קביעות אלו אף עולות בקנה אחד עם ממצאיו של בית הדין האיזורי לעבודה בתיק תע"א 2268-07 עו"ד שאולי יצחק נ' נציבות שירות המדינה (פורסם בנבו, 5.3.09), במסגרתו נדון מקרה דומה בו התובע, מנהל מחוז במשרד הבטחון שדורג בדרוג העובדים הסוצאליים, טען כי הוא מופלה בדרגתו אל מול עובדים סוצאליים במשרד הרווחה, בהתייחס להעלאת הדרגה למנהלי המחוזות במשרד הרווחה בהחלטת ועדת המעקב משנת 2001.
כאשר נישאלה הג' אילת קדוש, עדת ההגנה, סגנית הממונה על מערכת הבטחון בנציבות המדינה לגבי העלאת הדרגה לעובדי המח"ר, השיבה כך: [footnoteRef:14] [14: ראו: פרוטוקול הדיון, עמ' 16, שורה 21 -34; עמ' 17, שורות 1 – 21.
מדובר בתביעה כנגד מדינת ישראל, אשר שימשה כמעסיקתה של התובעת, שעה שממילא, ככל שבית הדין היה פוסק לטובת התובעת, הרי שגובה הסכומים היה מחושב בהתאם לערך הדרגות על פי ההסכמים הקבוציים.
...
כבר בתחילת הדברים נציין כי לא מצאנו לנכון לקבל את תביעתה של התובעת, שעה שלטעמנו, היא לא הצליחה להרים את הנטל ולהוכיח כי הופלתה לרעה וכי הנתבעות פעלו באפליה פסולה אל מול שלוש קבוצות השוויון להן טענה התובעת.
]
בנוסף, לא מצאנו בסיס לטענתה של התובעת להיותם של מנהלי מחוז מדירוג המח"ר קבוצת השוויון שלה, שכן מדובר בדירוגים שונים, בעלי מאפיינים שונים, הסכמים שונים ודרגות שונות, שעה שהוכח, בין היתר, כי קיים פער משמעותי בין שכרם של מנהלי מחוזות בדירוג המח"ר למנהלי מחוזות בדירוג עו"ס, לרעת המדורגים בדירוג המח"ר.
לא מצאנו גם בסיס עובדתי לטענת התובעת כי היא הופלתה ביחס לנושאי משרה מקבילים לה במשרד הביטחון, בדירוג עו"ס, בהם סגן וראש היחידה הארצית לשירותי שיקום, שעה שהתובעת לא הצליחה להרים את הנטל ולהביא תימוכין לטענתה כי מדובר במשרות מקבילות לתפקידה.
לסיכום פרק זה, הגענו לכלל מסקנה כי יש לדחות את טענת התובעת להפליה אל מול ראש יחידת השיקום, שהינו בעל תפקיד שונה, בעל מאפיינים שונים וסמכויות שונות ואין כל חובה להשוות ביניהם.
עם זאת, אין מדובר בכלל מוחלט ויש גם חריגים לכלל, כפי שנקבע בע"ע (ארצי), 1193/04, מרים רפפורט ו – 22 אחרים נגד רשות שדות התעופה, (30.01.2006): "אכן, במקרים חריגים יאפשר בית הדין את פיצול הדיון, 'ביחוד כאשר מדובר בסעד המכוון כלפי המדינה או כנגד גופים ציבוריים אחרים (י לובוצקי סדר הדין במשפט העבודה פרק 20 עמ' 9 מהדורה חמישית, 2016)".
בנסיבות המקרה שלפנינו, אנו סבורים כי אין מקום לדרוש את כימות התביעה ולא היתה מניעה, להגיש את התביעה דנן כסעד הצהרתי.
סוף דבר
מצאנו כי יש לדחות את תביעתה של התובעת על כלל מרכיביה וטענותיה, לסעדים הצהרתיים כמו גם לסעד כספי בגין נזק בלתי ממוני, בהתאם לנימוקי פסק הדין לעיל.