מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בסדר דין מקוצר לפינוי בית ופיצוי כספי

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2021 בשלום חיפה נפסק כדקלמן:

בבקשת הרשות להיתגונן טען הנתבע, בין היתר, שהתובעת נטשה את הדירה לפני שנים רבות, לא ביקרה בה ולא היתעניינה בה, וכי הדירה עמדה במשך שנים נטושה וללא שוכר, תוך שנרקומנים היו פוקדים אותה באופן תדיר על מנת לישון בה. לטענתו, חודשים ספורים לפני הגשת התביעה ניכנסו הנתבע ובת זוגו לדירה, שיפצו אותה במיטב כספם, תוך החלפת ריצוף, התקנת מטבח וחדר רחצה חדשים, דלת פלדה בכניסה ודלתות עץ בחדרים, וכן בוצעה התקנת משקופים, תריסים, חלונות ומיזוג, בעלות כוללת של 83,000 ₪.
ייאמר כבר עתה, שכפי שעולה בבירור מכתב התביעה, מדובר בתביעה שהוגשה בסדר דין מקוצר לפינוי וסלוק יד ולא בתביעה לפינוי מושכר, והיא מתאימה לבירור בהליך בו הוגשה.
"בית המשפט איננו צריך להשתכנע שהטענות בתצהירו של הנתבע הן נכונות, אלא עליו לצאת מההנחה שיש אמת בדברי הנתבע ואין לו (לבית המשפט) צורך לבחון את מהימנותו של הנתבע... אם יש בטענות המבקש הגנה כנגד התביעה, אין לשלול ממנו את האפשרות לדיון מלא במשפט עצמו" (ד. בר אופיר, סדר דין מקוצר בהלכה הפסוקה, מהדורה 12 (2014), 294).
בית המשפט המחוזי הנכבד ציין, שלעניין הזכאות לפצוי והחזר השקעות, יש להבחין בין מקרה שבו ניתנה רשות מלכתחילה ובוטלה לאחר מכן, לבין מקרה בו הרשות היא מכללא מכח שתיקת בעל הזכויות (למעשה זו טענת המבקש בתביעה שבפניי).
...
עם זאת, פסיקת בית המשפט המחוזי הנכבד שם, אך מחזקת את המסקנה אליה הגעתי.
כן צוין שם, שבתי המשפט מצאו לנכון להורות על פינוי בני רשות מכללא מעת שבוטלה הרשות, תוך שבחנו האם זכאי המחזיק במקרקעין לפיצוי משיקולי צדק ויהיו מקרים בהם "יש ותחושת הצדק תוביל למסקנה כי אין מקום ליתן פיצוי בגין ביטול רשות, גם אם היינו עוסקים בשיקולים שהתוותה הפסיקה במתן פיצוי בעת ביטול רשות" (שם, בעמוד 16).
בקשת הרשות להתגונן נדחית.

בהליך רשות ערעור אזרחי (רע"א) שהוגש בשנת 2021 בעליון נפסק כדקלמן:

המשיבים בתשובתם מבקשים לדחות את הבקשה לרשות ערעור, וסומכים ידיהם על החלטת בית משפט קמא, המבוססת על השהוי הניכר בהתנהלות הערייה, על אי סבירותו של מועד הפינוי שנקבע בפסק הדין, ועל הגשת התובענה בהליך של סדר דין מקוצר במטרה לקנות יתרון פרוצדוראלי.
זאת ועוד, עיון בהודעת העירעור שהגישו המשיבים לבית משפט קמא ובתשובתם לבקשת הערייה לרשות ערעור מעלה כי אכן עיקר טענותיהם ממוקד בשאלת הפיצויים, כך שנראה כי הניסיון לעכב את הפינוי נועד להוות כלי טאקטי מצידם למשא ומתן כספי מול הערייה.
...
דיון והכרעה לאחר שעיינתי בטיעוני הצדדים, אני סבור כי יש לקבל את הבקשה, לדון בה כבערעור, ולקבל את הערעור לגופו, כפי שיפורט להלן.
אף מאזן הנוחות אינו נוטה לטובתם, בשים לב לכך שאינם מתגוררים במקרקעין, ולא שוכנעתי כי ייגרם להם נזק ממשי בלתי הפיך שאינו בר פיצוי אם פסק הדין יבוצע (ע"א 6636/15 קריסטל נ' עו"ד עודד רוט, הנאמן לנכסי החייב יוסף מרגוליס, פסקה 14 (27.10.2015)).
סוף דבר: הערעור מתקבל והחלטתו של בית המשפט המחוזי מיום 24.12.2020 על עיכוב ביצוע הפינוי תתבטל ביום 4.2.2021.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2018 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

כללי: התובעת הגישה תביעה בסדר דין מקוצר לפינוי ופצוי כספי.
נשמעו ונחקרו המצהירים מטעם הצדדים והצדדים סיכומו את טענותיהם בע"פ. המסגרת הנורמאטיבית להטלת עיקול: תקנות 362 ו 374 לתקנות סדר הדין האזרחי, התמש"ד – 1984, קובעות את המסגרת שבדין בכל הנוגע לסעד זמני ועיקול זמני: תקנה 362: "(א) הוגשה בקשה למתן סעד זמני במסגרת תובענה, רשאי בית המשפט ליתן את הסעד המבוקש, אם שוכנע, על בסיס ראיות מהימנות לכאורה בקיומה של עילת התובענה ובקיום התנאים המפורטים בהוראות המיוחדות בפרק זה, הנוגעים לסעד הזמני המבוקש.
...
סוף דבר: כמפורט לעיל, בין שני השיקולים הראשונים קיים יחס גומלין שכונה בפסיקה כ"מקבילית כוחות".
לאחר ששקלתי את טענות הצדדים הגעתי למסקנה כי נוכח טענותיה של התובעת בעניין מאזן הנוחות, יש להותיר את העיקול על כנו.
מאחר והוגשה תביעה בסדר דין מקוצר, הוגשה בקשת רשות להתגונן ולאחר ששמעתי את עדויות הצדדים וטענותיהם האחד כלפי משנהו, הגעתי למסקנה כי יש ליתן למבקשת/נתבעת רשות להתגונן.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום כפר סבא נפסק כדקלמן:

