מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה ייצוגית בגין הטעיה בפרסום טיול באיטליה

בהליך ביטוח לאומי (ב"ל) שהוגש בשנת 2013 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

בשנת 1997 אושרה התביעה להיות ייצוגית.
למיטב ידיעתי וכפי שהוצג מספר פעמים בכנסים מדעיים בחו"ל - במדינות נוספות (אוסטרליה, ניו זילנד, קנדה, שבדיה, דנמרק, גרמניה, בריטניה, צרפת, איטליה ועוד) - נשלל הקשר הסיבתי בין קלדנות לבין תיסמונת התעלה הקארפלית, כפי שהוכח גם ב-EMB.
  א.   האם נכון כי המחקרים שלעיל מצאו כי לקופאיות קיימת תוספת סיכון לחלות ב - c.t.s? ב.   לנוכח מחקרים אלו, האם עבודתה של התובעת כקופאית בין השנים 1995-2004, יחד עם הנסיבות העבודה האחרות (ספירת כסף, הקלדה וכיבו'), השפיעו על התיסמונת התעלה הקארפלית בכפות ידיה? 2 המאמרים שצורפו אינם עונים לקריטריונים של EVB, אשר פורסמו בשנת 2009, כפי שכתבתי לעיל.
...
לסיכום, אין קשר בין תנאי עבודתה של הגב' אימנילוב לבין תסמונת התעלה הקרפלית, לא כגרימה ולא כהחמרה.
לסיכום - אין שינוי בחוות דעתי".
לאור כל האמור, משלא מצאתי כל עילה לסטות מהאמור בחוות הדעת של ד"ר פעילן לעניין הפגיעה באגודל שמאל ומשמסכימים הצדדים לחוות דעתו של ד"ר שרצר לעניין קיומה של תסמונת התעלה הקרפלית ביד ימין כתוצאה מתנאי עבודתה של התובעת, מתקבלות חוות הדעת בהתאם והנני קובעת, כי פגיעות התובעת באגודל יד שמאל ותסמונת התעלה הקרפלית שממנה סובלת התובעת בידה הימנית הן בגדר "פגיעה בעבודה". אשר על כן, התביעה מתקבלת כמפורט בסעיף 14 לעיל.

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2019 בהמחוזי חיפה נפסק כדקלמן:

בית המשפט המחוזי בחיפה ת"צ 38983-08-16 צורף ואח' נ' בנק הפועלים בע"מ ואח' תיק חצוני: בפני כבוד השופטת ריבי למלשטריך-לטר תובעים 1. אהוד צורף 2. גטסבי בע"מ 3. האיטלקית ברוממה בע"מ 4. מרים שני ע"י ב"כ עוה"ד אוהד איציק, אורן אוזן ואיתי פריימן נתבעים 1. בנק הפועלים בע"מ 2. בנק לאומי לישראל בע"מ 3. הבנק הבנלאומי הראשון לישראל בע"מ ע"י ב"כ עוה"ד דרור קדם ויואב הרטמן החלטה
כן עתרו המבקשים לסעד הצהרתי הקובע את חובת המשיבים לבדוק – בדוק היטב – את יסוד התאריך על גבי כל שיק שמוצג לפרעון, יהיה סכומו אשר יהיה ולהמנע מכיבוד ופרעון שיקים שמועד פרעונם טרם הגיע, או אי-כיבוד מחמת העידר כסוי מספיק; לכל סעד אחר לטובת הקבוצה או חלקה, לטובת הציבור כולו או חלקו, בהתאם להוראות סעיף 20(ג) לחוק תובענות ייצוגיות, תשס"ו-2006 (להלן "החוק"); להורות על פירסום התובענה; לאשר את התובענה כייצוגית; ולהשית על המשיבים את הוצאות המבקשים ושכ"ט באי כוחם.
באשר לנזק הממוני, לאור קביעתי כי מתקיימת לכאורה הפרת חובה חקוקה, וכן הטעה לפי חוק הבנקאות, ובשים לב לעמדת המפקחת על הבנקים לפיה על הבנקים לפצות את לקוחותיהם בגין שיקים שנפרעו בטרם זמנם, ניתן כבר בשלב זה לומר כי קיימת אפשרות סבירה שטענתם של המבקשים בדבר אחריות המשיבים לנזק שניגרם להם בעקבות ההפרות תבוסס על ידם במסגרת התובענה הייצוגית.
ר' בהקשר זה רע"א 3425/16 אל על נתיבי אויר לישראל בע"מ נ' ברנד, (11.7.2016), פס' 16: "לבסוף יש לדחות את טענת המבקשת לפיה לא היה מקום להתיר למשיב לנהל נגדה תובענה ייצוגית מן הטעם שלא ניתן להכריע בה לטובת הקבוצה מבלי לקיים בירור פרטני בנוגע לזכאותו של כל אחד מחבריה לפצוי. אמנם, ישנם מקרים שבהם לא ניתן יהיה לאשר תובענה ייצוגית בשל קיומה של שונות גדולה בין חברי הקבוצה המיוצגת המחייבת בירור פרטני בנוגע לזכאותו של כל אחד מהם לסעד המבוקש בתובענה. ואולם, הלכה היא כי בית המשפט לא יידחה בקשה לאישור תובענה ייצוגית בשל קיומה של שונות בין חברי הקבוצה בהקשר זה אלא במקרים שבהם ברור כבר בשלב בקשת האישור כי לא ניתן להתגבר על הקשיים שמעוררת שונות זו באמצעות הכלים שמעמיד סעיף 20 לחוק תובענות ייצוגיות או פיתרונות אחרים שנידונו בפסיקה (ראו: ע"א 6887/03 רזניק נ' ניר שיתופי אגודה ארצית שיתופית להתיישבות, [פורסם בנבו] בפיסקה 27 (20.7.2010); וע"א 7141/13 קונקטיב גרופ בע"מ נ' דבוש, [פורסם בנבו] בפסקות 6-3 לחוות דעתה של השופטת ד' ברק-ארז ופסקה א' לחוות דעתו של השופט י' דנציגר (‏5.11.2015)). כפי שציין בית המשפט קמא, אף שבמקרה דנן ייתכן קושי להוכיח את זכאותו של כל אחד מחברי הקבוצה לפצוי, אין לומר כבר בשלב זה כי לא ניתן להתגבר עליו באמצעות אחד ההסדרים הייעודיים שפותחו לשם כך בחקיקה ובפסיקה ולפיכך, השונות הקיימת בין חברי הקבוצה במקרה דנן אינה עילה לדחייתה של בקשת האישור". 14.4 לטעמי, הקבוצה העיקרית הנה כל לקוחות המשיבים אשר שיקים שמסרו נמשכו על ידי המשיבים בטרם הגיע מועד הפרעון הנקוב בהם, וביחס לקבוצה זו בודאי שלא ניתן לקבוע בשלב זה כי קיימת שונות גדולה בין כל חבר קבוצה לאחר.
...
לפי לשון החוק בעניין זה, ובכלל זה על פי ס' 8(ג)(2) לחוק, משמצא בית המשפט כי מתקיימים התנאים המפורטים בס' 8(א) לחוק, אך למבקש לא עומדת עילת תביעה אישית, "יאשר בית המשפט את התובענה הייצוגית אך יורה בהחלטתו על החלפת התובע המייצג" [ר' בהקשר זה רע"א 2128/09 הפניקס חברה לביטול בע"מ נ' עמוסי, ס' 9 (5.7.12).
סוף דבר 16.1 לאור כל האמור לעיל, אני מאשרת את התובענה הייצוגית.
לפי דרישת ס' 14 לחוק, ובהתאם לסמכותי לאשר את הבקשה בשינויים בהתאם לס' 13 לחוק, אני קובעת כדלקמן: הגדרת הקבוצה הראשית –"כל בעל חשבון בנק אצל מי מבין המשיבים אשר שיק המשוך מחשבונו שהוגש לבנק כלשהו לפירעון, ואשר לא הוחזר מלכתחילה מחמת "הצגה טרם זמנו " (או כל נוסח דומה) אלא טופל על ידי מי מבין המשיבים , וזאת בין אם השיק כובד ובין אם השיק חולל, בין אם בעל החשבון גילה את הטעות שבפירעון השיק טרם זמנו, ובין אם לאו, בשבע השנים שקדמו למועד הגשת בקשת האישור ועד הגשת התובענה הייצוגית לאחר אישורה".

