מאגר משפטי לחיפוש בעזרת בינה מלאכותית
רוצים לראות איך משתמשים בדין רגע? לחצו כאן

תביעה בגין תשלום שכר נמוך משכר מינימום לעובדים זרים

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

התובע שכח להפחית מתביעתו את הסכום שהעבירו הנתבעות לחשבון הפקדון לעובדים זרים שניפתח על שמו והעומד ע"ס 39,281 ₪, סכום העולה על תביעתו של התובע ברכיב זה. בסה"כ שולמו לתובע 10,981 ₪ ביתר בגין רכיב ההפרשות לפיצויים ולפנסיה.
לאור כל האמור לעיל, הננו מקבלים את טענת התובע שלפיה חובות הנתבעת 1 בגין תשלומי השכר והזכויות בסוציאליות של התובע, מונחים אף לפתחה של הנתבעת 2.
בסעיף 5 להסכם העבודה הנטען, נרשם כי "תמורת עבודתו ישלם המעסיק לעובד שכר שעתי בסך של 20.7 ₪ ו/או בהתאם לשכר המינימום הנהוג במשק ובתוספת גמול עבור עבודתו בשעות נוספות ו/או שעות שבת, בהתאם לחוקי העבודה". בנסיבות העניין, גם לו הוכח כי הסכם העבודה נחתם על ידי התובע או נימסר לו, ואיננו קובעים כך, הרי שהסכם העבודה אינו מיפרט את תנאי העבודה הנטענים על ידי הנתבעת (על כך ראו להלן) ואינו יכול להוות הודעה לעובד כדין.
נקדים אחרית לראשית ונאמר, כי לאחר ששקלנו את טענות הצדדים ובחנו את מכלול הראיות, שוכנענו, כי בין התובע לבין הנתבעות סוכם על תשלום שכר שעתי בערכי נטו, אשר עלה במהלך תקופת העבודה, כאשר התובע קיבל מדי חודש את השכר השעתי המוסכם בהכפלת שעות עבודתו, ללא תשלום גמול שעות נוספות או כל זכות סוציאלית נוספת, למעט דמי נסיעות והפקדה לפקדון עובדים זרים בחלק מתקופת העבודה ופדיון חופשה חלקי בתום תקופת העבודה[footnoteRef:16].
על רקע זה, הסכימו הצדדים, כי בחודשים בהם בשל נסיבות שאינן תלויות בעובד, הוא יהיה זכאי לסכום הנמוך מהשכר המוסכם, ישלם לו המעסיק תוספת מיוחדת עד לגובה השכר המוסכם; ואילו בחודשים בהם עבודתו המאומצת של העובד בשעות נוספות תביא לזכאות גדולה מהשכר המוסכם, הוא יהיה זכאי לקבל את הסכום הגבוה בהתאם לתחשיב אריתמטי, וכך אכן קרה בפועל.
...
עם זאת, משהתובע העמיד את תביעתו לפדיון חופשה ע"ס 6,185 ₪ בלבד, הננו מורים כי הנתבעת 2 תשלם לתובע הפרשי פדיון חופשה בסכום של 6,185 ₪.
קיזוז נוכח קביעותנינו לעיל שלפיהן שכר עבודת התובע וההפרשות לתגמולים, לפיצויים ולפקדון עובדים זרים שולמו בחסר, הננו דוחים את טענת הנתבעות שלפיה יש לקזז מכל סכום שייפסק לזכות התובע סכום של 217,880 ₪ בגין שכר ששולם ביתר וסכום של 10,981 ₪ בגין הפרשות לפיצויים ולפנסיה ששולמו ביתר.
סוף דבר לאור כל האמור לעיל, התביעה מתקבלת, כדלקמן: כל אחת מהנתבעות תשלם לתובע בנפרד פיצוי בסכום של 5,000 ₪ (בסה"כ 10,000 ₪- הסכום הכולל לו עתר התובע בתביעה דנן) בגין אי מסירת הודעת לעובד כנדרש על פי חוק הודעה לעובד.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2022 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

על פי כתב התביעה, הועסקה המשיבה אצל המבקשים כמטפלת בנתבעת 1 במשך תקופה בת 37 חודשים, במהלכה שולם לה שכר הנמוך משכר המינימום והופרו זכויותיה הקוגנטיות.
רכיב זה נתבע על בסיס הטענה העובדתית שלתובעת שולמו רק 4,200 ₪ בחודש במזומן, כשהתחשיב בכתב התביעה נעשה על דרך של הכפלת ההפרש שבין 4,200 ₪ ל-5,300 ₪ (שכר המינימום) במכפלת חודשי עבודתה.
לעניין רכיב התביעה שעניינו הפרשות פנסיוניות, עיון בנספח 3 לבקשה ותשובות התובעת בחקירתה מעלה כי לרשות התובעת סכומים גבוהים מאלה שתבעה בגין רכיב זה, הצבורים לרשותה בקרן עובדים זרים על חשבון ההפרשות לקרן פנסיה ולפיצויי פיטורים, והמשיבה מודעת לכך.
...
המשיבה, מצידה, טענה כי דין הבקשות להידחות על הסף, שכן מדובר בדרך נוספת לעכב את ההיך ולהימנע מלשלם למשיבה את זכויותיה.
מן הכלל אל הפרט בפתחו של פרק זה אבהיר כי לאחר שעיינתי בבקשות ובתגובה, כמו גם בחקירות התובעת במסגרת עדותה המוקדמת וביתר המסמכים בתיק, נחה דעתי כי עסקינן באחד מהמקרים החריגים והנדירים בהם נכון וראוי להטיל ערובה גם על אזרח מדינת אמנה.
ער אני לטענת המשיבה במסגרת תגובתה לבקשה הראשונה, ולפיה מדובר בתשלומים שבוצעו על מנת לכסות שכר בגין מנוחה והיעדר הפסקות כנדרש, אלא שגרסתה המקורית הייתה שקיבלה רק 4,200 ₪ לחודש, ולא יכול להיות חולק על כך שמדובר בגרסה חדשה שמהווה הרחבת חזית אסורה, אך אין בה כדי לשנות מכל האמור לעיל.

בהליך סכסוך עבודה (ס"ע) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לפנינו שלוש תביעות שאוחדו של עובדים זרים בענף החקלאות לתשלום שכר עבודה וזכויות סוציאליות שונות, וכן תביעה שכנגד נגד התובע 1 לתשלום פיצוי בגין אי מתן הודעה מוקדמת ונזקים ממוניים.
שכרם הקובע של התובעים לצורך חישוב זכויותיהם והתביעה להפרשי שכר מינימום כמפורט בכתבי התביעה, לטענת התובעים במהלך העסקתם הם קיבלו בפועל שכר הנמוך משכר המינימום.
...
סוף דבר לאור כל המפורט לעיל, התביעה מתקבלת באופן חלקי, ועל הנתבעים לשלם לתובעים כדלקמן: הנתבע 1 ישלם לתובע 1 את הסכומים הבאים: הפרשות לפיצויי פיטורים בסך 9,858 ₪.
טענות הקיזוז שהעלו הנתבעים בכתבי ההגנה נדחות.
התביעה שכנגד נדחית.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה באר שבע נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעה של עובד זר בענף החקלאות לתשלום שכר עבודה וזכויות סוציאליות שונות.
לטענת התובע, במהלך תקופת העסקתו שולם לו בפועל שכר הנמוך משכר המינימום ולא שולמו לו מלוא תנאי השכר והזכויות מכוח צו ההרחבה.
יחד עם זאת, משאין בידי התובע דו"ח שעות בכדי לחשב את ההפרש בין השכר ששולם לו לשכר המינימום המגיע לו, בכתב התביעה נתבעו סעדים כספיים בהתבסס על תלושי השכר שהנפיקו הנתבעים: שכר חודש ינואר 2022, פצויי פיטורים, פדיון חופשה, סכום פנסיה שנוכה ולא הופקד, הפרשה לקרנות פנסיה, ותוספת ותק.
רביעית, הנתבע 1 אישר בעדותו כי הנתבעת 2 היתאגדה רק בשנת 2018, התובע היה עובד גם שלו ושויך אליו, האשרה של התובע הייתה על שמו כמעסיק, וכי הוא חתום על הסכם העבודה עם התובע ולכן האחריות היא עליו (ע' 12, ש' 15-30).
...
לפיכך, תביעה זו נדחית.
לאור האמור, דין טענת קיזוז זו להידחות.
סוף דבר לאור כל המפורט לעיל, התביעה מתקבלת ברובה ועל הנתבעים, יחד ולחוד, לשלם לתובע כדלקמן: חלף הפרשות מעסיק לגמל בסך 20,523 ₪.

בהליך סכסוך עבודה בסמכות שופט (סע"ש) שהוגש בשנת 2023 באזורי לעבודה תל אביב - יפו נפסק כדקלמן:

לפנינו תביעה של עובדת זרה, אזרחית הפיליפינים, שהועסקה אצל הנתבעים כמטפלת סיעודית של בנם, לתשלום הפרישי שכר מינימום, פצויי פיטורים, חלף הפרשות לפנסיה ותמורת הודעה מוקדמת.
דיון והכרעה הפרישי שכר לטענת התובעת, במהלך כל תקופת העבודה שולם לה שכר נמוך מהשכר המינימום בהתאם לחלקיות משרתה.
בתקנות עובדים זרים (שיעור ניכוי מהשכר בעד דמי ביטוח רפואי), תשס"ב – 2001 (להלן – תקנות ביטוח רפואי) מאפשרות לנכות משכרו של עובד זר בסיעוד רק מחצית מהוצאה שהוציא המעסיק בגין דמי ביטוח רפואי ובכפוף לתקרת הנכוי המירבי המתעדכנת בתחילת כל שנה בהתאם לשעור עליית המדד.
יתר על כן, השכר האחרון של התובעת בגין מרץ 2020, 11 או 12 ימים לפי שכר מינימום עבור 4 שעות ביום אינו מגיע לכדי סכום של 1,700 ₪ ולפיכך, אנו קובעים כי סכום זה שולם לתובעת עבור דמי הבראה ופדיון חופשה ויש להתייחס אליו ביחד עם תשלומי היתר בגין חופשה והבראה.
...
בנסיבות אלו, אנו קובעים שהנתבעים לא הרימו את הנטל להוכחת מסגרת שעות העבודה של התובעת בתקופה השנויה במחלוקת מחודש פברואר 2017 ועד לחודש דצמבר 2017 (כולל) ועל כן, אנו מקבלים גרסת התובעת בדבר היקף המשרה, כך שעד לשנת 2018, התובעת עבדה 5 שעות והחל מחודש ינואר 2018 ועד לסיום העסקתה בחודש מרץ 2020 היא עבדה במשך 4 שעות ביום.
מכאן, שאין לאפשר לתובעת לנכות את עלות הביטוח הרפואי גם בגין תקופת פוליסת הביטוח שחלה לאחר תום קשר העבודה הבין הצדדים.
בנסיבות המיוחדות של תקופת הקורונה ובפרט לנוכח הפחד וחוסר הוודאות שררו באותה תקופה ואישור תקנות החירום ביום 19.3.2020 שהגבילו את התנועה, אנו קובעים שאין הצדקה לחיוב התובעת בתמורת הודעה מוקדמת.
סוף דבר התביעה מתקבלת בחלקה, כך שהנתבעים ישלמו לתובעת בתוך 30 ימים את הסכומים הבאים: א. הפרשי שכר בסך - 98,268 ₪; ב. חלף הפרשות לפנסיה בסך- 29,853 ₪; הסכומים הנ"ל יופחת סך של 41,900 ₪ ששולם לתובעת תוך כדי ההליך, כך שעל הנתבעים לשלם לתובעת את יתרת הסכום בסך 86,221 ₪.
קבלת מראה מקום

השאירו פרטים והמראה מקום ישלח אליכם



עורכי דין יקרים, חיפוש זה מגיע מדין רגע - מערכת סגורה המאפשרת את כל סוגי החיפוש בהקלדה בשפה חופשית מתוך הפסיקה בנט המשפט ובבית המשפט העליון. כחלק ממהפכת הבינה המלאכותית, אנו מלמדים את המערכת את השפה המשפטית, אי לכך - אין יותר צורך לבזבז זמן יקר על הגדרות חיפוש מסורבלות. פשוט כותבים והמערכת היא זו שעושה את העבודה הקשה.

בברכה,
עו"ד רונן פרידמן

הצטרפו לאלפי עורכי דין שמשתמשים בדין רגע!

בין לקוחותינו