מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה הדדית בגין הפרת הסכם פיתוח תוכנה

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2020 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפני בית הדין מונחות תביעות הדדיות בין הצדדים: (1) תביעה מתוקנת של התובעים לפיצויים בגין עוולת לשון הרע וכן לפיצויים בגין הפרת חוזה וגרם הפרת חוזה שנחתם בין התובעת לחברת שופרסל בע"מ (להלן: "שופרסל"); (2) תביעה שכנגד מטעם הנתבעת, לחייב את התובעים בפיצויים בגין עוולת לשון הרע, הפרישי פצויי פיטורים, פיצוי בגין נזק מיסויי שניגרם לנתבעת, שעות נוספות, קזוז שכר ועגמת נפש.
ואלה העובדות הרלוואנטיות כפי שהן עולות מכתבי הטענות כמו גם מעדויות הצדדים והמסמכים שצורפו לעדותם: התובעת 1, חברת טאו טכנולוגיות ואחזקות בע"מ, עוסקת במתן שירותי ייעוץ, פיתוח תוכנה, הדרכה ומכירת מוצרים בתחום הבינה (מטעמי נוחות תקרא: "התובעת/ ו/או טאו" ולא הנתבעת שכנגד).
...
ובהמשך: "...העובדה שאתה יודע להתנסח במתק שפתיים ולנסות לבלבל את הקורא ולשקר פעם אחר פעם בלי למצמץ מעידה שאתה פועל בחוסר תום לב". "...ולסיכום – העולם הוא עגול וסוף גנב לתלייה". עוד טענו התובעים כי נמסר להם ממנהלת החשבונות שהנתבעת כינתה את התובע בכינויים וציינה בפניה: "הוא נוכל, לא כדאי לך לעבוד איתו". הנתבעת הכפישה התובעים גם בפני סוכן הביטוח ואמרה לו : "אני אחסל לך את העסק". בהתכתבויות וואטס אפ נוספות בין הנתבעת לתובע כותבת הנתבעת כדלקמן: "אתה גנבת ממני כספים וממשיך לגנוב". ולא סתם לא רצית לתת לי גמר חשבון.
אשר על כן, נדחית טענת הנתבעת להרמת מסך.
סוף דבר לאור המקובץ לעיל התביעה של התובעים נדחית על כל רכיביה.
התביעות בגין פרסום לשון הרע, עגמת נפש, החזר בגין הפסד נזק מיסויי החזר קיזוז שווי רכב והרמת מסך– נדחות.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2020 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כאשר אדרי מתבקש להסביר בחקירתו מה הוא עושה לאחר שסוכנות אדרי עוברת למשרדי סוכנות אשל והוא רואה שעוברים חודשים ואשל לא מקיים את ההסכם, הוא משיב "אנחנו כל בוקר היינו נפגשים והייתי אומר לו מה קורה, אני צריך לדבר עם העובדים, בעיניין של רבידי תוכנה, כל יום אותו סיפור. זה מה שהיה" (עמ' 28 שו' 18-19).
לגבי תאגיד, כבר נפסק, כי ככלל לא ייפסקו לו פיצויים בעד נזק לא ממוני, שכן בהיותו תאגיד הוא אינו מסוגל לסבול נזק נפשי (ראו ע"א 8588/06 דלג'ו נ' אכ"א לפיתוח בע"מ (פורסם בנבו) (11.11.2010)).
ביטול ההסכם גורר חובת השבה הדדית לצדדים, ומקים לאשל זכות לתבוע השבת טובת ההנאה שצמחה לסוכנות אדרי משהייתה במשרדיו (ראו; סעיפים 21 לחוק החוזים (חלק כללי), התשל"ג -1973 וסעיף 9(א) לחוק החוזים (תרופות בשל הפרת חוזה) תשל"א-1970).
...
בנסיבות אלה לא ניתן לקבוע, אך על יסוד טענת אשל שיש לחלק את ההוצאות בשניים משום ששני הצדדים ישבו במשרד, כי סוכנות אדרי עשתה שימוש בכל ההוצאות ושיעור שימושה שווה ערך למחצית מהן.
סוף דבר מכל האמור התביעה בתיק 1724-12-17 (תביעת סוכנות אדרי) מתקבלת בחלקה הקטן, כך שאשל ישלם לסוכנות אדרי סך של 19,552 ₪, בתוספת אגרת משפט כיחס שבין הסכום שנפסק לסכום התביעה וכן הוצאות ושכר טרחת עורכי דין בסך כולל של 4,200 ₪.
התביעה בתיק 17668-12-17 שהגיש אשל - נדחית.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

בגין הפרת החוזה וכשלון הפרויקט תובעת המשבב סכום של 1,442,928 ₪ כסכום השבה של הסכום ששילמה לקומפליט; סכום של 721,776 ₪ בגין "תשלומים לספקי שירות יעודיים... שנשכרו על יסוד דרישות הפרויקט בהכוונת קומפליט" (סעיף 134 לכתב התביעה); סך של 964,000 ₪ בגין "השקעת משאבי זמן אירגוניים... בכל המחלקות, בניסיון לקלוט את התוכנה החדשה שירדו לטמיון (שם, סעיף 135).
ולאחר שהרחבתי הן בעיניין התכלית האובייקטיבית של חוזה לבצוע פרויקט הטמעת תוכנת ERP בבית עסק והן בעיניין התיאוריה המשפטית התומכת בעיצוב גמיש של דיני הסעדים החוזיים בנסיבות שבהן העדר הפיקוח ההדדי האפקטיבי במהלך חיי החוזה מצדיקים את עיצוב תמריצי הצדדים אקס אנטה לשיתוף פעולה אופטימאלי, נותר 'לאסוף' את התובנות ולצקת תוכן להסכם ההיתקשרות בעניינינו.
מבחינה מעשית, המשמעות של עקרון האחריות היורדת היא, שסכום הפיצויים שישולם למקבל-התוכנה בעת שהפרויקט יורד לטמיון, כמו בעניינינו, יוגבל לאנטרס הקיום או אינטרס ההסתמכות, תוך ויתור של מקבל-התוכנה על הזכות לתבוע פצויי השבה במקרה של הפרת החוזה מצד מפתח-התוכנה: "במקרה שבו לא תושג התוצאה שלה התחייב לוי, ופיתוח התכנה לא יושלם, תעמוד אחריותו של לוי על נזקיו של יהודה (שניתן להגדירם בחוזה), בנכוי הוצאותיו של לוי עד לאותו השלב" (פורת, עמודים 194-193).
...
כל אלו ביחד הן נסיבות בעלות משקל ממשי המביאות לכלל מסקנה כי סאפ ישראל אכן הציגה מצג של 'שותפות עסקית' עם קומפליט וכי אלמלא אותו מצג, לא היתה המשבב מתקשרת עם קומפליט.
בהתאם למסקנתי כי בנסיבות העניין יש להחיל את דוקטרינת ההשתק מכוח מצג, אני קובעת כי סאפ ישראל מושתקת מלטעון כי בינה ובין קומפליט לא מתקיימים יחסי שותפות שמכוחם היא אחראית בגין הנזק שנגרם למשבב.
סוף דבר התביעה של המשבב מתקבלת בחלקה והתביעה שכנגד התקבלה במלואה באופן שלאחר קיזוז החיוב בתביעה שכנגד על קומפליט וסאפ לפצות את המשבב בסכום כולל של 1,375,000 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

כללי לפני תובענות הדדיות שעניינן מיזם בעיניין פיתוח "ארנק אלקטרוני" לשימוש מקוון באתרי גיימינג (בעיקר במובן משחקי הימורים באנטרנט) (להלן: "המיזם").
