בסעיף 8ג לכתב התביעה טוען התובע, כי לאחר השיחה הראשונה ומשעבר את בדיקת הזכאות הודיעה לו הנציגה כי הוא "זכאי לקבל רישיון לנשק".
ביום 12.11.20 שילם התובע למשרד הנתבע סך של 599 ₪ עבור "ייעוץ משפטי", וקיבל חשבונית מס/קבלה שמספרה 16909 (צורפה כנספח "ב" לכתב התביעה).
עד למועד השיחה עם עורך הדין, הועבר אל התובע דף הנושא תאריך 19.11.20, בו מפורטים המסמכים הנדרשים לתהליך, וכן המלצות לפעולות (להלן: "דף המסמכים הנדרשים")- צורף כנספח "ד" לכתב התביעה.
לטענת התובע, משהבין כי עפ"י דף המסמכים הנדרשים יהא עליו לבצע דבר בלתי אפשרי (קורס מדריך מטווח ירי או להתנדב במישטרה או במד"א), פנה למשרד הנתבע ובקש לבטל את ההיתקשרות מאחר ולטענתו, הדבר מנוגד לדברים שנמסרו לו בשיחה הראשונה.
אף אם טעה התובע, הרי שניתן היה לתקן הטעות ולהמשיך בתהליך, ולאפשר לנתבע למצות יכולתו ולספק בידי התובע המלצות לשם קידום התהליך שבסופו יוכל להגיש בקשה לקבלת רישיון לנשיאת נשק.
זאת ועוד, מעצם כך שהתובע ואולי גם מר מישייב אנשים עובדים ועסוקים, נמצאנו למדים מדוע בחרו לפנות למשרד הנתבע, על-מנת שהאחרון יפעל להכין עבורם את החומר הנידרש לצורך הגשת בקשה לקבלת רישיון לנשיאת כלי יריה.
...
אף בחינה עניינית של השירות שהעניק הנתבע לתובע, הן השיחה והבדיקה הראשונית והן הייעוץ המשפטי הטלפוני כמו גם הזמנים שנדרשו לכך, מובילים למסקנה כי שכר הטרחה בסך 599 ₪ (כולל מע"מ) הינו סביר.
יצוין כי הייעוץ המשפטי שניתן ע"י משרד הנתבע ניתן טלפונית, ואינני רואה בכך פגם, הן בשים לב לצו השעה וההתמודדות עם משבר נגיף הקורונה באותה העת, והן מהטעם שהתובע הבהיר כי הינו עסוק בעבודתו וניכר כי דווקא שירות זה הקל עליו ולא הביא לביטול ימי עבודה לשם כך.
סוף דבר
לאור כל האמור לעיל, אני מורה על דחיית התביעה.
כמו כן, אני מחייב את התובע בתשלום הוצאות הנתבע בסך 500 ₪.