יפים לעניין זה דברי בית המשפט העליון בעיניין גודובסקי, שותפה של הנאשמת לעבירות, בהתייחס לחלקו בפרשה:
"אמנם המערער אינו נבחר ציבור אך השוואתו לפקידים בדרג נמוך או בינוני במערכת הציבורית אינה משקפת את מלוא ההיבטים של התפקיד אותו מילא. בהקשר זה אל לנו להסתכל אך על תארו הפורמאלי של התפקיד בו היה המערער או על השכר אשר קיבל עבורו. יש לבחון את המהות ואת ההשפעה של תפקידו בפועל. כאמור, המערער שימש כמנהל אגף האירגון של מפלגת 'ישראל ביתנו'. [...] עוד מתואר המערער כמי שהיה מצוי ביחסי אמון עם קירשנבאום והשניים עמדו בקשר רציף ותכוף בעניינים אירגוניים, פוליטיים ואישיים (סעיף 9 לכתב האישום המתוקן). על האמון שרכשה לו קירשנבאום תעיד העובדה שהפקידה בידו את האחריות לרכז את נושא חלוקת הכספים הקואליציוניים. מכל אלו אנו למדים שעל אף היותו ממלא תפקיד בדרג פקידותי לכאורה, המערער היה בעל גישה ישירה אל מוקדי הכוח והשררה, הן זה בשלטון המקומי והן זה בשלטון המרכזי לרבות בממשלה. יוזכר כי בשנים 2013-2014, שהן השנים בהן היתרחשו פרשת היתאחדות היזמים ופרשת איילים, כיהנה קירשנבאום כסגנית שר הפנים. אדם בעל קרבה שכזו אל בכירים במערכת הציבורית והפוליטית לא מחזיק בכוח הדומה לזה של פקידת ערייה או מנהל מחלקה בבית חולים. [...] בצדק איפוא הושווה עניינו של המערער לפרשות שחיתות המערבות דרגים גבוהים בשירות הצבורי" (עניין גודובסקי, פסקה 29 לפסק דינו של כב' השופט הנדל).
בעיניין גודובסקי –שלא נטל איזה מכספי השוחד לכיסו הוא – עמד כב' השופט הנדל על היבט החומרה הגלום בלקיחת שוחד לצרכי מפלגה, ועל פגיעת מעשים אלה בשויון בין מפלגות, ובציבור:
"קיים נימוק כבד משקל בדבר החומרה הרבה במעשי המערער. אי לקיחת כסף לכיסו מהוה שיקול ולו במובן שאילו היה לוקח כסף רב לכיסו, בודאי התביעה הייתה טוענת, ובצדק, שהדבר מהוה נסיבה לחומרה. לא בכדי, הסנגור דאז של המערער דרש בהסדר הטיעון כי נתון זה יהיה מוסכם. ברם, הדגש מושם על מעשי המערער. החומרה בעבירת שוחד היא בין היתר בתמורה שלא חייבת להיות תמיד רווח אישי כספי ללוקח השוחד. אבהיר מדוע כך.
ארוע שלישי בעיניינו של הנאשם: ניסיון לתיווך בשוחד בפרשת שילה הקדומה (אישום 10)
תמצית העובדות
בארוע זה הורשע הנאשם בעבירות ניסיון לתיווך בשוחד, זיוף מיסמך בנסיבות מחמירות ורישום כוזב במסמכי תאגיד, בכך שבקש לקבל ממנכ"ל עמותה, משכן שילה תשלום בסך מאה אלף ₪, בתוספת מע"מ, בתמורה להשפעה על משרד התיירות להקצות תקציב לאתר התיירות שילה הקדומה.
היבט חומרה נוסף, אף הוא חלק מדפוס הפעולה של הנאשם, מתבטא בניסיון הנאשם להסוות, בזמן אמת, בתחכום, בעורמה, ובמניפולטיביות את העסקה האמיתית שבקש לרקום – מכירת קשריו תמורת תשלום – באמצעות הסכמים פקטביים שיצר, תוך תיארוכם לאחור, למתן שירותי ייעוץ, שלא היו ולא נבראו, בתחום התיירות, שאין חולק שהוא אינו מומחה בו.
בלהט תשוקתו לבצע הכסף, שלח הנאשם לאודסר דרישת תשלום, בגין ייעוץ ופיתוח עסקי, בעבור עבודה שהחלה, כביכול, שלושה חודשים קודם להיכרותם הראשונית.
...
סוף דבר
קשה וכואבת היא מלאכת גזירת הדין.
לאחר ששקלתי את מכלול השיקולים הרלוונטיים, כפי שפורט בהרחבה לעיל, אני גוזר על הנאשמים את העונשים הבאים:
הנאשמת
10 (עשר) שנות מאסר לריצוי בפועל.
חילוט
לאור כל האמור לעיל אני מורה כדלקמן:
נאשמת – חילוט בסך 1,000,000 ₪ מכלל הנכסים שנתפסו.