כאמור לעיל, המדינה סברה כי מאחר שהנושא של תחולת צו ההרחבה הענפי טרם הוברר סופית, אין מקום לדחות את התביעות בגין עילות התביעה מכוחו (אי ביצוע הפקדות לפנסיה, אי מתן יום בחירה ותשלום דמי חגים) כך שהדבר יהווה מעשה בית דין, שעה שהקבוצה אינה מקבלת סעד כלשהוא בגין רכיבים אלו, אלא יש אך ורק למחקן.
...
אשר לשכר הטרחה של ב"כ המבקשת – הגענו לכלל מסקנה כי גם הוא סביר וראוי, חרף טענת המדינה, ונפרט.
בהלכת רייכרט הובהר כאמור כי "שכר טרחתו של עורך הדין ייגזר מהסכום שנגבה בפועל על ידי הקבוצה ולא מהסכום שנפסק". זאת בשל הפער, שעשוי להיות משמעותי, בין הסכום אותו קבע בית המשפט או הסכום אליו מגיעים הצדדים בפשרה, לבין הסכום ששולם לחברי הקבוצה בסופו של דבר, וכן על מנת לתמרץ את ב"כ המייצג לפעול להוצאתו של פסק הדין או הסכם הפשרה אל הפועל עד סופו.
סוף דבר
מכל הנימוקים כמפורט לעיל, הסדר הפשרה מאושר בזאת, בכפוף לשינוי המוצע שפורט בסעיף 36 לעיל.