ביחס לבקשת התובע לצרף נתבעים, התרתי את הדבר ובהתאם לכך הוגש כתב בתביעה מתוקן, בו חזר התובע על טענותיו שבכתב התביעה המקורי, תוך כך שהוא מייחס לנתבעת 1 (להלן: "הנתבעת") בעלות ואחריות על עמוד האנסטגרם STARCLINIC1, בו פורסמו תמונות התובע ומייחס לנתבע 2 (להלן: "הנתבע"), אחריות אישית מכוח העובדה שהוא עושה שימוש לרעה במסכי ההיתאגדות של חברת המרכז לתוספות ושל הנתבעת, בין היתר על ידי כך שמציג את הנתבעת כחברה בבעלות גרושתו, בעוד היא בבעלותו ובעצם נוהג בחברות כאחת.
כאן המקום לציין כי בסיכומיו טען התובע גם לעילה מכוח היות הנתבע אורגן של החברות אשר ביצע עוולה ואילו הנתבעים לא התייחסו לכך בסיכומיהן ולא טענו להרחבת חזית, כאשר בנסיבות העניין, כפי שעוד יפורט להלן, ניתן לראות בנתבע כאחראי גם מכוח העילה הנ"ל.
האם לתובע הזכויות על התמונות שפורסמו והאם התמונות פורסמו על ידי הנתבעים כדין
טענת הנתבעים שלפיה הזכויות בתמונות הועברו מהתובע לצלם דינן להדחות.
אין כל ספק, איפוא, כי משבוטל ההסכם עם הצלם והרשות לרפאל צומצמה לאתר שלה בלבד, נותרו כל הזכויות בתמונות, בכפוף לרשות המצומצמת הנזכרת, בידי התובע והוא בעל זכות התביעה בגין שימוש שלא כדין בתמונות המדוברות.
פשיטא כי אין כל עניין צבורי המצדיק פירסום תמונותיו של התובע ברבים לצרכי פירסומת עבור עסקו של הנתבע.
אמנם פירסום בדף הפייסבוק של רפאל קרוב לוודאי הביא לחשיפה גדולה של התמונות, בנגוד לאתר האנטרנט של רפאל, אשר הכניסה אליו יזומה ולא משורשרת אקספוננציאלית, כמו פוסטים בפייסבוק והרי התובע עצמו עשה שימוש בטענה זו כדי להסביר מדוע אין לראות בהסכמתו לשימוש בתמונותיו באתר רפאל כוויתור על זכויותיו או כנוגד את ההיגיון של תביעתו.
...
בכתה הגנתה טענה הנ"ל כי תמונות התובע מושא התביעה פורסמו בעמוד אינסטגרם ששמו STARCLINIC1, המנוהל על ידי חברת וואן פלייס נטו בע"מ ולא על ידי חברת המרכז לתוספות, כי התובע העביר את זכויותיו בתמונות שצילם הצלם אבוטבול לאחרון, לפי הסכם מיום 17.6.13, שאף צורף לתביעה, כי בחודש דצמבר 2017, עת פורסמו התמונות לטענת התובע, ניהלה חברת וואן פלייס את חשבון האינסטגרם בו פורסמו התמונות וכי יש לדחות את התביעה.
לפיכך, העובדה שהיה פרסום קודם בין השנים 2013 ל-2015 בפייסבוק של רפאל ובאתר שלה גם לאחר המועדים הנ"ל, היא בהחלט שיקול להפחתת גובה הפיצוי, אולם ודאי שלא למניעת הפיצוי ומסקנה זו (שמדובר בשיקול להפחתת הפיצוי), נכונה גם אם התביעה היא לפיצוי ללא הוכחת נזק.
סוף דבר
אשר על כן, הנתבעים ישלמו לתובע ביחד ולחוד 50,000 ₪.
כן ישלמו הנתבעים ביחד ולחוד לתובע, חלק יחסי מהוצאות האגרות של התובע, בשיעור שווה ליחס שבין סכום התביעה לסכום שנפסק, היינו בשיעור 50%.