בהליך תובענה ייצוגית (ת"צ) שהוגש בשנת 2013 בשלום הרצליה נפסק כדקלמן:

עקרי בקשת האישור: ביום 10/09/12 הגישה המבקשת נגד המשיבה בקשה לאישור תובענה כתובענה ייצוגית, אשר עניינה הטעה בפירסום של המשיבה את המבקשת ואת שאר חברי הקבוצה המיוצגת, שרכשו טיול באיטליה, המשווק ע"י המשיבה תחת השם "אספרסו כפול", ואשר התאכסנו בעיירה Zane, במלון Hotel Kristal Zane.
...
באשר לאופן שבו יש ליישב בין הסתירה האמורה, הבהיר כב' השופט בנימיני: "אינני רואה דרך לפרש את תקנה 11(ב) באופן המותיר שיקול דעת לבית המשפט אם לפרסם הודעה בדבר הגשת בקשת הסתלקות מבקשת אישור. לשון תקנה 11(ב) ברורה. אך סבור אני כי תקנה11(ב) חורגת מן ההסדר שנקבע בסעיף 25 לחוק המסמיך, ועל כן אין כוחה יפה לשלול מבית המשפט את שיקול הדעת שהוקנה לו בחוק, קרי: האם לפרסם הודעה כאמור בתקנה 11(ב) לחוק. יהיו מקרים בהם יסבור בית המשפט כי מן הראוי לפעול על פי האמור בתקנה זו, וממילא מצויה הסמכות לכך בידו לפי סעיף 25 לחוק. אך יהיו מקרים בהם יפעיל בית המשפט את שיקול הדעת שהוקנה לו בסעיף 25 לחוק, כמו גם שיקול הדעת שהוקנה לו בסעיף 16(ד)לחוק, מבלי להיזקק לפרסום הודעה לפי תקנה 11(ב) לחוק". גם בת"צ(ת"א) 15282-02-10 יזרסקי נ' ישראכרט (ניתן ביום 30.1.12) הדגישה כב' השופטת ר' רונן, כי ההחלטה אם לפרסם הודעת הסתלקות אם לאו היא החלטה שנתונה לשיקול דעתו של בית המשפט (ראו גם החלטתה של כב' השופטת נ' מוניץ בת"צ12146-12-11 פורטל נ' "דלק" חברת הדלק הישראלית בע"מ (ניתן ביום 5.6.12.
כמו כן, לטעמי, סיכויי התביעה אינם גבוהים מאחר שהמשיבה ציינה בטפסים, כי אינה מתחייבת ללינה במרכזי הערים וכי תיתכן לינה "מחוץ לעיר או באזור העיר או בעיר סמוכה לזו המצוינת במסלול הטיול". סוף דבר: לאור האמור לעיל, אני מאשרת את הבקשה להסתלקות מהבקשה לאישור התובענה כייצוגית ומורה על מחיקת בקשת האישור והתובענה ומורה על דחיית תביעתה האישית של המבקשת.
כמו כן, לאור העובדה כי המבקשת נאותה להסתלק מהתביעה ובשים לב לכך כי המשיבה לקחה לתשומת ליבה את הנטען בבקשת המבקשת, אני מאשרת כי המשיבה תישא בתשלום גמול למבקשת בסך של 2,500 ₪ ובהוצאות שכר טרחה בסך כולל של 11,800 ₪ (10,000 ₪ + מע"מ), כפי הסכמת הצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו