מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בין יורשי מנוח בסדר דין מקוצר

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2019 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

הואיל והתביעה הוגשה בסדר דין מקוצר, הגישה הנתבעת – ביום 30/10/2017 - בקשה למחיקת כותרת ולחילופין בקשת רשות להגן.
משנקבע כי הנתבעת עיכבה את תגמולי הביטוח שלא כדין, משנת 2014, לעניין האישפוז, ומשנת 2016, לעניין הנכות הצמיתה, אין כל חשיבות לכך שהמנוח נפטר ביום 30/11/2017 והיה צורך לתקן את כתב התביעה לאחר קבלת צו ירושה.
...
סוף דבר הנתבעת עיכבה שלא כדין ובחוסר תום לב תגמולי ביטוח שהיה עליה לשלם למבוטח, משה קאזאז ז"ל. בטרם הסתיימו ההליכים בתיק זה הלך התובע לעולמו, ובנעליו באו יורשיו – התובעים.
לאחר שמצאתי כי טענות הנתבעת להצדקת עיכוב התשלום הן טענות סרק, החלטתי לחייב את הנתבעת בתשלום ריבית מיוחדת לפי סע' 28א לחוק חוזה הביטוח.
הנתבעת תשלם לתובעים את הסכומים הבאים: 25,000 ₪; שכר טרחת עו"ד בסך 5,850 ₪.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2016 בשלום רמלה נפסק כדקלמן:

עיכוב הליכים – ברע"א 8120/10 יורשי המנוח יואל סרן ז"ל נ' פז חברת נפט בע"מ (פורסם בנבו), קבע מהם השיקולים שבגינן יפעיל בית המשפט את שיקול דעתו בהחלטה האם לעכב הליכים מכח הטענה "הליך תלוי ועומד": "ודוק, הסמכות לעכב הליכים מכוח טענת lis alibi pendens היא אינה סמכות שבחובה אלא עסקינן בסמכות שבשיקול דעתו של בית המשפט (ראו: גורן, בעמ' 117-116). אכן, חלק מהשיקולים שעל בית המשפט להביא בחשבון בשוקלו האם לעכב את הדיון לפניו אם לאו הם שיקולים כגון: הצורך במניעת הכרעות סותרות; מניעת הכבדה מיותרת על היריב; מניעת הטרדה של בית המשפט בהליך כפול; יעילות דיונית וחסכון במשאבי בית המשפט. אך שני נתונים חשובים נוספים שעל בית המשפט להביא בחשבון במסגרת האיזון בין האינטרסים המתנגשים הם הנזק שיגרם לבעל הדין שבירור תביעתו יעוכב ומידת תום הלב של בעל הדין המבקש את עיכוב ההליכים (שם)". התביעה דנא הוגשה בסעד כספי בגין הפרת חוזה.
בקשת רשות להיתגונן ובקשה למחיקת כותרת - תקנה 202 לתקנות סדר הדין האזרחי, התשמ"ד – 1984 קובעת התנאים להגשת תביעה בסדר דין מקוצר, כדלהלן: ואלה תביעות שהתובע יכול להגישן לפי סדר דין מקוצר: (1) תביעות על סכום כסף קצוב, בריבית או בלי ריבית, הבאות – (א) מכוח חוזה או התחייבות מפורשים או מכללא, ובילבד שיש עליהן ראיות שבכתב; (ב) מכוח חיוב לשלם סכום כסף קצוב שעילתו בהוראה מפורשת של חיקוק; אשר לקיומה של ראיה בכתב, כב' שופט אורי גורן כתב בספרו סוגיות בסדר דין אזרחי, מהדורה שתים עשרה, עמוד 738, כי תביעה בסדר דין מקוצר מכוח חוזה או התחייבות מותנת בקיומה של ראיה בכתב התומכות בתביעה.
...
בקשה למחיקה על הסף - לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, הגעתי למסקנה כי טענות הצדדים בדבר עילת התביעה והיריבות מצריכות בירור עובדתי שאין בית המשפט יכול להכריע בהן בשלב כה מקדמי של ההליך.
לאחר שעיינתי בטענות הצדדים, לא ראיתי כל בסיס לטענה כי ההליכים האחרים התלויים ועומדים בסע"ש 5656-101-14, בת"א 15011-01-15 ובת"ט 33765-12-14 יש בהם כדי להביא להכרעות סותרות, שכן מדובר בסעדים נפרדים.
משכך הבקשה לעיכוב הליכים נדחית.
משכך, הבקשה למחיקת כותרת מתקבלת והנני מורה על מחיקת הכותרת של סדר דין מקוצר.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין רגיל (ת"א) שהוגש בשנת 2022 בשלום תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

ראשיתו של ההליך בכתב תביעה בסדר דין מקוצר, שהגישו התובעים לתשלום שכר טירחה בסך כולל של 242,870 ₪.
לימים התברר לתובעים כי ביום 15.7.2018 בית המשפט לעינייני מישפחה נתן תוקף של פסק דין להסכמות שהושגו בין יורשי המנוח.
...
אני סבורה כי תיקון כתב התביעה באופן זה יאפשר דיון משפטי צודק בנוגע לזכותם של התובעים לקבל תגמול עבור פועלם.
אני סבורה כי במקרה דנן, יש לקבל את הבקשה על מנת לאפשר בירור האמת וקיום הליך ראוי והוגן, כאשר לצד זאת מדובר בתיקון שעיקרו הוספת סעד בלבד, שלא ידרוש תיקונים משמעותיים מצד הצדדים.
סוף דבר הבקשה לתיקון כתב התביעה מתקבלת, עם זאת מובהר בזאת במפורש כי הסעד החילופי של שכר ראוי מתייחס אך ורק להסכם הייצוג, ואיני מתירה הוספת סעד חילופי של שכר ראוי בנוגע להסכם הייצוג בערעור.

בהליך תיק אזרחי בסדר דין מקוצר (תא"ק) שהוגש בשנת 2022 בשלום ראשון לציון נפסק כדקלמן:

סקירת האירועים הרלוואנטיים לבקשה - תחילתה של הפרשה בתביעה בסדר דין מקוצר שהוגשה לפני למעלה משש שנים נגד מר שחאדה אלשמאלי ז"ל (להלן: "המנוח"), בעודו בחיים.
לטענת המבקשים, לא היה מקום לתיקון כתב התביעה על דרך הוספתם כנתבעים, וזאת משום שנכון לעת תיקון כתב התביעה, טרם הוכרזו יורשי המנוח – בין אם בצו ירושה ובין אם בצו לקיום צוואה.
...
כמו כן איני מקבל הטענה כי המבקשים, אשר בעת קבלת כתב התביעה עדיין לא הוכרזו כיורשי המנוח באופן רשמי, עשו דין לעצמם ופטרו עצמם מלהגיש כתב הגנה.

בהליך ערעור אזרחי (ע"א) שהוגש בשנת 2022 בעליון נפסק כדקלמן:

בשנת 1999 הגישו המערער והיורשים האחרים של המנוחים תביעה בסדר דין מקוצר לפינוי דיירים מוגנים מדירה הנמצאת ברחוב טולדנו 2 בלוד (וראו ההחלטה בבר"ע (מחוזי ת"א) 1692/01‏ ‏דעי נ' אל אסמר (26.8.2001), שבקשת רשות ערעור עליה נדחתה על ידי בית משפט זה ביום 19.8.2002, [רע"א 7081/01]).
רכישת זכויות במקרקעין מכוח הליך פירוק שתוף כזכור, טענת המערער בהקשר זה היא כי במסגרת הליך פירוק השתוף שהתנהל בין יורשי המנוחים, הוא רכש מכונס הנכסים את "מיגרש 106" שהיה למעשה בבעלות המנוחים ובהחזקתם לכל הפחות משנת 1953.
...
בהתאם לעמדתי כפי שהובעה בעניין ג'אבר, ובדומה למקרה הנדון שם, אני סבור כי גם בנסיבות המקרה שלפנינו לא ניתן להסתמך על סעיף 51 לפקודת ההסדר לצורך רישום המערער כבעל המקרקעין.
מכל האמור עולה שגם הטענה להתיישנות רוכשת דינה להידחות.
סוף דבר טענות המערער לבעלות בחלקות שבמחלוקת – חלקות 36, 42 ו-62 בגוש שומה 3963 שהוסדרו כחלקות 16, 18 ו-15 בגוש רישום 5731 – לא הוכחו.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו