לטענתו של התובע, יום למחרת הרכישה, עת אישתו נהגה ברכב נדלקה ברכב נורת אזהרה שהזהירה אודות תקלה במנוע.
כמו כן בעיניין תק (י-ם) 29135-01-13 בכור אבאייב נ' אמנון יעקב נאמר כי:
"נפסק לא פעם, כי על רוכש רכב סביר לבדוק את הרכב טכנית, חיצונית וכל בדיקה אחרת, במוסך מורשה, טרם רכישתו (ראה: תא (ת"א) 16847-07 צוות תנופה ניקיון ואחזקה בע"מ נ' לוי עובד (עבד) (פורסם בנבו)), ומי שבוחר לרכב רכב בלא בדיקה נוטל סיכון בהסתמך על המידע שהיה בידי המוכר ואין לו להלין אלא על עצמו בבחינת "ייזהר הקונה". במקרים מסוג, נפסק, כי לכל היותר, טעה התובע בכדאיות העסקה ועל כך אין הוא זכאי לפצוי (השווה: ת"ק (ת"א) 27910-02-11 משה נ' עליזה יצחקוב (פורסם בנבו )" .
מהאמור לעיל, אינני רואה מקום שהנתבעת אשר התחייבה להיעדר תאונות, תפצה את התובע עקב מנוע תקול שכן אין קשר לוגי בין הדברים.
יודגש כי הצהרת הנתבעת כאשר להיעדר תאונות הייתה לפי הערכתי בהתאם לידיעתה בעת ההצהרה ואני סבור שהצהרתה ניתנה בתום לב.
לסיום, אעיר, כי התובע הורה להחליף את המנוע, עקב חוות דעת שקבל ולפיה המנוע תקול לחלוטין וכן כי התביעה הוגשה, לאחר שהחלפת המנוע בוצעה.
...
להלן טעמיי למסקנה זו;
בראש ובראשונה יודגש, כי מדובר בעסקה שבוצעה בין שני אנשים פרטיים.
אני סבור כי הנתבעת גילתה את המידע הרלוונטי אשר היה בידה טרם המכירה ולא הוכח כי הוליכה את התובע שולל, או כי התנהגותה הייתה חסרת תום לב.
כך, בעניין ת"ק (נת') 9048-04-20 אור וסלזם נ' הרוש עסקי רכב ויזמות בע"מ נקבע הכלל הבא:
"לצד אחריותו של הרוכש לבדוק את הרכב טרם רכישתו ניצבת חובתו של המוכר, כצד למשא ומתן הטרום חוזי לנהוג כלפי הרוכש בתום לב, תוך גילוי נאות של המידע הרלבנטי לעסקה המצוי ברשותו, ומבלי שפעולות השיווק שלו עבור מכירת הרכב יהוו כדי הטעיה או מצג שווא העולה עד כדי רשלנות או תרמית (ת"ק 42983-02-15 יצחק אמר נ' נטלי דרורי [פורסם בנבו] (19.7.2015) דלעיל; ת"ק 29135-01-13 בכור אבייאב נ' אמנון יעקב [פורסם בנבו] (28.7.2013)). ויובהר; "הטעיה היא הצהרה כוזבת .... הטעיה יכולה ללבוש שתי צורות : האחת - הטעיה במעשה על דרך של מצג שווא הכולל פרטים שאינם תואמים את המציאות. השניה - הטעיה במחדל קרי : אי גילוי פרטים מקום שיש חובה לגלותם" (ע"א 2837/98 ארד נ. בזק [פורסם בנבו])"
יודגש כי הצהרת הנתבעת כאשר להיעדר תאונות הייתה לפי הערכתי בהתאם לידיעתה בעת ההצהרה ואני סבור שהצהרתה ניתנה בתום לב.
לסיום, אעיר, כי התובע הורה להחליף את המנוע, עקב חוות דעת שקיבל ולפיה המנוע תקול לחלוטין וכן כי התביעה הוגשה, לאחר שהחלפת המנוע בוצעה.
רוצה לומר כי לא ניתן לדעת עתה, האם הטיפול עליו החליט התובע הוא טיפול אופטימלי, או שמא ניתן היה לתקן את המנוע במחיר נמוך מזה שהתובע נשא בו.
מכל המקובץ, דין התביעה להידחות.