בשלב יותר מאוחר ניתנו מספר החלטות על ידי שבהן נקבע כי יש לצרף את רוכשי הדירות הרלוונטיות כנתבעים, שאין מקום להכיר בתביעה כתביעה ייצוגית וכן נדחתה בחלקה בקשת הנתבעים לסילוק על הסף, למעט לגבי חלק נוסף של התובענה שלגביו נתקבלה הבקשה לגבי שימוש פרטי שנעשה ביחידות המהוות יחידות מלון, וחלק זה של התובענה הוסר.
הנתבעות מס' 1,2 הן היזמים, בעלי הזכויות בקרקע ובוני הפרוייקט והנתבעים מס' 17-3 הם רוכשי הזכויות ביחידות הנ"ל.
לטענת התובעת, בפרוייקט זה בוצעה בניה בשטח האסור לבניה, בסמוך לים, בסתירה להוראות תוכנית המיתאר הארצית לחופים – תמ"א 13, תוך פגיעה ביכולת השימוש וההנאה של התובעת וחבריה מן החוף.
התביעה מבוססת על קביעה והצהרה שמדובר בשימוש שנעשה בנגוד ובסתירה לתמ"א 13 ולחוק התיכנון והבניה ולכן מדובר בעילות של הפרת חובה חקוקה ועשיית עושר ולא במשפט המקנות לתובעת את הסעד המבוקש של החזרת המצב לקדמותו, ואין בכך פסול [ראה לגבי מתן צו הריסה בתביעת מטרד ודחיית הטענה שאין סמכות לבימ"ש שלום ליתן צו הריסה בגין קיומו של מיטרד ליחיד כטענה שאין בה ממש רע"א 7030/00 מקביאן נ' הילנגר ואח', תקדין עליון 2001(1)191.
...
לא ברור האם הכוונה לדחייה במתן פסה"ד או בבצוע פסה"ד (אני סבור שהכוונה הייתה לדחיה בביצוע פסה"ד, שכן אחרת הייתה מוגשת בקשה בהסכמה לדחיית מתן פסה"ד), אך מדובר בהסכמה של התובעת שאם היזמים יכשירו את הבניה הבלתי חוקית במלואה או בחלקה לא יהיה צורך בביצוע פסה"ד.
למעשה דומה הדבר לפס"ד חוף הכרמל-מחוזי, שם קבע כבוד השופט ד"ר ביין שאם יש סטייה מהוראות תמ"א 13 לעניין מרחק ה-100 מטר לא יוכלו להמשיך ולבנות את הבניין השני והפנה את הנתבעים למועצה הארצית שתיקבע אם יש סטייה כזו או תאשר סטייה זו או תשנה את החלטתה כתנאי להמשך הבניה ומפס"ד חוף הכרמל-עליון עולה שהמועצה הארצית אישרה את החריגה ובכך בא עניין זה לסיומו (כשהתובעת הייתה צד גם להליך זה).
התוצאה הינה שאני מקבל את התביעה ונותן בזאת צו להחזרת המצב לקדמותו באופן שהנתבעים יחזירו את המצב בשטח לקדמותו, משמע למצב הדומה ככל האפשר למצב החוף הטבעי ששרר במקום בטרם הבניה של החצרות והגדרות של הקוטג'ים בחלק המערבי של הפרוייקט שבהם התמקדה התובענה, כולל הריסת כל מבנה ומכשול שהוקם בחלק זה, לרבות הגדרות, הקירות, הקירות התומכים של החצרות וכולל פיתוח וביצוע עבודות בשטח הדרושות לשם הגעה לתוצאה הנ"ל.
לצורך כך אני נותן לצדדים 3 חודשים מהיום להגיע להסכמה על תוכנית מוסכמת מאושרת כדין בין נציג של התובעת לבין נציג של הנתבעים מס' 1,2.
במידה ולא תושג הסכמה כאמור, יודיעו על כך הצדדים לביהמ"ש בעוד 3חודשים וביהמ"ש ימנה מומחה מטעמו לביצוע הנ"ל של התכנון בשלב הראשון ושל הפיקוח על הבצוע בשלב השני, תוך קביעות לוחות זמנים ע"י ביהמ"ש לביצוע השלבים הנ"ל.
אני מחייב את הנתבעים מס' 1,2 ביחד ולחוד לשלם לתובעת הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסך כולל של 50,000 ₪ בתוספת מע"מ כדין.