בית משפט השלום בבאר שבע
ת"א 66359-08-22 "בית יוסף", בי"מד לבעלי תשובה ע"ש החיד"ש הקדוש זצוק"ל (ע"ר) נ' עמותת בית יוסף כתר מרדכי נתיבות, ע"ר ואח'
תיק חצוני:
לפני
כבוד השופטת אורית ליפשיץ
תובעים
"בית יוסף", בי"מד לבעלי תשובה ע"ש החיד"ש הקדוש זצוק"ל (ע"ר)
ע"י עו"ד יבגני פרחיה
נתבעים
1. עמותת בית יוסף כתר מרדכי נתיבות, ע"ר
2. מרדכי שריקי
ע"י עו"ד רועי רוזן
3. עריית נתיבות
החלטה
מיהות הצדדים
התובעת הנה עמותה רשומה ולטענתה היא בעלת הזכות להחזיק בבית כנסת וכולל, לרבות השטח הצמוד לו, הידוע כגוש 39571, מיגרש מספר 103, רחוב הרב עוזיאל 1, נתיבות, והם המקרקעין מושא ההליך.
הנתבעים מפנים להחלטות כבוד השופט ברוזה בתיק המקביל, שקבע כי "...הנכס עוד לא פונה ולכן התביעה שלפני היא תביעה תאורטית.. שכן שעד שלא יכריע בית המשפט בשאלת הפינוי אין מקום לידון בשאלה האם ישנה זכאות לדמי שימוש. לכן גם אם היתה התובעת צודקת היה מקום להורות על מחיקת תביעה זו עד לסיום תביעת הפינוי שתיקבע האם יש זכאות לסעד הכספי שנתבע לפני...לפיכך, תבהיר התובעת מדוע לא תפעל לתיקון התביעה הקודמת או שתגיש בקשה לאיחוד התיקים או למחיקת התביעה עד לסיום תביעת הפינוי....".
כמו כן, מפנים הם לכך שהמבקשת עשתה דין לעצמה ונמנעה מלפעול באחד המישורים שהוצעו ע"י כבוד השופט ברוזה.
במסגרת רע"א 210/00 שלומוביץ נ' שיכון עובדים בע"מ, נידונה שאלת האיחוד, כאשר מדובר היה בתביעה שכנגד ובתביעה עיקרית ובשאלה ההפוכה - האם יש להפריד בין שניהם ונפסקו שם, בין היתר, הדברים הבאים:
"....אחד המקרים שבהם ראוי להפריד את הדיון בתביעה שכנגד מהדיון בתביעה העיקרית הוא כאשר יגרום האיחוד לסירבול ההליכים ולעיכוב בירור התביעה העיקרית יתר על המידה. כך, למשל, קבע השופט זוסמן בע"א 96/74 רון נ' חזן, כי יש להפריד את הדיון בתביעה ובתביעה שכנגד, שכן "הדבר מתקבל על הדעת, שאם בשלב זה תצורף התביעה שכנגד יסתבכו העניינים נוספות...".
השופט עמית בתיק בר"ע (חי) 1781/07 קדמני נ' שואח, פסק כי : "...אחד השיקולים שרשאי בית המשפט לשקול בבואו לידון בבקשה לאיחוד עניינים, הוא השלב הדיוני בו נימצאת כל אחת מהתביעות, והאם האיחוד ביניהן עשוי לגרום לסירבול ולעיכוב הדיון בתביעה המתקדמת...".
בעניינינו, התביעה הוגשה כתובענה לפינוי מושכר, ובמצב דברים רגיל, לתובעים היתה שמורה האפשרות להגיש תביעה בגין סעדים נוספים, בהמשך.
...
דיון והכרעה
לאחר שעיינתי בבקשה על נימוקיה, ובתגובה לה, הגעתי להכרעה כי דין הבקשה לאיחוד תביעות להידחות ולהלן נימוקי.
לאור כל האמור, ובשים לב למחלוקת בין הצדדים בדבר זכויותיה של התובעת במקרקעין, עמדת עריית נתיבות בדבר זכויותיה של התובעת במקרקעין, סבורה אני כי בנסיבות העניין, איחוד התובענות כמבוקש, יסרבל את ההליכים, שלא לצורך, וזאת בפרט לאור כך שטרם התגבשה עילת התביעה בתובענה השנייה.
לפיכך ולאור כל האמור, הנני מורה כי דין הבקשה לאיחוד תביעות להידחות ובהתאם למצוות מתקין התקנות אני מחייבת את התובעת בהוצאות משפט ושכר טרחת עורך דין בסך של 4,000 ₪ בגין בקשה זו, אשר ישולמו בתוך 30 יום ואם לא, הם יישאו ריבית והצמדה מהיום ועד התשלום בפועל.