בתובענה (שכנגד) אותה הגיש שמש נטען, כי בנסאיי הפר את ההסכם באופן יסודי וכן התרשל, עשה עושר ולא במשפט, פגע במוניטין של שמש והביא לאובדן הזדמנויות של שמש לרווח עתידי.
כך למשל, הצדדים חלוקים בשאלות אם הודעת ביטול ההסכם נשלחה על ידי שמש כדין או שמא היא עצמה מהוה הפרה של ההסכם; מי מהצדדים עמד בתום לב על קיומו של ההסכם ומי הפר אותו; מי ניסה לשנות את מערך ההסכמות הבסיסיות "ולשפר עמדות" ובכך סיכל את המשך המיזם; אם המערכת שפותחה על ידי בנסאיי או מי מטעמו היא רוויית פגמים באופן שלא ניתן לעשות בה שימוש ואף לא לבצע את שלב הפיילוט באופן שלא יסכן את המוניטין של שמש; או שמא שמש ניסה להשיג שיפורים למערכת מבלי לשלם עליהם תשלום נוסף ואף העלה לראשונה טענות כלפי המערכת על מנת למצוא עילה להשתחרר מההסכם מול בנסאיי; ועוד.
עניין הפיילוט אינו נזכר בהסכם השותפות אך לא הייתה מחלוקת אמיתית כי היה בכוונת הצדדים לקיים מהלך אותו כינו "פיילוט". מומחה בית המשפט תיאר פיילוט כשלב אפשרי בפתוח תוכנה, שהוא הפעלה מבצעית חלקית תוך פתיחת גישה למערכת לאוכלוסייה קטנה/מדגמית המאפשרת תיקון או נסיגה בנזק מינימאלי אם מתגלות תקלות קריטיות (עמ' 9 לחוות הדעת).
...
עוד טוען בנסאיי כי למרות שבהצעת המחיר נכתב כי האתר הוא "ללא מערכת ניהול", בסופו של דבר הוקמה והוטמעה גם מערכת ניהול.
סוף דבר: בתביעה העיקרית מחויב שמש כלפי בנסאיי בסך של 1,200,000 ₪.
התביעה שכנגד נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בתמצית, בתביעה נטען כי תוכנה שפיתחה החברה (להלן: מערכת "ביטאפ") זהה בזהות מוחלטת לתוכנה אחרת שהייתה תוצר של מיזם משותף בין הצדדים (להלן: מערכת "רובי", מיזם "רובי" או המיזם המשותף) אשר התבססה על תוכנה קודמת שפיתח המשיב.
בפסק הבוררות שניתן על ידי הבוררת עו"ד ד"ר שני רופא (להלן: הבוררת או הבוררת רופא) ביום 20.8.2021 נדחו התביעות ההדדיות שהגישו הצדדים.
נקבע כי המשיב זכאי לפצוי בגין הפרת זכויותיו נוכח קביעת הבוררת רופא עצמה, על פיה המבקשים העתיקו חלקים של מערכת "רובי" בפן הטכנולוגי ואימצו אותם לתוך מערכת "ביטאפ". זאת כאשר העובדה שמערכת "ביטאפ" לא העתיקה את מערכת "רובי" בפן העיסקי, איננה סותרת את הממצא העובדתי בדבר ההעתקה בפן הטכנולוגי.
נטען כי הבוררת שבערעור חרגה מסמכותה; כי לא ניתנה למבקשים היזדמנות נאותה לטעון טענותיהם או להביא ראיותיהם; כי הבוררות שבערעור לא נימקה את פסק הבוררות ולא פסקה בהתאם לדין על אף שנקבע בהסכם הבוררות שעליה לעשות כן; וכי הפסק ניתן לאחר שעברה התקופה לנתינתו.
...
דיון והכרעה דין הבקשות להידחות.
הבקשות נדחות אפוא ללא פסיקת הוצאות למי מהצדדים.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו