מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בעניין סמכות הנמל לגבות אגרת רציף

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2013 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

בתביעתה זו עותרת המבקשת כנגד סמכות הנמל לידרוש את יתר החוב מסוכן המכס בטענה שאין בסמכותו של הנמל לעשות כן באמצעות המס"ב. במקרה הנידון נטען כי המבקשת ספקה שירותי עמילות מכס לשני יבואנים אשר נחקרו לאחר מספר שנים על ידי מחלקת החקירות של המכס ובדיעבד התברר שערך הטובין אותם ייבאו לארץ בשנים 2003-2006 עולה על ערך הטובין עליו הצהירו ומשכך היה עליהם לשלם אגרת רציף גבוהה יותר.
הצדדים הגישו ראיותיהם לתיק באמצעות תצהירי עדות ראשית לתיק ולאחר הגשת הראיות הגישה המבקשת בקשה למתן פסק דין כנגד הנמל בהסתמך על פסיקת בית משפט עליון ברע"א 3953/12 חברת נמל חיפה נ' דוד יחזקאל ובניו בע"מ, פורסם ביום 6/8/2012, שכן לגירסתה קבע בית משפט עליון שאין לנמל סמכות לגבות באפן רטרוקטיבי הפרישי אגרות מעמילי המכס.
בנוגע לתגובת המדינה נטען שמדובר בתגובה לא עניינית הבאה לכפר על נוהל גילוי מידע לא חוקי מהמכס לנמל ואין לקבל טענות פרוצדורליות של המדינה בנוגע לצירופה כמשיבה לבקשה.
...
אוסיף שהגשת בקשה כזו עתה, יש בה משום סרבול הליכי משפט שלא לצורך, שכן במקום להידרש לכל הטענות בבקשה אחת, נדרש בית משפט להיזקק לבקשה בנוגע לצירוף התצהיר פעם נוספת ללא כל הצדקה לכך ומדובר בסרבול הליכי משפט ללא צורך ואף מטעם זה דין הבקשה להידחות.
לא זו אף זו, החלטת בית משפט המחוזי ברע"א 27317-12-12 שהוגשה על החלטתי הקודמת בעניין צירוף התצהיר המשלים התקבלה ושם קבע כבוד הנשיא אלון באופן מפורש: "אני מוסיף ומורה כי תצהיר משלים מטעם המבקשת, וכן תצהיר תגובה משלים מטעם המשיבה- לעניין הסבירות בלבד (כמפורט לעיל)- יוגשו בהתאם למועדים שייקבעו בהקדם על ידי בית משפט קמא". משכך, והואיל ועניין צירוף התצהיר נידון אף על ידי ערכאת הערעור, הרי שהחלטת ערכאת הערעור עומדת בעינה וברי שאין להיזקק עוד לשאלת צירופו של התצהיר נוכח החלטת כבוד הנשיא.
לעניין זה קבע י. קדמי בספרו על הראיות, חלק שלישי, עמוד 1165 כי: "נראה כי מסירת המידע הסודי אגב הפרת חובת הסודיות- ובניגוד לחסיון- אינה פוסלת את המידע כראיה; ובוודאי שכך הם פני הדברים, כאשר המידע מוגש על ידי מי שחובת הסודיות אינה חלה עליו והוא מחזיק במידע". לא מצאתי ממש גם ביתר טענות המבקשת ולכן, די באמור לעיל בכדי לדחות הבקשה ומשכך נדחית הבקשה להוצאת התצהיר מהתיק.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

תביעה כספית בסך של 238,031 ₪ להשבת כספים שנגבו מהתובעת, דינמיק שרותי ספנות (דש"ס) בע"מ (להלן: "הסוכנת"/התובעת"), על ידי הנתבעת – חברת נמל אשדוד בע"מ (להלן: "נמל אשדוד/הנתבעת").
כמו כן יש לבחון סבירות השמוש שעשה הנמל בסמכותו לגבות אגרה בעניינינו.
סעיף 3 להסכמות קובע כי "בנוסף לאמור בסעיף 2 לעיל, ובמטרה לתגמל את פעילות הבעלים והאניה בשנת 2012, יוחזר 20% מהסכום האמור בסעיף 1.2 לעיל לבעלים ללא דרישה כספית מצד חברת הנמל עם חידוש תקופת הפעילות בשנת 2012 ולא יאוחר מסוף חודש יולי 2012, ובילבד שתפקוד האניה, באמצעות הבעלים, את נמל אשדוד לכל אורך עונת הפעילות של שנת 2012. למען הסר ספק, אם האניה לא תיפקוד את נמל אשדוד באופן רציף בשנת 2012, לא יינתן החזר כאמור לעיל". במסגרת סעיף 5 להסכמות, התחייב הבעלים לשמור בסודיות כל מידע שיגיע אליו מחברת הנמל במהלך ביצוע הסכם זה וכן את פרטי ההסכם.
...
לאור כל מפורט לעיל, אני קובעת כי התובעת לא הרימה את הנטל להוכיח כי הכספים הנתונים בידי הנתבעת הינם כספים שלה.
עוד אני קובעת כי החיוב בגין אגרות הנמל לתקופה בה היתה התובעת סוכנת האניה, כמפורט בפסקאות 34-29, בוצע כדין.
לפיכך דין התביעה להידחות.

בהליך המרצת פתיחה (ה"פ) שהוגש בשנת 2017 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

התובענה, בתמצית מונחת בפני המרצת פתיחה אשר הוגשה על ידי פז בית זיקוק אשדוד בע"מ (להלן: "פז" או "המבקשת"), למתן סעד הצהרתי הקובע כי חברת נמלי אשדוד בע"מ (להלן: "חנ"א" או "משיבה 1") ו/או חברת נמלי ישראל פיתוח ונכסים בע"מ (להלן "חנ"י" או "משיבה 2") אינן רשאיות לגבות דמי תשתית מהמבקשת בעבור פריקה וטעינה של מוצרי דלק בנמל אשדוד (להלן: "הנמל") באמצעות המקשרים הימיים, וכי כל גבייה אשר נעשתה בעבר או נעשית כיום הנה בחוסר סמכות ושלא כדין.
סעיף 2(ב) לצוו זה קבע כי "המחיר לשירות של שימוש בתשתיות ופיתוח הנמל יהיה התעריף שנקבע בתקנות התעריפים כאגרת רציף". סעיף זה פורש בצורה שונה לחלוטין על ידי כל אחד מהצדדים לבקשה זו, אשר ביקשו להעניק לסעיף פרשנות אשר תוכיח צדקתו באשר לכוונת המחוקק: המבקשת טוענת כי הסעיף קובע כי לא די בשימוש בתשתיות כדי שתיגבה אגרה, אלא חייב להיות צמוד לה שירות (ובמילותיה בסעיף 28 להמרצת הפתיחה, "שירות+שימוש=תשלום"), ואילו המשיבות טוענות כי לא חל שינוי בעיניין אגרת הרציף כפי שנקבעה בתקנות הנמלים, וכי הוא מחיל חובת תשלום בגין פריקה וטעינה של מוצרי דלק באמצעות המקשרים הימיים ללא תנאי נוסף.
...
עם זאת סבורה אני כי המבקשת אינה מושתקת או מנועה מלהגיש את התובענה; ובכל מקרה, ולאור האמור לעיל, דין התובענה להידחות לגופה והתוצאה הינה אותה תוצאה.
לאור התוצאה אליה הגעתי, איני נדרשת לסוגיה זו. סוף דבר מכל הטעמים הנזכרים לעיל, התובענה נדחית.
המבקשת תשלם לשתי המשיבות גם יחד הוצאות משפט בסך של 50,000 ₪, בצירוף מע"מ כדין.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מהיר (תא"מ) שהוגש בשנת 2013 בשלום אשדוד נפסק כדקלמן:

כללי עניינה של תביעה זו לסמכותה של הנתבעת (להלן: "הנמל") לגבות אגרת רציף מהתובעת, חברה העוסקת בשילוח בנלאומי ועמילות מכס, כאשר התגלה בדיעבד שיבואן אשר התובעת פעלה כסוכנת מכס לשיחרור טובין שיובאו על ידו, ככל הנראה ניסה להערים על רשויות המכס באמצעות רשימון כוזב ובפועל מתברר כי ערך הטובין גבוה יותר.
בסמוך לכך, בע"א 1517-03-12 חברת נמל אשדוד בע"מ נ' טלי עד שנוע בע"מ (להלן: "עניין טלי שנוע בע"מ) קבעה כבוד השופטת דברת כי "סוכן המכס הוא האחראי לשיחרור הסחורות מהנמל, והוא זה שבא במגע עם רשויות הנמל על מנת לדאוג לתשלום ההיטלים והאגרות הנדרשים...במידה ומסתבר לאחר מעשה, כי לא שולמה אגרת הרציף בשיעור הנכון, פרושו של דבר הוא כי סוכן המכס לא מילא כראוי את חובתו הראשונית לתשלום האגרות בסכומן הנכון- גם אם עשה זאת בתום לב- ועל כן קמה חובתו להשלים את האגרה בשיעור הדרוש". כבוד השופטת דברת אף איבחנה פסק דינה מפסק הדין בעיניין יחזקאל בקובעה שבאותו עניין ניתן משקל לעובדה שהאגרות נגבו זמן רב לאחר החיוב הראשוני מה שלא חל בעיניין טלי עד שנוע בע"מ. בשני פסקי הדין לעיל הוגשו בקשות רשות ערעור לבית המשפט העליון אשר נדחו על בית משפט העליון אולם בהחלטות באותן ברע"אות קבע בית משפט העליון את זכותו העקרונית של הנמל לגבות אגרת רציף מסוכן המכס אולם קבע שיש לבחון בכל מקרה ומקרה את סבירות הבצוע פעולת הנמל.
...
טענות הנמל מנגד, טען הנמל כי דין התביעה להידחות.
בעניין הנדון לא שוכנעתי כי כך אכן נעשה בכל המקרים בהם נגבתה האגרה שכן עיון ברשימת החיובים בהם חויבה התובעת בתשלום ביתר של אגרות מלמד שהתובעת חויבה בהשלמת אגרות אף במקרים בהם חלפו למעלה מארבע שנים מעת גמר פריקת המטען ועד למועד החיוב.
אשר על כן ולאור האמור לעיל, הינני קובעת שדין התביעה להתקבל ברובה למעט החיוב שעניינו רשימון מספר 0820554665 שכן מדובר בפרק זמן סביר מעת התשלום ועד מועד ביצוע החיוב.
משכך, אני מורה לנמל להשיב לתובעת סך של 11,379 ₪ בצירוף הפרשי ריבית והצמדה ממועד החיוב ועד למועד התשלום בפועל.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2013 בעליון נפסק כדקלמן:

המבקשת טיפלה בשחרור סחורות בנמל אשדוד עבור חברה לייבוא מצברי רכב (להלן - החברה), ושילמה עבורה בחודש דצמבר 2008, או במועד סמוך, את אגרות הרציף שנדרשו לשיחרור מצברי הרכב שייבאה החברה לישראל.
בית משפט השלום קיבל את התביעה וקבע כי על המשיבה להשיב למבקשת את סכומי אגרת הנמל בהם חויבה כסוכנת מס. בית המשפט קבע כי המשיבה לא הייתה רשאית לחייב את המבקשת בחובות החברה, מאחר שיחסי השליחות בין המבקשת לבין החברה הופסקו, והמבקשת לא הייתה ערבה עוד לתשלום יתרת חובות החברה.
בנוסף לפער הזמנים, גם הפער הגדול בסכומים שנגבו הביא למסקנה קונקרטית לפיה בעיניין יחזקאל השמוש בסמכות לגבות אגרה למפרע נעשה בחוסר סבירות.
...
אף אין בהחלטת בית משפט זה בעניין יחזקאל, בה תולה המבקשת את יהבה, כדי לעזור לה. על אף שהסכים במישור העקרוני כי בהתאם לדין שחל בתקופה הרלוונטית, חובתו של עמיל המכס לשלם אגרה כדין כוללת גם את החובה לתשלום ההפרש אם חויב בחסר, קבע השופט א' רובינשטיין כי אין בידו להיעתר לבקשת רשות הערעור שכן החיוב בגין ההפרשים בעניין יחזקאל נעשה רק לאחר כארבע שנים מאז נותק הקשר בין עמיל המכס לבין החברה המייבאת.
בנוסף לפער הזמנים, גם הפער הגדול בסכומים שנגבו הביא למסקנה קונקרטית לפיה בעניין יחזקאל השימוש בסמכות לגבות אגרה למפרע נעשה בחוסר סבירות.
הבקשה נדחית.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו