בבקשה להטלת עיקולים, טען התובע, כי לאחר מספר עיסקאות בהן נקשר ביחד עם הנתבעים בתחום הנדל"ן, התבקש ע"י הנתבע להעמיד לנתבעים הלוואה בסך 500,000 ₪, שהיתה אמורה להפרע, בצרוף ריבית (לפי נוסחה עמומה-משהו המופיעה בהסכם בין הצדדים, מיום 26.8.2018 – להלן – "ההסכם"), מתוך כספי מכר מקרקעין מסוימים, אולם אם אלה לא יימכרו עד 31.12.2018, כי אז יוחזר לתובע סכום מוסכם של 700,000 ₪, ב-18 תשלומים חודשיים של 38,000 ₪ כל אחד, החל מיום 1.1.2019 (סכום זה מגיע ל-684,000 ₪, ולא 700,000 ₪, ומכאן סכום התביעה).
בבקשה זו גם מרחיבים הנתבעים ומתארים הליכים נוספים שבין הצדדים, ועיסקאות קודמות, בהם שתפו הצדדים פעולה – לרבות תביעה בקשר עם זכויות כספיות אפשריות בנכס שבבעלות משותפת, ועיסקאות נדל"ן. מכל אלה מבקשים הנתבעים להראות, ראשית, כי אין עילת תביעה, כי אין חשש אמיתי מהכבדה, וכי אפילו התובע סמך וסומך עליהם כי יעמדו בהתחייבויותיהם.
התמונה המצטיירת היא כפי שתיאר אותה התובע: הנתבע יצר מצג כאילו הדירה תמכר באופן שנתח משמעותי מתמורתה יועבר לתובע ע"י החזר כמחצית מהחוב הכולל, קידם את המגעים לקראת מכירה, וברגע האחרון, בלא לגלות דבר לתובע, מכר את הדירה לקונה אחר, באמצעות עורך-דין אחר, ולא העביר שקל על חשבון החוב לתובע.
...
בהקשר זה אציין, כי הנתבעים טענו בסיכום טענותיהם, כי התובע זנח את הטענה לעניין מכירת הדירה בסיכומיו-שלו, אולם לא ירדתי לסוף דעתם, מקום בו הטענה מופיעה בבירור בסעיף ה' לסיכום טענות התובע.
אשר על כן אני מורה כדלקמן: בכפוף לכך, שהתובע יפקיד במזכירות בית המשפט – תוך 7 ימים – כתב התחייבות עצמית, כמקובל לעניין עיקולים זמניים, וכן ערבות צד ג' בסך של 50,000 ₪ (על צד ג' להיות בעל איתנות כלכלית מספקת, כמפורט בנהלים המצויים במזכירות, ולהציג אסמכתאות לכך), ייוותר העיקול על כנו; לתובע הזכות, אם יעדיף להמיר את הערבות בערבון, להפקיד ערבון (במזומן או בערבות בנקאית אוטונומית, בלתי מוגבלת בזמן) בסך של 30,000 ₪.