הנתבעת היא זו שגילתה בעיניין זה בקיאות, כאשר פירטה את העלויות הרלוואנטיות (פרוט' היתנגדות, עמ' 3, ש' 32-31):
"שק בטון עולה 60 ₪. דלי של צבע 240, 180, דלי של טיח, לא זוכרת מה מהם היה. זה דברים שהוא הביא מהחברים שלו."
לאור הקף העבודות, כפי שעולה מעדותה של הנתבעת, בה נתתי כאמור אמון מלא, וכפי שעולה מהתמונות שצרף התובע, אין בידי לקבל את טענת התובע כי עלות חומרי הבניין הגיעה לסך של 20,000 ₪; הרבה יותר מסתברת בעיניי עדותה של הנתבעת, לפיה עלות החומרים הגיעה לסך של כ - 4,000 ₪ בסך הכל, כאשר מתוך סכום זה היא שילמה סך של 2,000 ₪ ישירות בחנות בברטעה, ואילו התובע רכש מכספו חומרים נוספים בעלות של כ - 1,700 - 2,000 ₪, סכום אותו החזירה לו (פרוט' היתנגדות, עמ' 3, ש' 24 ואילך).
סיכום ביניים
לאור כל אלו, אני מקבלת את גירסתה של הנתבעת וקובעת, כי היא מסרה לידי התובע את השיק נשוא התביעה כשיק חלופי עבור השמאי, לאחר שהתברר כי הסכום שכתבה בשיק המקורי אינו נכון; וכי הנתבעת עשתה זאת בתום לב ומתוך תמימות, לאחר שהחליטה לתת אמון בתובע על רקע מערכת היחסים הזוגית שלהם ומשביקשה לתת לו היזדמנות נוספת לכפר על היתנהלותו כלפיה, קרי, השחתת רכבה על ידיו.
בנסיבות אלו, ובהתאם לסעיף 29(ב) לפקודת השיטריות, עובר הנטל אל התובע להוכיח, כי נתן בתום לב ערך בעד השטר; אלא שכאמור, התובע לא עמד בנטל זה, משאין בידי לקבל את גירסתו לפיה ביצע עבור הנתבעת עבודות שפוץ וכי במסגרת זו הוציא סכומי כסף עבור חומרי ביניין ועובדים, סכומים שעל הנתבעת לשלם לו.
מכל המקובץ - חריגה מהותית מההרשאה שניתנה לו למילוי הפרטים החסרים בשטר, וזאת בכוונת מירמה ומבלי שהוכיח מתן ערך בתום לב - עולה כי אין התובע יכול להסתמך על השטר, ודין תביעתו על פיו להדחות.
...
השניים נפגשו, טען התובע, בבית קפה בקניון "לב המפרץ", שם סיכמו כי בשלב זה תשלם הנתבעת לתובע סך של 20,000 ₪ עבור העבודות והפועלים ואילו עבור העבודה תשלם לו בהמשך לפי יכולתה.
המסקנה המתבקשת מכל אלו היא, כי הנתבעת הוכיחה כי התובע מילא את הפרטים החסרים בשיק תוך חריגה מהותית מההרשאה שנתנה לו, כאשר הנתבעת סברה כי היא מוסרת לידיו שיק המיועד לשמאי והתירה לו למלא בהתאם לכך את פרטי השיק, ואילו התובע מילא בשיק את פרטיו הוא וסכום אחר מן המוסכם, כל זאת ללא ידיעתה וללא הסכמתה.
בנסיבות אלו, ובהתאם לסעיף 29(ב) לפקודת השטרות, עובר הנטל אל התובע להוכיח, כי נתן בתום לב ערך בעד השטר; אלא שכאמור, התובע לא עמד בנטל זה, משאין בידי לקבל את גרסתו לפיה ביצע עבור הנתבעת עבודות שיפוץ וכי במסגרת זו הוציא סכומי כסף עבור חומרי בניין ועובדים, סכומים שעל הנתבעת לשלם לו.
מכל המקובץ - חריגה מהותית מההרשאה שניתנה לו למילוי הפרטים החסרים בשטר, וזאת בכוונת מרמה ומבלי שהוכיח מתן ערך בתום לב - עולה כי אין התובע יכול להסתמך על השטר, ודין תביעתו על פיו להידחות.
סוף דבר
אשר על כן, התביעה נדחית.