בפני תביעה בסדר דין מקוצר לפינוי וסלוק יד הנתבעים ממקרקעין, מכוח הסכם מכר מיום 11.6.18, עליו חתומים הצדדים, במסגרתו התחייבו הנתבעים לפנות את הנכס למסור אותו לידי התובע.
בעיניין זה, טוען התובע כי ביתר כספי הפיצויים שקבל מהתאונה, אכן ביצע השקעת נדל"ן אחרת שאינה קשורה כלל לנתבעים, שעניינה רכישת מיגרש בניה הידוע כמגרש 36/87 בשטח של 508 מ"ר נטו (845 מ"ר ברוטו) שהנה חלק מן המקרקעין הידועים כגוש 7823 חלקה 36 (המיגרש) בתמורה לסכום של 150,000 ₪.
ההליכים: ביום 29.10.19 הגיש התובע את התובענה דנן, בסדר דין מקוצר, במסגרתה הוא עותר לסעד הצהרתי בקשר זכויותיו הנטענות בנכס ולפינויים של הנתבעים ממנו ומסירתו לידיו ולא לסעד כספי בגין יתרת החוב.
בקביעת מועד הפינוי מצוה בית המשפט לשקול את כל הנסיבות הרלוואנטיות: כך, השאלה עד כמה המקרקעין דרוש לתובע בדחיפות; את פרק הזמן שחלף מאז מועד הפינוי; ייעוד הקרקע; מצבו של הנתבע – לרבות משך הזמן הנידרש למציאת מקום חלופי על פי נסיבות הנתבעים; את פרק הזמן שבו הנתבעים מחזיקים בקרקע מעבר לזכות; הנסיבות שהובילו להגשת סעד סילוק היד, והאם סילוק זה הנו של בר רשות או של מסיג גבול.
...
לא מצאתי כי הנתבעים מצויים בחוסר איזון זה מול זה, הם חתמו שניהם על ההסכם בפני עורך דין, אשר אישר בעדותו את עריכת ההסכם על פי רצון הצדדים והבנתם, ומשכך נדחות כל טענות הנתבעים.
לסיכום: לנוכח כל האמור לעיל, אני מקבלת את התביעה ומורה על סילוק יד הנתבעים מהמקרקעין הידועים כגוש 7863 חלקה 11 מגרש 6, בדירה ומגרש בסך 545 מ"ר לא יאוחר מיום 1.7.22 בשעה 12:00 ומסירת החזקה בהם לתובע כשהם פנויים מכל אדם וחפץ השייך להם או למי מטעמם, כשהם חופשיים מכל חוב, עיקול, שעבוד, משכנתא, זכות שכירות, זכות חזקה ו/או זכות אחרת כלשהי לטובת צד שלישי.
הנתבעים ישלמו לתובע הוצאות משפט ושכ"ט עו"ד בסכום ריאלי כולל של 80,000 ₪, בשים לב להתמשכות ההליכים, מספר הדיונים והבקשות, אגרות, עלות תמלול הדיונים והוצאות העדים, והגשת התצהירים והסיכומים מטעם הצדדים.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2023 בהמחוזי תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ההליכים המשפטיים הקודמים והמקבילים תביעת הפינוי של מר חלבי החברה הגישה ביום 13.5.13 תביעה בסדר דין מקוצר לפינוי ולסילוק ידו של מר חלבי מהנכס (ראו את כתב התביעה המצורף כנספח 10 לתצהיר מר וייספיש).
הינה כי כן, בית המשפט העליון קיבל את קביעת בית המשפט המחוזי בחיפה לפיה שלושת המסמכים אינם מקימים עילת תביעה חוזית, כך שהזכות לפיצויים נגזרת אך מטיבה ועוצמתה של הזכות שהייתה בידו של כל מחזיק ערב הפינוי.
על רקע זה, שעה שמשלבים את הוראות התב"ע עם הוראות המיכרז בו הישתתפה החברה, ועם הוראות הסכם הפיתוח, קמה החובה המוטלת על החברה להעניק למחזיקים המפונים פיצוי בדמות חנות בעין או פיצוי כספי שווה ערך.
...
לפיכך, אני סבור שגם ביחס לתביעה שכנגד שהגישה רמ"י יש תחולה מלאה לסעיף 2 לחוק עשיית עושר, ואין מקום לפסוק דמי שימוש בנסיבות החריגות והמיוחדות העולות ממקרה זה. התוצאה נוכח כל האמור, דין התביעה והתביעות שכנגד להידחות במלואן.
ראשית, יש לקחת בחשבון שהתובע נדרש להתמודד עם שתי תביעות שכנגד, שלא נראה לי כי היה מקום להגישן.
בסופו של דבר הן נדחו, אך מאבקו היה ראוי.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו